Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. Some scientists argue that carbon compounds play such a central role in life on earth because of the possibility of - resulting from the carbon atom's ability to form an unending series of different molecules.
    1. variety
    2. stability
    3. deviations
    4. invigorations
    5. reproduction.

    Ans :A

  2. It would be difficult for one so - to be led to believe that all men are equal and that we must disregard race, color and creed.
    1. intolerant
    2. democratic
    3. emotional
    4. patient
    5. broadminded.

    Ans :A

  3. An occasional - remark spoiled the - that made the paper memorable.
    1. colloquial
    2. trite - cliches
    3. urbane - sophisticated
    4. hackneyed - originality
    5. jovial - fun.

    Ans :D

  4. Broadway audiences have become inured to - and so - to be pleased as to make their ready ovations meaningless as an indicator of the quality of the production before them.
    1. cleverness : eager
    2. condescension : disinclined
    3. sentimentality : reluctant
    4. mediocrity : desperate
    5. histrionics : unlikely

    Ans :D

  5. Nineteenth - century scholars, by examining earlier geometric Greek art, found that classical Greek art was not a magical - or a brilliant - blending Egyptian and Assyruin art, but was independently evolved by Greeks in Greece.
    1. conversion - annexation
    2. apparition - amalgam
    3. stratagem - appropriation
    4. paradigm - construct
    5. example - synthesis

    Ans :B

  6. The struggle of the generations is one of the obvious constants of human affairs; therefore, it may be presumptuous to suggest that the rivalry between young and old in western society during the current decade is - critical.
    1. archetypally
    2. perennially
    3. disturbingly
    4. uniquely
    5. cautiously

    Ans :D

  7. Even though in today's Soviet union the - Muslim clergy have been accorded power and privileges, the Muslim laity and the rank - and - file clergy still. Have little - to practice their religion.
    1. adversaries of - inclination
    2. traditionalists among - incentive
    3. practitioners among - opportunity
    4. leaders of - latitude
    5. dissidents within -obligation

    Ans :D

  8. Unlike the Shakespearean plays, The ''closet dramas'' of the nineteenth century were meant to be - rather than -
    1. seen - acted
    2. read - acted
    3. produced - acted
    4. quiet - loud
    5. sophisticated - urbane

    Ans :B

  9. The little - known but rapidly expanding use of computers in mapmaking is technologically similar to the more - uses in designing everything from bolts to satellites.
    1. ingenuous
    2. recent
    3. secure
    4. publicized
    5. successful

    Ans :D

  10. Although his out numbered troops fought bravely, the general felt he had no choice but to - defeat and - a retreat.
    1. oversee - reject
    2. acknowledge - order
    3. hasten - suggest
    4. seek - try
    5. overcome - request

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.