Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Math Section : Multiple Choice Questions

PSAT Sample Questions

Math Section : Multiple Choice Questions

Number System

  1. Two numbers when divided by a certain divisor leave remainders of 431 and 379 respectively. When the sum of these two numbers is divided by the same divisor, the remainder is 211. What is the divisor?
    1. 599
    2. 1021
    3. 263
    4. Cannot be determined

    Ans : A

  2. How many zeros contained in 100!?
    1. 100
    2. 24
    3. 97
    4. Cannot be determined

    Ans : B

  3. Which is greater of the two
    1. 2300
    2. 3200
    3. Both are equal
    4. Cannot be determined

    Ans : B

  4. What is the value of M and N respectively? If M39048458N is divisible by 8 & 11; Where M & N are single digit integers?
    1. 7, 8
    2. 8, 6
    3. 6, 4
    4. 5, 4

    Ans : C

  5. When 26854 and 27584 are divided by a certain two digit prime number, the remainder obtained is 47. Which of the following choices is a possible value of the divisor?
    1. 61
    2. 71
    3. 73
    4. 89

    Ans : C

  6. Find the G.C.D of 12x2y3z2, 18x3y2z4, and 24xy4z3
    1. 6xy2z2
    2. 6x3y4z3
    3. 24xy2z2
    4. 18x2y2z3

    Ans : A

  7. Find the G.C.D of 12x2y3z2, 18x3y2z4, and 24xy4z3
    1. 6xy2z2
    2. 6x3y4z3
    3. 24xy2z2
    4. 18x2y2z3

    Ans : A

  8. The 7th digit of (202)3is
    1. 2
    2. 4
    3. 8
    4. 6

    Ans : C

  9. A railway half ticket costs half the full fare and the reservation charge is the same on half ticket as on full ticket. One reserved first class ticket from Chennai to Trivandrum costs Rs. 216 and one full and one half reserved first class tickets cost Rs. 327. What is the basic first class full fare and what is the reservation charge?
    1. Rs. 105 and Rs. 6
    2. Rs. 216 and Rs. 12
    3. Rs. 210 and Rs. 12
    4. Rs. 210 and Rs. 6

    Ans :D

  10. Find the range of real values of x satisfying the inequalities 3x - 2 > 7 and 4x - 13 > 15.
    1. x > 3
    2. x > 7
    3. x < 7
    4. x < 3

    Ans :B

« Previous || Next »

PSAT Sample Multiple Choice Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 11-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.