Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Windows Server 2003 Active Directory Infrastructure

MCSE Sample Questions : Windows Server 2003 Active Directory Infrastructure

Windows Server 2003 Active Directory Infrastructure

  1. As the network administrator you have been requested to create a site link to join two sites together for replication. First you click Start, point to Programs, point to Administrative Tools, and then click to open Active Directory Sites and Services. What is the next step in creating this site link?

    1. Click two or more sites to connect and click OK
    2. Right-click on Licensing Site Setting and then click on properties.
    3. Open Inter-Site Transport folder and then right-click IP or SMTP folder
    4. Enter a name for the site link bridge.
    5. In the New Object Link dialog box click New Site Link Bridge.

    Answer: C

  2. In any Active Directory forest there are five Operations Masters roles that must be assigned to one or more domain controllers. Which of the following answers correctly depicts these roles?

    1. Infrastructure Master, PDC Emulator, Relative ID master, SYSVOL, Root Domain
    2. Schema Master, Domain Naming Master, Infrastructure Master, PDC Emulator, Relative ID master.
    3. Root Master, Domain Name Master, Infrastructure Master, PDC Emulator, Relative ID master.
    4. Trust Master, Root Master, Infrastructure Master, PDC Emulator, Relative ID master.

    Answer: B

  3. A hierarchical structure made up of multiple domains that trust each other is called a(n) _______?

    1. Forest
    2. Schema
    3. Site
    4. Organizational Unit
    5. Tree

    Answer: E

  4. You have been told that you need to track down the source of a breach in network security. As a network technician for your company's Windows 2000 network you quickly pull up Event Viewer and examine the security logs on the Domain Controllers. However upon viewing the security log you notice there are key and lock icon symbols you do not understand. What could these mean?

    1. The key icon represents that this event is locked with a normal password while the lock icon represents that this event is locked with an encryption.
    2. The key icon represents that the event is a key alert record while the lock icon indicates that this event can only be unlocked by its owner.
    3. The key icon represents that the event occurred successfully while the lock icon represents event occurred unsuccessfully.
    4. The key icon represents that this event contains errors, warnings, or vital information while the lock icon represents that this event is normal and within guidelines.

    Answer: C

  5. As a network administrator you have been requested to move a printer from your company's Marketing OU to your company's Research OU. After the move you test the printer and find that the local administrator assigned to the Marketing OU still has access and can remove print jobs from it. What can you do to change this?

    1. Remove the permissions for the local administrator from the printer.
    2. Remove printer permissions from the local administrator.
    3. Remove the Everyone group from the printer.
    4. Delete the printer object.

    Answer: A

  6. You recently been promoted to Network Administrator for DLM Shipping. When you took over this position the first thing you notice is this Windows 2000 environment using DNS naming convention, root domain is DIM.COM, with numerous child domains. User accounts are stored in the child domains. However your supervisor informs you that root domain is misspelled and should be DLM.COM. He explains this is causing tremendous problems with the users and customers. He wants you to rename the domain. What will happen if you rename this root domain server?

    1. When you rename the root domain server you will only have to rebuild the user accounts since the root domain holds the authentication (SAM) database.
    2. When you rename the root domain server you will simply rename the child domain also.
    3. When you rename the root domain server you will lose the entire network orphaning the child domains.
    4. When you rename the root domain server you will not need to do anything else since domain names are inherited the child domains will acquire the new domain name.

    Answer: C

  7. Windows 2000 Active Directory contains both logical and physical components. Which of the following are physical components of Active Directory?

    1. Trees
    2. Organizational Units
    3. Sites
    4. Domains
    5. Domain Controllers

    Answer: C, E

  8. You are the network administrator for a company that has a Windows 2000 single domain with three sites containing two domain controllers in each. The company only has two IP site links: Atlanta_Detroit and Dallas_Detroit. You are contemplating on adding another domain controller within each site to handle all replication for each site. How should you configure this domain Controller?

    1. Configure the new domain controller to be an IP preferred bridgehead server.
    2. Configure the new domain controller to be a site link.
    3. Configure the new domain controller to be a subnet.
    4. Configure the new domain controller to be a replication master.

    Answer: A

  9. You are requested to perform a transfer of the role of relative ID master for a domain within your company. Where would you begin this transfer?

    1. Open the Active Directory Schema snap-in
    2. Open the Active Directory Sites and Services console
    3. Open the Active Directory Domains and Trusts console
    4. Open the Active Directory Users and Computers console

    Answer: D

  10. You have just assisted your company in migrating to Windows 2000 Active Directory. In addition you have installed an intranet server with Web hosting services for each department within your company. One department, the legal department, actually hosts both a web services and ftp services on its intranet server. You need to identify the legal department's intranet server as the host for both ftp and web server within the DNS server's resource records. Which type of resource record should you create to identify this server?

    1. Alias (CNAME)
    2. Mail Exchange (MX)
    3. Pointer (PTR)
    4. Service (SVR)
    5. Name Server (NS)
    6. Start of Authority (SOA)

    Answer: D

Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.