Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
SAT Sample Questions » Verbal Section : Analogies

SAT Sample Questions

Verbal Section : Analogies

Choose the word that completes the Analogy

  1. Unbreakable : Susceptible
    Sweet : -- -- --

    1. Dessert
    2. Sugar
    3. Bitter
    4. Honey

    Ans : C

  2. Tire : Vehicle
    Keys : -- -- --

    1. Piano
    2. Fingers
    3. Tune
    4. Melody

    Ans : A

  3. Lemonade : Cocktail
    Cat : -- -- --

    1. Tabby
    2. Whisker
    3. Soft
    4. Spongy

    Ans : A

  4. Swamp : Wet
    Spotted : -- -- --

    1. Plain
    2. Cheetah
    3. Animal
    4. Beast

    Ans : B

  5. Cereal : Superstore
    Pharmacy : -- -- --

    1. Sick
    2. Physician
    3. Aspirin
    4. Unwell

    Ans : C

  6. Fabric : Towel
    Eyeglasses : -- -- --

    1. Spectacles
    2. Eye
    3. Device
    4. Machine

    Ans : A

  7. Late : Premature
    Sprightly : -- -- --

    1. Exhausted
    2. Lively
    3. Elf
    4. Active

    Ans : A

  8. Vegetation : Woods
    House : -- -- --

    1. Cozy
    2. Home
    3. Roof
    4. Comfortable

    Ans : C

  9. Arkansas : Status
    Train : -- -- --

    1. Travelers
    2. Transportation
    3. Tracks
    4. Moving

    Ans : B

  10. Lettuce : Blossoming
    River : -- -- --

    1. Flowing
    2. Navigation
    3. Ocean
    4. Steering

    Ans : A

‹‹Previous || Next ››

SAT Sample Analogies Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.