Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

  1. Regarding Delphi Technique all of the following statements are true except

    1. It is a way to reach a consensus of experts.
    2. Experts are identified but participate anonymously while a facilitator uses a questionnaire to solicit ideas.
    3. The experts are encouraged by the facilitator to make direct contact with each other during the assessment process to create a higher number of feedback loops.
    4. The responses are submitted and are then circulated to the experts for further comment.

    Answer: C

  2. Regarding quality and grade all of the following statements are true except

    1. Low quality is always a problem; low grade may not be. Grade is a category or rank given to entities having the same functional use but different requirements for quality. Quality is the totality of characteristics of an entity that bear on its ability to satisfy stated or implied needs. Quality can simply be improved through intelligent testing and examining, upgrading requires additional expenses.

    Answer: D

  3. Network templates which contain only portions of a network are often referred to as

    1. Subnets or fragnets
    2. Subprojects
    3. Programs
    4. WBS items

    Answer: B

  4. In making an investment in a project, investors require compensation for which of the following?

    1. The risk-free rate of return plus a risk premium plus a premium for inflation.
    2. Sacrifice of immediate use of cash for consumption or other investments, possibility of inflation and risk.
    3. Payback period in years x investment x (1 + discount rate)periods.
    4. Inflation and depreciation.

    Answer: B

  5. A summary activity in a network logic diagram is often referred to as a

    1. Hammock.
    2. Dangler.
    3. Milestone.
    4. Subtask.

    Answer: A

  6. When a project phase is finished, this is also known as a ____.

    1. Kill point
    2. Milestone
    3. Scope creep
    4. Quality metrics

    Answer: A

  7. Ongoing project planning is also known as ________.

    1. Rolling wave planning
    2. Buildup planning
    3. Activity planning
    4. Project processes

    Answer: A

  8. A ______looks at determining if the project idea is a realistic project.

    1. Case project study
    2. Feasibility study
    3. Matrix study
    4. Demand study

    Answer: B

  9. You are the project manager for a seminar and training session that approximately 2,000-2500 employees will be attending. You have rented a hall for the seminar; however, you are unsure exactly how many people will attend. Moreover, the number of tables required will change depending on attendance. The cost of the furniture should be considered?

    1. Variable cost
    2. Direct cost
    3. Fixed cost
    4. Transient cost

    Answer: A

  10. Which of the following is the correct formula for calculating present value of a business or organization?

    Note: R = Interest rate, n = time periods

    1. Present Value = Future Value/(1+R)n
    2. Present Value = Future Value/(1-R)n
    3. Present Value = (1+R)n
    4. Present Value = (1-R)n / Future Value

    Answer: A

« Previous || Next »

PMP Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.