Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. The - tones of the flute succeeded in - his tense nerves.
    1. rhapsodic - minimising
    2. blatant - enhancing
    3. hovendous - calming
    4. vibrant - portraying
    5. mellifluous - soothing.

    Ans :E

  2. Without the psychiatrist's promise of confidentiality, trust is - and the patient's communication limited; even though confidentiality can thus be seen to be precious in thercopy, moral responsibility sometimes requires a willingness to - it.
    1. lost - forget
    2. implicit - extend
    3. impaired - sacrifise
    4. ambiguous - apply
    5. assumed - examine.

    Ans :C

  3. Parts of seventeenth-century Chinese pleasure gardens were not necessarily intended to look -they were designed expressly to evoke the agreeable melancholy resulting from a sense of the - of natural beauty and human glory.
    1. great - immutability
    2. joyful - mortality
    3. conventional - wildness
    4. cheerful - transitoriness
    5. colorful - abstractness.

    Ans :D

  4. Despite the - of many of their colleagues, some scholars have begun to emphasize ''pop culture'' as a key for - the myths, hopes, and fears of contemporary society.
    1. pedantry - reinstating
    2. enthusiasm - symbolizing
    3. skepticism - deciphering
    4. antipathy - involving
    5. discernment - evaluating.

    Ans :C

  5. If duty is the natural - of one's the course of future events, then people who are powerful have duty placed on them whether they like it or not.
    1. outgrowth - control over
    2. arbiter - responsibility for
    3. correlate - understanding of
    4. determinant - involvement in
    5. mitigant - preoccupation with .

    Ans :A

  6. Clearly refuting sceptics, researches have - not only that gravitational radiation exists but that it also does exactly what the theory - it should do.
    1. supposed - asserted
    2. voubted -warranted
    3. assumed - deduced
    4. demonstrated - predicted
    5. estimated - accepted

    Ans :D

  7. The Neolatonists' conception of a deity, in which perfection was measured by abundant fecundity, was contradicted by that of the Aristotelians, in which perfection was displayed in the - of creation.
    1. variety
    2. economy
    3. profusion
    4. clarity
    5. precision.

    Ans :B

  8. It is a great - to be able to transfer useful genes with as little extra gene material as possible, because the donor's genome may contain, in addition to desirable genes, many genes with - effects.
    1. Disappointment - superfluous
    2. Convenience - exquisite
    3. Advantage - deleterious
    4. Accomplishment - profound
    5. Misfortune - unpredictable.

    Ans :C

  9. While admitting that the risks incurred by use of the insecticide were not - the manufacturer's spokesperson argued that effective - were simply not available.
    1. indeterminable - safeguards
    2. unusual - alternatives
    3. inconsequential - substitutes
    4. proven - antidotes
    5. increasing - procedures.

    Ans :C

  10. Human reaction to the realm of though is often as strong as that to sensible presences; our higher moral life is based on the fact that - sensations actually present may have a weaker influence on our action than do ideas of - facts.
    1. emotional - impersonal
    2. familiar - symbolic
    3. disturbing - ordinary
    4. material - remote
    5. defenitive - controvoisial.

    Ans :D

‹‹Previous || Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.