Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Permutation and Combination

  1. There are 2 brothers among a group of 20 persons. In how many ways can the group be arranged around a circle so that there is exactly one person between the two brothers?
    1. 2 * 19!
    2. 18! * 18
    3. 19! * 18
    4. 2 * 18!

    Ans : D

  2. How many words can be formed by re-arranging the letters of the word ASCENT such that A and T occupy the first and last position respectively?
    1. 5!
    2. 4!
    3. 6! - 2!
    4. 6! / 2!

    Ans : B

  3. There are 12 yes or no questions. How many ways can these be answered?
    1. 1024
    2. 2048
    3. 4096
    4. 144

    Ans : C

  4. How many ways can 4 prizes be given away to 3 boys, if each boy is eligible for all the prizes?
    1. 256
    2. 12
    3. 81
    4. None of these

    Ans : C

  5. A team of 8 students goes on an excursion, in two cars, of which one can seat 5 and the other only 4. In how many ways can they travel?
    1. 9
    2. 26
    3. 126
    4. 3920

    Ans : C

  6. How many numbers are there between 100 and 1000 such that atleast one of their digits is 6?
    1. 648
    2. 258
    3. 654
    4. 252

    Ans : D

  7. How many ways can 10 letters be posted in 5 post boxes, if each of the post boxes can take more than 10 letters?
    1. 510
    2. 105
    3. 10P5
    4. 10C5

    Ans : A

  8. In how many ways can the letters of the word EDUsatION be rearranged so that the relative position of the vowels and consonants remain the same as in the word EDUsatION?
    1. 9!/4
    2. 9!/(4!*5!)
    3. 4!*5!
    4. None of these

    Ans : C

  9. In how many ways can 15 people be seated around two round tables with seating capacities of 7 and 8 people?
    1. 15!/(8!)
    2. 7!*8!
    3. (15C8)*6!*7!
    4. 2*(15C7)*6!*7!

    Ans : C

  10. If the letters of the word CHASM are rearranged to form 5 letter words such that none of the word repeat and the results arranged in ascending order as in a dictionary what is the rank of the word CHASM?
    1. 24
    2. 31
    3. 32
    4. 30

    Ans : C

    « Previous || Next »

    PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.