Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. Not only the - are fooled by pcopagandas we can all be misled if we are not -
    1. people - mature
    2. ignorant - cynical
    3. masses - cautious
    4. uncultured - concerned
    5. gullible - wary

    Ans :E

  2. -- merciful by nature, he was - toward the murderer.
    1. although - unmoving
    2. while - unjust
    3. truly - indicative
    4. though - kind
    5. albeit - implacable

    Ans :E

  3. When the news of his - with the enemy become known, he was hanged in -
    1. collusion - effigy
    2. conversation's - earnest
    3. involvement - martyrdom
    4. complacency - retaliation
    5. bickering - response

    Ans :D

  4. He was so - by the interplay of the colors that varied in brilliance and pattern as the music rose and fell, that he asked the price of the device.
    1. overwrought
    2. penalized
    3. repelled
    4. inteugued
    5. penalized

    Ans :D

  5. The absence of a sense of outrage and grief at national tragedy is an - of moral responsibility.
    1. intervention
    2. energising
    3. abdication
    4. administration
    5. actuation.

    Ans :C

  6. In an effort to - its operations, the corporation announced it was acquiring a - company in a different type of manufacturing.
    1. diversify - subsidiary
    2. adumberate - solvent
    3. multiply - protracted
    4. intensify - fluctuating
    5. establish - sequential.

    Ans :A

  7. Samuel Clemens chose the - Mark Twain as a result of his knowledge of river boat piloting.
    1. mountebank
    2. protagonist
    3. misanthrope
    4. hallucination
    5. pseudonym.

    Ans :E

  8. To meet all - a source of - electrical power was added to the train's engine.
    1. Integuments - parallel
    2. possibilities - incidental
    3. amenities - diverse
    4. contingencies - auxiliary
    5. conveniences - automatic.

    Ans :D

  9. Since the escaping vapors proved to be highly - measures were at once taken for the - of the experiments.
    1. Volatile - ratification
    2. Observable - insulation
    3. Gaseous - reduction
    4. Noxious - cessation
    5. Incriminating - destruction.

    Ans :D

  10. Eric Fromm does not agree that man is - in Freudian sexual dilemmas for if the - that man creates can be changed for the better, there is hope that the state of man can be changed as well.
    1. Tortured - goals
    2. Trapped - institutions
    3. Caught - symbols
    4. Engulfed - life
    5. Confused - meanings.

    Ans :B

‹‹Previous

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.