Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Number System

  1. The largest number amongst the following that will perfectly divide 101100 - 1 is
    1. 100
    2. 10000
    3. 100100
    4. 100000

    Ans : 2

  2. What is the highest power of 7 in 5000!? (5000! means factorial 5000)
    1. 4998
    2. 714
    3. 832
    4. 816

    Ans :C

  3. What is the total number of different divisors including 1 and the number that can divide the number 6400?
    1. 24
    2. 27
    3. 54
    4. 68

    Ans :B

  4. How many four digit numbers exist which can be formed by using the digits 2, 3, 5 and 7 once only such that they are divisible by 25?
    1. 4! - 3!
    2. 4
    3. 8
    4. 6

    Ans :B

  5. A certain number when successfully divided by 8 and 11 leaves remainders of 3 and 7 respectively. What will be remainder when the number is divided by the product of 8 and 11, viz 88?
    1. 3
    2. 21
    3. 59
    4. 68

    Ans :C

  6. 'a' and 'b' are the lengths of the base and height of a right angled triangle whose hypotenuse is 'h'. If the values of 'a' and 'b' are positive integers, which of the following cannot be a value of the square of the hypotenuse?
    1. 13
    2. 23
    3. 37
    4. 41

    Ans :B

  7. What is the reminder when 91 + 92 + 93 + ...... + 99 is divided by 6?
    1. 0
    2. 3
    3. 4
    4. None of these

    Ans :B

  8. How many times will the digit '0' appear between 1 and 10,000?
    1. 4000
    2. 4003
    3. 2893
    4. 3892

    Ans :C

  9. What is the total number of different divisors of the number 7200?
    1. 20
    2. 4
    3. 54
    4. 32

    Ans :C

  10. What is the least number that should be multiplied to 100! to make it perfectly divisible by 350?
    1. 144
    2. 72
    3. 108
    4. 216

    Ans :B

« Previous || Next »

PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.