Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Sample Citizenship Questions

  1. Can you name the thirteen original states?

    Answer :Connecticut, New Hampshire, New York, New Jersey, Massachusetts, Pennsylvania, Delaware, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Rhode Island, and Maryland

  2. Who said: "Give me liberty or give me death"?

    Answer :Patrick Henry

  3. Which countries were our enemies during World War II?

    Answer :Germany, Italy and Japan

  4. What are the 49th and 50th States of the Union?

    Answer :Alaska and Hawaii

  5. How many terms can a President serve?

    Answer :2

  6. Who was Martin Luther King, Jr.?

    Answer :A civil rights leader

  7. Who is the head of your local government?

    Answer :(depends on locality--call your City Hall for more information. This person is generally the Mayor of your city.)

  8. According to the Constitution, a person must meet certain requirements in order to be eligible to become President. Name one of these requirements.

    Answer :Must be a natural-born citizen of the United States; must be at least 35 years old by the time he/she will serve; must have lived in the United States for at least 14 years

  9. Why are there 100 Senators in the Senate?

    Answer :There are two from each state

  10. Who nominates or selects the Supreme Court Justices?

    Answer :They are nominated by the President

  11. How many Supreme Court Justices are there?

    Answer :

  12. Why did the pilgrims come to America?

    Answer :To gain religious freedom

  13. What is the head executive of a state government called?

    Answer :The Governor

  14. What is the head executive of a city government called?

    Answer :The Mayor

  15. What holiday was celebrated for the first time by the American colonists?

    Answer :

« Previous || Next »

Sample Citizenship Question Number : 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-105 | 106-121
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.