Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Microsoft XP Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Microsoft XP Professional

Microsoft Microsoft XP Professional

  1. You are the administrator at a small network environment with 8 Windows XP clients in a workgroup.You want to create a shared folder located on a FAT32 volume on one of the clients and use share permissions to protect it.When you open the Properties sheet of the folder you are about to share, you notice you are able to share the folder but there is not an option to assign share permissions to individual groups and users.What should you do?

    1. After sharing the folder, switch to the Security tab and set appropriate permissions.
    2. Disable the Use simple file sharing option in Folder Options.
    3. Protect the Shared Folder with a password and give this password only to the users that need access.
    4. Convert the FAT32 volume to NTFS.

    Answer: B

  2. You are the administrator at a large company.The company policy is that all data is stored on file servers using shared folders, never locally.Many users have a notebook which they often take out of the office.All these users are a member of the Power Users group on their Windows XP client.You want to prevent all these users from making some of the shared folders available offline.What should you do?

    1. In the Advanced properties for Offline Files, select the Never allow my computer to go offline check box on each of the client computers.
    2. Disable the option Allow Caching of files in this shared folder in the Caching settings of each appropriate shared folder on the file servers.
    3. On the Offline Files tab of Folder Options disable the option Enable Offline Files on each file server.
    4. On the Offline Files tab of Folder Options disable the option Enable Offline Files on each client computer.

    Answer: B

  3. You are the administrator at a huge company.You just recently upgraded almost all Windows 98 clients to Windows XP.In some rare situations you installed Windows XP on a second partition to create a dual-boot installation.At one of these clients you need to install a new 40 GB hard disk and format it as one partition which both operating systems will be able to access.What should you do?

    1. Use Windows 98 to format the partition with FAT32.
    2. Use Windows XP to format the partition with FAT32.
    3. Use Windows 98 to format the partition with NTFS.
    4. Use Windows XP to format the partition with NTFS.

    Answer: A

  4. You are the administrator of a medium sized company.All the clients are running Windows XP Professional.At the end of a workday, you install an unsigned driver for a mass storage device on one of the clients.When the computer restarts you get a blue screen with Stop 0xc0000218 (0xe11a30e8, 0x00000000, 0x000000000, 0x00000000) UNKNOWN_HARD_ERROR.What should you do?

    1. Start Windows in Safe mode and reinstall the driver.
    2. Boot the computer from the Windows XP Professional installation CD and run Automated System Recovery.
    3. Start Windows using the Last Known Good configuration.
    4. Start Windows using the Recovery Console and restore the most recent full backup.

    Answer: C

  5. You are the desktop administrator at a major enterprise.You just installed a second disk in one of the Windows XP clients and formatted it with NTFS.You are moving a large amount of files from an NTFS compressed folder on C: to a new uncompressed folder on the new D: drive.What will be the compression state of the files after they are moved?

    1. The files will be compressed.
    2. The files will be uncompressed.
    3. Both the target folder and the files will be compressed.
    4. Only the target folder but not the files will be compressed

    Answer: B

  6. You have upgraded 10 laptops to Windows XP Professional.All users complain they experience problems when putting the computer in standby mode.You investigate and discover that the client computers' BIOS version does not support ACPI.What should you do to solve their problems?

      (Choose 2)
    1. Perform a complete re-install of Windows XP
    2. Disable Power Management
    3. Update the BIOS
    4. Perform an in-place upgrade of Windows XP

    Answer: C, D

  7. You are the desktop administrator for your company.Five users in the Marketing department use software that produces a large amount of graphics and video related files on their local hard disks.They want this data to be included in the daily backup, but you do not want to pull hundreds of gigabytes extra over the company's LAN.

    All their computers are connected to a single 100Mbps switch so you decide to add a tape drive to one of the Windows XP Professional desktops in the Marketing department.You create a share on each desktop computer, which contains the data that should be included in the backup.Because of the large amount of data, you want to use a backup method that takes the least amount of time to backup the data to tape.

    Which of the following backup methods should you use?

    1. Perform a Normal/Full backup every Monday and an Incremental backup for Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday.
    2. Perform a Normal backup every Monday and a Copy backup for Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday.
    3. Perform a Normal backup every Monday and a Differential backup for Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday.
    4. Perform a Weekly backup every Monday.Create an Daily backup for Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday.

    Answer: A

  8. You are the desktop administrator for your company.All client desktop computers run Windows XP Professional and have one 80GB dynamic disk with 2 simple NTSF volumes.The C: volume holds the operating system and the user's applications.The D: volume contains only user data.

    One of the users in the Marketing department requires more disk space for user data.Instead of restoring the contents of both drives on a larger hard disk, you decide to add an additional hard disk.How should you configure the disks for the best performance and the most usable disk space?

    1. Create a spanned volume by extending volume D: to include the unallocated disk space of the second disk.
    2. Create a striped volume by extending volume D: to include the unallocated disk space of the second disk.
    3. Create a mirrored volume by mirroring the contents of volume D: to a new volume E: on the second disk.
    4. Create a new simple volume on the second hard disk and mount it to a folder on volume D:

    Answer: A

  9. You are the network administrator at a small-sized company.Your workgroup became too large so you installed a Windows 2000 domain controller and turn the workgroup into a domain.You have successfuly joined all the Windows XP Professional clients to the domain and everything seemed to work fine.The next morning some of your users complain they are not able to switch users using the Fast User Switching feature.What should you do?

    1. Click User Accounts in the Control Panel, click Change the way users log on or off and enable the Use Fast User Switching option
    2. Click User Accounts in the Control Panel, click Change the way users log on or off and enable the Use Welcome Screen option
    3. Instruct your users to press the WIN-L button to switch users.
    4. Inform the users Fast User Switching is not available on computers that are joined to a domain.

    Answer: D

  10. You want to reduce the amount of space used on one of your FAT32 drive fast, so you decide to compress a folder named Odata with user data such as Word and Excel docs.When you want to enable compression on the folders properties sheet you notice compression is not available.How can you compress the files with the least amount of administrative effort and still be able to read the files?

    1. Convert the drive to NTFS using convert.exe /fs:ntfs to enable NTFS File Compression
    2. Convert the drive to NTFS using fs.exe /ntfs to enable NTFS File Compression
    3. Create a new Compressed Folder and drag all the files from the Odata folder to the Compressed Folder and delete the original Odata folder
    4. Use NTbackup.exe to create a file backup with maximum compression and delete the original Odata folder

    Answer: C

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.