Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

  1. Activity 1 has a duration of 20 days, Activity 2 of 10 days, Activity 3 of 5 days and Activity 4 of 6 days. What is the minimum total duration between the Milestones A and B?

    1. 36 days
    2. 37 days
    3. 39 days
    4. 42 days

    Answer: B

  2. Which of the following statements is true concerning Scope Definition?

    1. The Activity List is a principle output used for resource allocation and is an input to network diagramming.
    2. The Scope Statement is a principle output containing a narrative description of project work and deliverables.
    3. The Project Charter is a principle output and authorizes the project.
    4. The Work Breakdown Structure is a principle output and should be broken down to a level which allows sufficient accuracy in planning.

    Answer: D

  3. All the following statements regarding "whistleblowing" are true except

    1. It is the term used to define an employee’s decision to disclose information on unethical, immoral or illegal actions at work to an authority figure.
    2. An employee should always discuss the matter with people external to the company before following the "chain of command" and discuss it with the immediate superior.
    3. The consequences of whistleblowing are often extreme and include possible being branded as having bad judgment, firing, civil action and imprisonment.
    4. Carefully considered whistleblowing can lead to the end of unethical business practices.

    Answer: B

  4. Which of the following statements is not true?

    1. Attribute sampling is the process of assessing whether results conform to specifications or not.
    2. Prevention means keeping errors out of the process
    3. Variables sampling means that the result is classified into one of the 3 categories: "acceptable" - "acceptable after rework" - "rejected".
    4. Inspection means keeping errors out of the hands of the customer.

    Answer: C

  5. Why should assumptions be documented?

    1. Assumptions might prove to be wrong. Knowing which assumptions were incorrect allows baseline adjustments in case of project crisis.
    2. Assumption analysis is a valuable tool and technique of Risk Identification.
    3. Assumptions limit the project management team's options for decision making.
    4. In case of schedule or budget overruns, the documentation of assumptions supports a clear assignment of responsibility.

    Answer: B

  6. All the following statements are true except

    1. It is axiomatic of the quality management discipline that the benefits outweigh the costs.
    2. Quality should be tested and inspected into work results on a regular base.
    3. The primary cost of meeting quality requirements is the expense associated with project quality management activities.
    4. The primary benefit of meeting quality requirements is less rework, which means higher productivity, lower costs, and increased stakeholder satisfaction.

    Answer: B

  7. Which of the following statements about diagramming methods is not

    1. PDM is the same as AON.
    2. ADM is the same as AOA.
    3. GERT is the same as System Dynamics Model.
    4. GERT and System Dynamic Model are examples of conditional diagramming methods

    Answer: C

  8. A project is managed by a project coordinator. Which of the following statements is most likely to be true?

    1. The performing organization is a weak matrix.
    2. The performing organization is doing "management by projects".
    3. The performing organization is a strong matrix.
    4. The performing organization is projectized.

    Answer: A

  9. Which of the following statements concerning cross-cultural differences is true?

    1. There is no one "best way" for project organization.
    2. Some cultures have values, some not.
    3. Cultural dilemmas should be denied to not allow them to disrupt project work.
    4. Communicating across cultures should only be done using language. The nonverbal dimension bears too many risks.

    Answer: A

  10. What are dummy activities?

    1. Activities in PDM which are not necessary and can be dropped if time is running out.
    2. Arrows in ADM which represent dependencies between nodes without real activities.
    3. Activities, which can be passed to the team members with the lowest IQ.
    4. Activities in PDM which are not performed by team members.

    Answer: B

« Previous || Next »

PMP Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.