Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

  1. Which of the following are not cost of quality?

    1. Prevention costs.
    2. Failure costs.
    3. Transportation costs.
    4. Appraisal costs.

    Answer: c

  2. What is a trigger in project risk management?

    1. An expected situation causing an unidentified risk event to occur.
    2. A warning sign that an identified risk event might have occurred.
    3. An unexpected situation causing an identified risk event to occur.
    4. An unexpected situation causing an unidentified risk event to occur.

    Answer: b

  3. According to the project plan, a contractor is scheduled to deliver some software components at the end of the day. A regular payment is due to be made to this contractor tomorrow.

    The project team received a note this morning informing them that the software delivery will be delayed by 2 weeks.

    This morning, the project team received a note that the software will be delayed by 2 weeks.

    How should the project management team react?

    1. The project management team should delay payment for 2 weeks.
    2. The project management team must immediately find a different contractor.
    3. The project management team should conduct a meeting with the contractor to resolve the delivery issues before making the payment.
    4. The project management team should make the payment and reschedule the project plan.

    Answer: C

  4. In a software company a large number of simultaneously performed projects utilize the same groups of human and other resources.

    What is the term commonly used for this situation?

    1. Concurrent engineering.
    2. Resource over-allocation.
    3. Resource pooling.
    4. Program management

    Answer: c

  5. What does the acronym RAM commonly stand for in project management?

    1. Responsibility Assignment Matrix.
    2. Remotely Applied Measurements.
    3. Risk Aware Management.
    4. Randomly Accessible Material.

    Answer: A

  6. What is not handled as a constraint in project management?

    1. Laws and regulations.
    2. Limits of authorization.
    3. Team preferences.
    4. Physical constraints.

    Answer: C

  7. A precontract agreement that establishes the intent of a party to buy products or services is called a

    1. Seller initial response.
    2. Seller immediate response.
    3. Letter of intent.
    4. Letter of credit.

    Answer: C

  8. What should not be part of a risk management plan?

    1. Roles and responsibilities for handling risks.
    2. Timing of risk management activities.
    3. The managerial approach towards risk.
    4. Individual risks

    Answer: D

  9. A project manager performs Earned Value Analysis and finds the following results:

    EV: 250,000; PV: 200,000; AC 275,000

    BAC is 500,000.

    What is right?

    1. EAC = 400,000
    2. EAC = 550,000
    3. BTC = 400,000
    4. ETC = 75,000.

    Answer: B

  10. The construction of a residential home will cost a certain amount per square foot of living space. This is an example of what type of estimating?

    1. Analogous estimating.
    2. Bottom-up estimating.
    3. Top-down estimating.
    4. Parametric modeling.

    Answer: D

« Previous || Next »

PMP Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.