Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Number System

  1. Let n be the number of different 5 digit numbers, divisible by 4 with the digits 1, 2, 3, 4, 5 and 6, no digit being repeated in the numbers. What is the value of n?
    1. 144
    2. 168
    3. 192
    4. None of these

    Ans :C

  2. Find the greatest number of five digits, which is exactly divisible by 7, 10, 15, 21 and 28.
    1. 99840
    2. 99900
    3. 99960
    4. 99990

    Ans :C

  3. When 242 is divided by a certain divisor the remainder obtained is 8. When 698 is divided by the same divisor the remainder obtained is 9. However, when the sum of the two numbers 242 and 698 is divided by the divisor, the remainder obtained is 4. What is the value of the divisor?
    1. 11
    2. 17
    3. 13
    4. 23

    Ans :C

  4. A number when divided by a divisor leaves a remainder of 24. When twice the original number is divided by the same divisor, the remainder is 11. What is the value of the divisor?
    1. 13
    2. 59
    3. 35
    4. 37

    Ans : D

  5. Given A = 265 and B = (264+263+262+...+20)
    1. B is 264 larger than A
    2. A and B are equal
    3. B is larger than A by 1
    4. A is larger than B by 1

    Ans :D

  6. The sum of third and ninth term of an A.P is 8. Find the sum of the first 11 terms of the progression.
    1. 44
    2. 22
    3. 19
    4. None of these

    Ans :A

  7. If (x + 2)2 = 9 and (y + 3)2 = 25, then the maximum value of x / y is
    1. 1 / 2
    2. 5 / 2
    3. 5 / 8
    4. 1 / 8

    Ans :C

  8. If p and q are the roots of the equation x2 - bx + c = 0, then what is the equation if the roots are (pq + p + q) and (pq - p - q)?
    1. x2 - 2cx + (c2 - b2) = 0
    2. x2 - 2bx + (b2 + c2) = 0
    3. Bcx2 - 2(b+c)x + c2 = 0
    4. x2 + 2bx - (c2 - b2) = 0
    Correct answer- A
  9. A piece of equipment cost a certain factory Rs. 600,000. If it depreciates in value, 15% the first year, 13.5% the next year, 12% the third year, and so on, what will be its value at the end of 10 years, all percentages applying to the original cost?
    1. 2,00,000
    2. 1,05,000
    3. 4,05,000
    4. 6,50,000
    Correct answer- B
  10. Solve the inequality 33x-2 > 1
    1. x > 1
    2. x > 3
    3. x > 2/3
    4. x > 1/3

    Ans :C

« Previous || Next »

PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.