Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows Server 2003 Environment

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows Server 2003 Environment

Microsoft Windows Server 2003 Environment

  1. You install an updated device driver for a SCSI adapter on your Windows 2000 Professional computer. After installation you are prompted to restart your computer. During startup, your computer appears to lock up. You try to boot in safe mode, but again, your computer appears to lock up. How can you fix the problem?

    1. Start the computer by using the Windows 2000 Professional CD-ROM. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the remove command to remove the device driver.
    2. Start the computer by using the Windows 2000 Professional CD-ROM. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the disable command to disable the device driver.
    3. Insert the Emergency Repair Disk. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the disable command to disable the device driver.
    4. Press F8 during startup to access the Windows 2000 boot menu Select debug mode from the boot menu Use the remove command to remove the device driver.

    Answer: B

  2. The president of your company collects manager's weekly reports in a shared folder on her Windows 2000 Professional computer called reports. Because the reports contain sensitive information, she asks you to prevent users from enabling offline access for the network share that contains the financial report. What should you do?

    1. Use Windows Explorer to disable Offline Files.
    2. Use Windows Explorer to disable Caching for the reports on the network share.
    3. Set the Manager's access level to read-only.
    4. Implement a domain policy to block the synchronization of offline files.

    Answer: B

  3. You install an updated device driver for a SCSI adapter on your Windows 2000 Professional computer. After installation you are prompted to restart your computer. During startup, your computer appears to lock up. You try to boot in safe mode, but again, your computer appears to lock up. How can you fix the problem?

    1. Start the computer by using the Windows 2000 Professional CD-ROM. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the remove command to remove the device driver.
    2. Start the computer by using the Windows 2000 Professional CD-ROM. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the disable command to disable the device driver.
    3. Insert the Emergency Repair Disk. Select Recovery Console from the Repair menu. Use the disable command to disable the device driver.
    4. Press F8 during startup to access the Windows 2000 boot menu Select debug mode from the boot menu Use the remove command to remove the device driver.

    Answer: B

  4. You are the desktop Administrator for a Windows 2000 network. Client computers on your network receive their TCP/IP configuration from a DHCP server. You have purchased 25 new computers with PXE compliant network cards. You decide to use RIS to deploy a Windows 2000 image to the 25 new computers. For the first 17 computers, the installation works fine. For the remaining 8 computers, the installation fails. What is the likely cause of the problem?

    1. Your DHCP server does not have enough available IP addresses for the new computers.
    2. There are not enough licenses configured in RIS for the new computers.
    3. You have not created enough computer accounts for the new computers.
    4. You have reached the maximum number of clients for a Windows 2000 network.

    Answer: A

  5. You are the desktop administrator for your company. Your network has 130 Windows 2000 client computers. You need to apply the latest service pack to all 130 computers. To save time, you decide to use a Windows Installer package to install the service pack on all 130 computers. You create an installer package, and assign it to the domain. The next day, you check the status of the installation and find that the service pack has only been installed on the computers in some departments in the domain, but not others. What can you do to ensure that the service pack is applied to all computers in the domain?

    1. Ensure that all client computers have the latest version of the Windows Installer.
    2. Log into each of the client computers using an administrative account to install the service pack.
    3. Create a Windows Installer assignment file. Specify each computer in the domain by name.
    4. Ensure that all users in the domain have permission to access the share and folder that contains the service pack installation files.

    Answer: D

  6. You have 45 computers in your network that you must upgrade from Windows NT 4.0 Workstation to Windows 2000 Professional. You want to use Setup Manager to create an unattended installation file to reduce the need for user interaction during the upgrade process. Since you will be installing Windows 2000 from a CD ROM, how can you use an unattended installation?

    1. Install Setup Manager on each Windows NT 4.0 Workstation computers. Start the installation from within Setup Manager by specifying the unattended text file to use.
    2. Rename Unattend.txt to Winnt.sif. Copy this file to the C:\WINNT\SYSTEM32\INSTALL directory.
    3. Rename Unattend.txt to Winnt.sif. Keep this file on a floppy disk in the drive during installation.
    4. Use setup manager to specify the names of the 45 computers that will be upgraded.

    Answer: C

  7. You are upgrading several computers in your office from Windows NT 4.0 to Windows 2000. While running Windows 2000 setup on one computer, you encounter a read error with the CD-ROM, and are forced to terminate setup. You replace the CD ROM, but find that you are not able to boot the computer into Windows 2000 or Windows NT. You attempt to boot from the CD ROM, and find that the computer does not support booting from the CD ROM. What can you do to recover the installation?

    1. Boot the computer from a Windows NT boot disk. Delete the WINNT directory. Rename the $WINNT.OLD directory to WINNT.
    2. Create a Windows NT Boot disk. Copy the real-mode CD-ROM drivers to this disk. Boot with the floppy disk and run setup again from the CD ROM.
    3. On another computer, create a set of Windows 2000 installation disks. Use these disks to restart the installation on the failed computer.
    4. Press F8 while booting the computer. Select 'Rollback to previous version of Windows' from the recovery options menu.

    Answer: C

  8. Your network has 25 computers that have been purchased over the course of time. These computers need to be upgraded from Windows NT 4.0 Workstation or Windows 9x to Windows 2000. These computers come from a variety of vendors and feature a variety of hardware. You decide that you want to use Sysprep and a third party disk imaging software to simplify installations. You want to ensure that Windows 2000 detects the new variety of hardware without generating errors. What should you do?

    1. Remove all devices in Device Manager before running Sysprep.
    2. Include the -pnp perameter when you run sysprep.
    3. Include the -redetect perameter when you run sysprep.
    4. Check the 'Force hardware redetection' checkbox when you run sysprep.

    Answer: B

  9. You are planning to deploy Windows 2000 Professional on 25 identical new computers in your company. You decide to use Sysprep and a third party disk imaging software to simplify installations. You install Windows 2000 on one computer. You then log in using the local administrator account and install the applications that the users will use and configure the initial desktop settings. You want to ensure that the users will receive the desktop settings, shortcuts and start menu that you have configured. What should you do?

    1. Run Sysprep. Sysprep will always use the active profile as the default.
    2. Specify the administrator profile in the [profiles] section of the sysprep.inf.
    3. Log into the computer as Default User. Set up the desktop settings, shortcuts and start menu settings.
    4. Copy the Administrator profile to the Default User profile. Grant permissions to the Everyone group to use the profile.

    Answer: D

  10. You are the desktop administrator for your company's network. The network is configured as shown in the Exhibit (See the exhibit below). You have just received 25 new PXE compliant computers that need to be installed on the network. You decide to use Remote Installation Service (RIS) to deploy Windows 2000 on the new computers. Assuming that you have already created a RIS image, and placed the image on the RIS server, what must you do to ensure that the new computers can receive a RIS image?

    1. Add a WINS to the network.
    2. Add a DHCP to the network.
    3. Create a set of RIS boot disks.
    4. Create computer accounts in the domain for the new computers.

    Answer: B

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.