Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
PSAT Sample Questions ›› Critical Reading Section : Sentence Completions

PSAT Sample Questions

Critical Reading Section : Sentence Completions

  1. That the Third Battalion's fifty percent casually rate transformed its assault on Hill 306 from a brilliant stratagem into a debacle does not - eyewitness reports of its commander's extra-ordinary - in deploying his forces.

    1. invalidate - brutality
    2. gainsay - cleverness
    3. underscore - ineptitude
    4. justify - rapidity
    5. corroborate -determination

    Ans : B

  2. No longer - by the belief that the world around us was expressly designed for humanity, many people try to find intellectual - for that lost certainty in astrology and in mysticism.
    1. satisfied - reasons
    2. reassured - justifications
    3. restricted - parallels
    4. sustained - substitutes
    5. hampered - equivalents

    Ans : D

  3. In eighth-century Japan, people who - wasteland were rewarded with official ranks as part of an effort to overcome the shortage of - fields.
    1. cultivated - domestic
    2. located - desirable
    3. conserved - forested
    4. reclaimed - arable
    5. irrigated - accessible.

    Ans :D

  4. Clearly refuting sceptics, researchers have - not only that gravitational radiation exists but that it also does exactly what the theory- it should do.
    1. assumed - deducted
    2. estimated - accepted
    3. supposed - asserted
    4. doubted - warranted
    5. demonstrated - predicted.

    Ans :E

  5. Melodramas, which presented stark oppositions between innocence and criminality, virtue and corruption, good and evil, were popular precisely because they offered the audience a world - of -
    1. deprived - polarity
    2. full - circumstantiality
    3. bereft - theatricality
    4. devoid - neutrality
    5. composed - adversity.

    Ans :D

  6. Sponsors of the bill were-because there was no opposition to it within the legislative, until after the measure had been signed into law.
    1. well-intentioned
    2. persistent
    3. detained
    4. unreliable
    5. relieved.

    Ans :B

  7. Ecology, like economics, concerns itself with the movement of valuable - through a complex network of producers and consumers.
    1. nutrients
    2. dividends
    3. communications
    4. artifacts
    5. commodities.

    Ans :C

  8. Having fully embraced the belief that government by persuasion is preferable to government by - the leaders of the movement have recently - most of their previous statements supporting totalitarianism.
    1. proclamation - codified
    2. coercion - repudiated
    3. participation - moderated
    4. intimidation - issued
    5. demonstration - deliberated.

    Ans :B

  9. It would be difficult for one so - to be led to believe that all men are equal and that we must disregard race, color and creed.
    1. tolerant
    2. democratic
    3. broadminded
    4. emotional
    5. intolerant.

    Ans :E

  10. Many philosophers agree that the verbal aggression of profanity in certain redical newspapers is not - or childish, but an assault on - essential to the revolutionary's purpose.
    1. insolent - sociability
    2. trivial - decorum
    3. belligerent - fallibility
    4. serious - propriety
    5. deliberate - affectation.

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

PSAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-68
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.