Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Miscellaneous

  1. Which amongst the following investments has the lowest return?

    a. 7% Rs.100 shares at Rs.120
    b. 8% Rs.10 shares at 13.50
    c. 9% Rs.50 shares at Rs.54

    1. a
    2. b
    3. c
    4. a and c

    Ans : A

  2. The classic problem of a monkey and the greased flag pole . The height of a certain flag pole is 30 feet. Grease is applied to the pole. A monkey attempts to climb the pole. It climbs 3 feet every second but slips down 2 ft in the next second. When will the monkey reach the top of the flag pole?
    1. 56 secs
    2. 27 secs
    3. 60 secs
    4. 55 secs

    Ans : D

  3. How many squares can be formed using the checkered 1 * 1 squares in a normal chessboard?
    1. 64
    2. 204
    3. 1296
    4. 65

    Ans : B

  4. Solve for real 'x' if :
    1. x > 9
    2. 0 < x < 9
    3. x < 0
    4. None of these

    Ans : B

  5. If log 2 = 0. 3010, then find how many digits are contained in the number 256.
    1. 15
    2. 16
    3. 17
    4. Cannot be determined

    Ans : C

  6. A gentleman buys every year Bank's cash certifisates of value exceeding the last year's purchase by Rs. 300. After 20 years, he finds that the total value of the certifisates purchased by him is Rs. 83,000. Find the value of the certificates purchased by him in the 13th year.
    1. Rs. 4900
    2. Rs. 6900
    3. Rs. 1300
    4. None of these.

    Ans : A

  7. From the following choices what is the equation of a line whose x intercept is half as that of the line 3x + 4y = 12 and y intercept is twice as that of the same line.
    1. 3x + 8y = 24
    2. 8x + 3y = 24
    3. 16x + 3y = 24
    4. 3x + y = 6

    Ans : D

  8. Pipe A can fill a tank completely in 5 hours. However, on account of a leak at the bottom of the tank, it takes 3 more hours to fill the tank. How long will the leak take to empty a full tank, when pipe A is shut?
    1. 13 hours 20 minutes
    2. 7.5 hours
    3. 14 hours 40 minutes
    4. None of these

    Ans : A

  9. The sum of the first 50 terms common to the series 15,19,23 ... and 14,19,24 ... is
    1. 25450
    2. 24550
    3. 50900
    4. Cannot be determined

    Ans : A

  10. For what values of 'x' will the function be defined in the real domain?
    1. -10 < x < 4
    2. 4 < x < 10
    3. x does not lie between the closed interval 10 and 4
    4. x does not lie between the open interval 4 and 10

    Ans : D

« Previous || Next »

PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.