Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

PMP simply refers to Project Management Professional. A lot of preparation is required to take up the position. If you are amongst the candidates who wish to become a Project Management professional, a few sample questions are available on the site. This will help you to evaluate your strengths in the particular field.

The questions provided in the page are the best PMP sample questions:

  1. If a project Manager calls for a meeting with the project team to review the knowledge gained from previous projects, in what manner is the team involved?
    1. Identification of Scope
    2. Risk Identification
    3. Project status team meeting
    4. Scope Identification

    Ans : D

  2. Through which channel, a perfect communication can take place between the project team member and the Project Manager?
    1. By written and oral communication
    2. Through daily status report
    3. Via formal chain of command
    4. By updating daily status reports

    Ans : B

  3. If a Project Manager Places a purchase order for an equipment, which of the following will represent it?
    1. Investment on capital
    2. Cash-out flow
    3. Commitment
    4. Expenses

    Ans : A

  4. What are the major processes involved in the management of project integration?
    1. Development of a Project plan, initiating a project, and control of overall change
    2. Development of a Project plan, execution of the project plan, and control of scope change
    3. Development of a Project plan, execution of the project plan, and control of overall change
    4. Development of a Project plan, control of overall change, and control of scope change

    Ans : B

  5. Which one of the following is not essential in creating an effective stakeholder management?
    1. Timely status information
    2. Definition of clear requirements
    3. Frequent cost report
    4. Scope change control

    Ans : C

  6. Which of the following is more efficient in handling complex projects involving cross-disciplinary efforts?
    1. A Traditional Manager
    2. An effective functional organization
    3. Leading Project Managers
    4. A strong functional organization

    Ans : D

  7. Point out the tools that are used as effective means in procurement planning?
    1. Analysis for make or buy, selection of the type of contract and system for weighting
    2. Analysis for make or buy, expert judgment and selection of the type of contract
    3. selection of the type of contract, conferences by bidders and expert judgment
    4. Expert judgment, audits and conferences by bidders

    Ans : C

  8. In which particular phase do the project sponsors have the greatest influence on the quality, scope, time and cost of the project?
    1. Execution phase
    2. Development phase
    3. Close-down phase
    4. Concept phase

    Ans : B

  9. Which of the following project management tools cannot be use by a project management professional in comparing earned value performance data?
    1. Risk mitigation plans
    2. Risk mitigation plans
    3. Forecasting final costs and scheduling estimates
    4. Technical performance metrics

    Ans : D

  10. The purpose of decomposition process is to construct:
    1. Work breakdown structure
    2. Critical Path Method Diagram
    3. Precedence network
    4. Variance analysis

    Ans : A

 Next »

PMP Sample Question Number : 1-10|11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.