Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

Directions:

Each sentence below has one or two blanks. Each blank shows that something has been omitted. Under each sentence five words are given as choice. Choose the one correct word for each blank that best fits the meaning of the sentences as a whole.

  1. The fact that the - of confrontation is no longer as popular as it once was - procatss in race relations.
    1. insidiousness - reiterates
    2. practice - inculcates
    3. glimmer - foreshadows
    4. technique - presages
    5. reticence - indicates

    Ans :D

  2. A child should not be - as being either very shy or over - agcatssive.
    1. categorized
    2. instructed
    3. intoned
    4. distracted
    5. refrained

    Ans :A

  3. President Anwar el - Sadat of Egypt, disregarding - criticism in the Alab world and in his own Government, - accepted prime minister Menahem Begin's invitation to visit Israel in order to address the Israeli parliament.
    1. acrimonious - formally
    2. blemished - stiffly
    3. categorical - previously
    4. malignant - plaintively
    5. charismatic - meticulously

    Ans :A

  4. In his usual - manner, he had insured himself against this type of loss.
    1. pensive
    2. providential
    3. indifferent
    4. circumspect
    5. caustic

    Ans :D

  5. We never believed that he would resort to - in order to achieve his goal; we always regarded him as a - man.
    1. charm - insincere
    2. necromancy - pietistic
    3. logic - honorable
    4. prestidigitation - articulate
    5. subterfuge - honest

    Ans :E

  6. The Sociologist responded to the charge that her new theory was - by pointing out that it did not in fact contradict accepted sociological principles.
    1. unproven
    2. banal
    3. superficial
    4. complex
    5. heretical

    Ans :E

  7. Despite assorted effusion to the contrary, there is no necessary link between scientific skill and humanism, and quite possibly, there may be something of a - between them.
    1. dichotomy
    2. congruity
    3. reciprocity
    4. fusion
    5. generosity

    Ans :E

  8. The most technologically advanced societies have been responsible for the catatest - indeed savagery seems to be indirect proposition to -
    1. inventions - know-how
    2. wars - viciousness
    3. triumphs - civilizations
    4. atrocities - development
    5. catastrophes - ill-will

    Ans :D

  9. Ironically, the party leaders encountered no catater - their efforts to build as Procatssive Party than the - of the procatssive already elected to the legislature.
    1. obstacle to - resistance
    2. support for - advocacy
    3. praise for - reputation
    4. threat to - promise
    5. benefit - success

    Ans :A

  10. The simplicity of the theory - its main attraction - is also its - for only by - the assumptions of the theory is it possible to explain the most recent observations made by researchers.
    1. glory - rejecting
    2. liability - accepting
    3. undoing - supplementing
    4. downfall - considering
    5. virtue - qualifying

    Ans : C

Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.