Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Sample Citizenship Questions

  1. What is the name of the ship that brought the pilgrims to America?

    Answer :Mayflower

  2. What were the 13 original states of the United States called before they were states?

    Answer :Colonies

  3. Name 3 rights or freedoms guaranteed by the Bill of Rights.

    Answer :

    (a) Freedom of speech, press, religion, peaceable assembly and requesting change of government
    (b) The right to bear arms (the right to have weapons or own a gun, though subject to certain regulations)
    (c) The government may not quarter, or house, soldiers in citizen's homes during peacetime without their consent
    (d) The government may not search or take a person's property without a warrant
    (e) A person may not be tried twice for the same crime and does not have to testify against him/herself
    (f) A person charged with a crime still has some rights, such as the right to a fair trial and to have a lawyer
    (g) The right to trial by jury, in most cases
    (h) Protection of people against excessive or unreasonable fines or cruel and unusual punishment
    (i) The people have rights other than those mentioned in the Constitution
    (j) Any power not given to the federal government by the Constitution is a power of either the states or the people

  4. Who has the power to declare war?

    Answer :The Congress

  5. What kind of government does the United States have?

    Answer :Republican

  6. Which President freed the slaves?

    Answer :Abraham Lincoln

  7. How did Abraham Lincoln leave the Office of the President?

    Answer :He was shot.

  8. In what year was the Constitution written?

    Answer :1787. It was adopted in 1789

  9. What was the Civil War?

    Answer :The Civil war was the war between the North and the South

  10. What are the first 10 Amendments to the Constitution called?

    Answer :The Bill of Rights

  11. Name one purpose of the United Nations?

    Answer :For countries to discuss and try to resolve world problems; and to provide economic aid to many countries

  12. Where does Congress meet?

    Answer :In the Capitol Building in Washington D.C.

  13. Whose rights are guaranteed by the Constitution and the Bill of Rights?

    Answer :Everyone living in the United States (citizens and non-citizens living in the U.S.)

  14. What is the introduction to the Constitution called?

    Answer :The Preamble

  15. Name one benefit of being a citizen of the United States.

    Answer :Obtain federal government jobs; travel with a U.S. passport; to petition for close relatives to come to the U.S. to live; and the right to vote in U.S. elections

« Previous || Next »

Sample Citizenship Question Number : 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-105 | 106-121
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.