Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. As man reached the stars, a booming population threatened to destroy the - of life on his home planet and even its chances for -
    1. Quality - survival
    2. Basis - growth
    3. Existence - upliftment
    4. chances - improvement
    5. meaning - understanding.

    Ans :A

  2. Until the current warming trend exceeds the range of normal climatic fluctuations, there will be, among scientists, considerable - the possibility that increasing levels of atmosphere Co2 can cause long term warming effects
    1. interest in
    2. uncertainty about
    3. experimentation on
    4. enthusiasm for
    5. worry about

    Ans :B

  3. Having no sense of moral obligation, shipler was as little subject to the - of conscience after he acted as he was motivated by its - before he acted.
    1. balm - eloquence
    2. qualms - atonement
    3. reproaches - prompting's
    4. rewards - chastisement
    5. ridicule - allure

    Ans :C

  4. Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and -
    1. goes to work
    2. stays cool
    3. embarrasses its user
    4. communicates
    5. puts its foot down

    Ans :B

  5. Famous among job seekers for its - , the company, quite apart from generous salaries, bestowed on its executives annual bonuses and such - as low - interest home mortgages and company cars.
    1. largesse - perquisites
    2. altruism - credits
    3. magnanimity - reparations
    4. discernment - prerogatives
    5. inventiveness - benefits

    Ans :A

  6. Moving and parked, the automobile devours urban land, leaving the buildings as mere - of habitable space in a sea of dangerous and ugly traffic
    1. asylums
    2. remnants
    3. blocks
    4. mountains
    5. islands

    Ans :E

  7. In the current research program, new varieties of apple trees are evaluated under different agricultural - for tree size, bloom density, fruit size,- to various soils, and resistance to pests and disease.
    1. conditions - adaptability
    2. configurations - propensity
    3. circumstances - proximity
    4. auspices - susceptibility
    5. regulations - conformity

    Ans :A

  8. For many young people during the roaring twenties, a disgust with the excesses of American culture - a wanderlust to provoke an exodus abroad.
    1. reflected
    2. stymied
    3. conflicted with
    4. overwhelmed
    5. combined with

    Ans :E

‹‹Previous || Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.