Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Geometry

  1. What is the measure of the circum radius of a triangle whose sides are 9, 40 and 41?
    1. 6
    2. 4
    3. 24.5
    4. 20.5

    Ans : D

  2. If the sum of the interior angles of a regular polygon measures up to 1440 degrees, how many sides does the polygon have?
    1. 10 sides
    2. 8 sides
    3. 12 sides
    4. 9 sides

    Ans : A

  3. If ABC is a right angle triangle with angle A = 900 and 2s = a + b + c, where a > b > c where notations have their usual meanings, then which one of the following is Correct?
    1. (s - b) (s - c) > s (s - a)
    2. (s - a) (s - c) > s (s - b)
    3. (s - a) (s - b) < s (s - c)
    4. 4s (s - a) (s - b) (s - c) = bc

    Ans : C

  4. What is the measure of in radius of the triangle whose sides are 24, 7 and 25?
    1. 12.5
    2. 3
    3. 6
    4. None of these

    Ans : B

  5. What is the circum radius of a triangle whose sides are 7, 24 and 25 respectively?
    1. 18
    2. 12.5
    3. 12
    4. 14

    Ans : B

Quantitative Ability : Menstruation

  1. A regular hexagon is inscribed in a circle of radius r cms. What is the perimeter of the regular hexagon?
    1. 3r
    2. 6r
    3. r
    4. 9r

    Ans : B

  2. A 4 cm cube is cut into 1 cm cubes. What is the percentage increase in the surface area after such cutting?
    1. 4%
    2. 300%
    3. 75%
    4. 400%

    Ans : B

  3. If the diagonal and the area of a rectangle are 25 m and 168 m2, what is the length of the rectangle?
    1. 17 m
    2. 31 m
    3. 12 m
    4. 24 m

    Ans : D

  4. The surface area of the three coterminous faces of a cuboid are 6, 15, 10 sq.cm respectively. Find the volume of the cuboid.
    1. 30
    2. 20
    3. 40
    4. 35

    Ans : A

  5. If each interior angle of a regular polygon is 150 degrees, then it is
    1. Octagon
    2. Decagon
    3. Dodecagon
    4. Tetrahedron

    Ans : C

    « Previous || Next »

    PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.