Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. No hero of ancient or modern times can surpass the Indian with his lofty contempt of death and the - with which he sustained the cruelest coffliction.
    1. guide
    2. assent
    3. reverence
    4. fortitude
    5. concern

    Ans :D

  2. The hostess attempted to - a romantic atmosphere that would bring the two young people together in -
    1. expand - fealty
    2. present - collusion
    3. simulate - conflict
    4. introduce - cacophony
    5. contrive - matrimony

    Ans :E

  3. Employers who retire people who are willing and able to continue working should realize that - age is not an effective - in determining whether an individual is capable of working.
    1. intellectual - criterion
    2. Chronological - criterion
    3. Physical - barrier
    4. deteriorating - value
    5. chronological - factor

    Ans :B

  4. As the sun rose, the morning mists were borne away on the - like strands of -
    1. whirlwind - flotsam
    2. wind - cactus
    3. morass - tundra
    4. zephyr - gossamer
    5. holocaust - taffeta

    Ans :D

  5. The playwright was known not for his original ideas that had been propounded by others.
    1. rejection
    2. consideration
    3. invention
    4. reiteration
    5. plagiarism

    Ans :E

  6. The gypsy girl, decked out in - finery, and with her disheveled hair streaming over shoulders, was indeed a - sight.
    1. verdant - wistful
    2. sartorial - flagrant
    3. specious - poignant
    4. tawdry - bizarre
    5. opulent - debonair

    Ans :D

  7. Yellow fever, the disease that killed 4,000 Philadelphians in 1793, and so - Memphis, Tennessee, that the city lost its charter, has reappeared after nearly two decades in - in the western hemisphere.
    1. disabled - quarantine
    2. decimated - abeyance
    3. terrorized - contention
    4. ravaged - secret
    5. coupled - quiescence

    Ans :B

  8. The painting was larger than it appeared to be, for hanging in a darkened recess of the chapel, it was - by the perspective.
    1. embellished
    2. improved
    3. jeopardised
    4. aggrandized
    5. diminished

    Ans :E

  9. We have in America - speech that is neither American, Oxford English, nor English but a - of all three.
    1. motley - miracle
    2. nasal - blend
    3. feigned - patchwork
    4. mangled - medley
    5. hybrid - combination

    Ans :E

  10. Old beliefs die hard, even when jobs become - the long - standing fear that unemployment could return at a moments notice -
    1. protected - subsided
    2. vacant - perished
    3. available - receded
    4. plentiful - persisted
    5. easier - charged

    Ans :D

‹‹Previous || Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.