Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

PMP Sample Questions

  1. At XYZ InC., the hourly wage for semi-skilled workers is $14.00. The annual audit shows that fringe benefits cost 30% of basic wages, and that overhead costs are 60% of wages plus fringe benefits. What is the "loaded" hourly wage for a semi-skilled worker at XYZ Inc.?

    1. $27.14.
    2. $28.96.
    3. $30.03.
    4. $29.12.

    Answer: D

  2. Of the following estimates, which most accurately reflect the actual cost of the project?

    1. conceptual estimates.
    2. order of magnitude estimates.
    3. preliminary estimates.
    4. bottom-up estimates.

    Answer: D

  3. The most crucial time for project risk assessment is:

    1. when a problem surfaces.
    2. during the planning phase.
    3. during the close-out phase.
    4. after the project schedule has been published.

    Answer: B

  4. When there is uncertainty associated with one or more aspects of the project, one of the first steps to take is to:

    1. revise project plan.
    2. conduct a risk-benefit analysis.
    3. conduct a needs analysis.
    4. increase the estimated cost of the project.

    Answer: B

  5. Including a contingency reserve in the project budget is intended to:

    1. reduce the probability of scope changes.
    2. increase the probability of scope changes.
    3. reduce the probability of a cost overrun.
    4. increase the probability of a cost overrun.

    Answer: C

  6. Given the information in the following table, what is the expected value from this risk event? Probability Result
    .4 -10,000
    .3 -7,500
    .2 -5,000
    .1 +2,500

    1. -10,000.
    2. - 7,500.
    3. + 2,500.
    4. -7,000.

    Answer: D

  7. A contractor is working on a fixed price contract that calls for a single, lump sum payment upon satisfactory completion of the contract. About halfway through the contract, the contractor's project manager informs their contract administrator that financial problems are making it difficult for them to pay their employees and subcontractors. The contractor asks for a partial payment for work accomplished.

    Which of the following actions by the buyer is most likely to cause problems for the project?

    1. starting partial payments for work accomplished.
    2. making no payments because it would violate the conditions of the contract.
    3. paying for work accomplished to date.
    4. negotiating a change to the payment conditions in the contract.

    Answer: B

  8. A precise description of a physical item, procedure, or service for implementation of an item or service is called a:

    1. work package.
    2. baseline.
    3. product description
    4. work breakdown structure (WBS) element.

    Answer: C

  9. A project should be terminated for all of the following reasons except:

    1. lack of team synergy.
    2. the project no longer meets the company's objectives.
    3. the resources are not available to complete project activities.
    4. project funding has been significantly reduced.

    Answer: A

  10. One common way to compute estimated at completion (EAC) is to take the project budgeted-at-completion and:

    1. divide it by the schedule performance index.
    2. multiply it by the schedule performance index.
    3. multiply it by the cost performance.
    4. divide it by the cost performance index.

    Answer: D

« Previous || Next »

PMP Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.