Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Sample Citizenship Questions

The following sample citizenship questions are examples of what may be asked of you on your examination for citizenship. You may practice for the exam by attempting to answer them. Your actual test may have questions that are not on this document.

When you are having an interview with the Citizenship Officer, they will ask some of the questions listed below. This interview is usually called "civics test", or the US Citizenship Knowledge Test.

  1. What are the colors of our flag?

    Answer :Red, white and blue

  2. How many stars are there on our flag?

    Answer :50

  3. What color are the stars on our flag?

    Answer :white

  4. What do the stars on the flag mean?

    Answer : is one star for each state in the Union. Each star represents a state.

  5. How many stripes are on the flag?

    Answer :13

  6. What color are the stripes?

    Answer :Red and white

  7. What do the stripes on the flag mean?

    Answer :They represent the original 13 states

  8. How many states are there in the union?

    Answer :50

  9. What do we celebrate on the 4th of July?

    Answer :Independence Day

  10. What is the date of Independence Day?

    Answer :July 4, 1776

  11. Independence Day celebrates independence from whom?

    Answer :England

  12. What country did we fight during the Revolutionary War?

    Answer :England

  13. Who was the first President of the United States?

    Answer :George Washington

  14. Who is the President of the United States today?

    Answer :William Jefferson Clinton

  15. Who is the Vice President of the United States today?

    Answer :Albert Gore

Next »

Sample Citizenship Question Number : 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-105 | 106-121
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.