Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Sample Citizenship Questions

  1. Can you name the two senators from your state?

    Answer :Senator Carl Levin and Senator Spencer Abraham (for Michigan only)

  2. For how long do we elect each senator?

    Answer :6 years

  3. How many representatives are there in Congress?

    Answer :435

  4. For how long do we elect the representatives?

    Answer :2 years

  5. What is the executive branch of our government?

    Answer :The President, the Cabinet and departments under the cabinet members

  6. Who is the head of the Executive Branch of the U.S. Government?

    Answer :The President

  7. Name the highest part of the judiciary branch of our Government?

    Answer :The Supreme Court

  8. What is the judiciary branch of our government?

    Answer :The Supreme Court and other federal courts

  9. What are the duties of the Supreme Court?

    Answer :To interpret and explain the law

  10. What is the supreme law of the United States?

    Answer :The Constitution

  11. What is the Bill of Rights?

    Answer :The first 10 Amendments to the Constitution

  12. What is the capital of your state?

    Answer :Lansing (If living in Michigan)

  13. Who is the current governor of your state?

    Answer :(John Engler -if living in Michigan)

  14. Who becomes President of the U.S.A. if the President and Vice President should die?

    Answer :The Speaker of the House of Representatives

  15. Who is the Chief Justice of the Supreme Court?

    Answer :William Rehnquist

« Previous || Next »

Sample Citizenship Question Number : 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-105 | 106-121
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.