Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Profit and Loss

  1. A trader makes a profit equal to the selling price of 75 articles when he sold 100 of the articles. What % profit did he make in the transaction?
    1. 33.33%
    2. 75%
    3. 300%
    4. 150%

    Ans : C

  2. A merchant buys two articles for Rs.600. He sells one of them at a profit of 22% and the other at a loss of 8% and makes no profit or loss in the end. What is the selling price of the article that he sold at a loss?
    1. Rs. 404.80
    2. Rs. 440
    3. Rs. 536.80
    4. Rs. 160

    Ans : A

  3. A trader professes to sell his goods at a loss of 8% but weights 900 grams in place of a kg weight. Find his real loss or gain per cent.
    1. 2% loss
    2. 2.22% gain
    3. 2% gain
    4. None of these

    Ans : B

  4. Rajiv sold an article for Rs.56 which cost him Rs.x. If he had gained x% on his outlay, what was his cost?
    1. Rs. 40
    2. Rs. 45
    3. Rs. 36
    4. Rs. 28

    Ans : A

  5. A trader buys goods at a 19% Aount on the label price. If he wants to make a profit of 20% after allowing a Aount of 10%, by what % should his marked price be greater than the original label price?
    1. +8%
    2. -3.8%
    3. +33.33%
    4. None of these

    Ans : A

  6. If apples are bought at the rate of 30 for a rupee. How many apples must be sold for a rupee so as to gain 20%?
    1. 28
    2. 25
    3. 20
    4. 22

    Ans : B

  7. One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and recieves Rs. 120 and a shirt. Then find the price of the shirt.
    1. Rs. 80
    2. Rs. 100
    3. Rs. 120
    4. Cannot be determined

    Ans : C

  8. Two merchants sell, each an article for Rs.1000. If Merchant A computes his profit on cost price, while Merchant B computes his profit on selling price, they end up making profits of 25% respectively. By how much is the profit made by Merchant B greater than that of Merchant A?
    1. Rs.66.67
    2. Rs. 50
    3. Rs.125
    4. Rs.200

    Ans : B

  9. A merchant marks his goods in such a way that the profit on sale of 50 articles is equal to the selling price of 25 articles. What is his profit margin?
    1. 25%
    2. 50%
    3. 100%
    4. 66.67%

    Ans : C

  10. A merchant marks his goods up by 75% above his cost price. What is the maximum % Aount that he can offer so that he ends up selling at no profit or loss?
    1. 75%
    2. 46.67%
    3. 300%
    4. 42.85%

    Ans : D

« Previous

PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.