Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
SAT Sample Questions » Verbal Section : Analogies

SAT Sample Questions

Verbal Section : Analogies

Which word completes totally with the analogies?

  1. Clammy : Glue
    Warm : -- -- --
    1. Cool
    2. Oven
    3. Toasty
    4. Chilly

    Ans : C

  2. Bat : Baseball
    Brush : -- -- --
    1. Painting
    2. Bristles
    3. Comb
    4. Sketching

    Ans : A

  3. Bright : Sparkling
    Nonsense : -- -- --
    1. Poem
    2. Hogwash
    3. Insight
    4. Knowledge

    Ans : B

  4. Eye : Face
    Lens : -- -- --
    1. Camera
    2. Clear
    3. View
    4. Apparent

    Ans : A

  5. Greece : Country
    Salami : -- -- --
    1. Sandwich
    2. Salty
    3. Meat
    4. Beef

    Ans : C

  6. Freckle : Tiny
    Young : -- -- --
    1. Baby
    2. Infantile
    3. Old
    4. Childish

    Ans : A

  7. Salmon : Fish
    Scrabble : -- -- --
    1. Monopoly
    2. Game
    3. Playing
    4. Pastime

    Ans : B

  8. Punishment : Repayment
    Thin : -- -- --
    1. Rail
    2. Skinny
    3. Plump
    4. Fleshy

    Ans : C

  9. Picture : Portrait
    Spare : -- -- --
    1. Room
    2. Busy
    3. Extra
    4. Tiring

    Ans : C

  10. BIRD : BIRDSEED
    Sunshine : -- -- --
    1. Plant
    2. Burning
    3. Sun
    4. Heat

    Ans : A

‹‹Previous || Next ››

SAT Sample Analogies Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.