Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Sample Citizenship Questions

  1. Who elects the President of the United States?

    Answer :The Electoral College

  2. Who becomes President of the United States if the President should die?

    Answer :Vice President

  3. For how long do we elect the President?

    Answer :4 years

  4. What is the Constitution?

    Answer :The supreme law of the land

  5. Can the Constitution be changed?

    Answer :Yes. Through amendments.

  6. What do we call a change to the Constitution?

    Answer :An amendment

  7. How many changes or amendments are there to the Constitution?

    Answer :27

  8. How many branches are there in our government?

    Answer :3

  9. What are the three branches of our government?

    Answer : Executive Branch, the Legislative Branch, and the Judicial Branch

  10. What is the legislative branch of our government?

    Answer :The Congress consisting of the Senate and the House of Representatives

  11. Who makes the laws in the United States?

    Answer :The Congress

  12. What makes up Congress?

    Answer :The House of Representatives and the Senate

  13. What are the duties of Congress?

    Answer :To make federal laws, enter into treaties, approve appointments made by the President

  14. Who elects Congress?

    Answer :The people

  15. How many senators are there in Congress?

    Answer :100

« Previous || Next »

Sample Citizenship Question Number : 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90 | 91-105 | 106-121
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.