Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

  1. Which of the following it the logical flow of any project?

    1. Planning, Initiating, Executing, Controlling, Closing
    2. Initiating, Planning, Controlling, Executing, Closing
    3. Planning, Initiating, Executing, Controlling, Closing
    4. Initiating, Planning, Executing, Controlling, Closing

    Answer: D

  2. In which phase of a project would you estimate activity duration and resources?

    1. Initiating
    2. Executing
    3. Planning
    4. Controlling

    Answer: C

  3. Which of the following according to the PMBOK is described as, “a category or rank given to entities having the same functional use but different technical characteristics?”

    1. Grade
    2. Quality
    3. Flow design
    4. Benchmark

    Answer: A

  4. Which of the following is another name for an Ishikawa diagram?

    1. Cause and Effect Diagram
    2. Bell Curve
    3. Pareto Diagram
    4. Trend Analysis

    Answer: A

  5. Refinements are considered updates for the ____.

    1. GERT
    2. ADM
    3. WBS
    4. CQM

    Answer: C

  6. The acronym CPPC stands for?

    1. Cost Plus Percentage of Control
    2. Cost Plus Percentage of Contract
    3. Cost Plus Percentage of Cost
    4. Cost Plus Plus Cost

    Answer: A

  7. Which of the following is not considered part of Maslow’s Hierarchy of Needs?

    1. Social needs
    2. Safety
    3. Motivation
    4. Self-actualization

    Answer: C

  8. Parento diagrams work on the ___ rule.

    1. 50/50
    2. 60/40
    3. 80/20
    4. 90/10

    Answer: C

  9. Which of the following is a key aspect of quality control?

    1. Limited in scope
    2. Minimal planning resources
    3. Generic cost controls
    4. Project wide focus

    Answer: D

  10. The creator of the project charter is identified as the ______.

    1. Project manager
    2. Outside senior manager
    3. Internal control expert
    4. Quality control expert

    Answer: B

« Previous || Next »

PMP Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.