Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Server

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Server

Microsoft Windows 2000 Server

The Windows 2000 Server test is not too hard compared to other Microsoft exams.You will need to understand what it takes to support clients from the server side, maintaining a server, and network services and protocols.

Following are some MCSE sample questions for Microsoft Windows 2000 Server that is for 70-215:

  1. Your company has fifteen Windows 2000 Server computers performing different roles in your network.You want to ensure that each server has the latest updates and security patches.You want to apply these changes in the shortest time possible.What should you do?

    1. Use System File Checker on each server.
    2. Use System File Checker on one server to check all servers.
    3. Use Windows Update on each server.
    4. Use Windows Update on one server to check all servers.

    Answer: C

  2. You have been tasked with upgrading a Windows NT 4.0 domain to Windows 2000.The current domain contains a Windows NT 4.0 primary domain controller (PDC), a Windows NT 4.0 backup domain controller (BDC) and three Windows NT 4.0 member servers.You have purchased a new server.You want this new server to be the Windows 2000 domain controller for the domain.What upgrade steps should you take?

    1. Install Windows NT Server 4.0 on the new computer, as a BDC in the domain.Promote the computer to the PDC of the domain.Upgrade the computer to Windows 2000 Server.
    2. Shut down the existing PDC for the domain.Install Windows NT 4.0 on the new computer as a PDC for the domain.Upgrade the computer to Windows 2000 server.
    3. Install Windows 2000 Server on the new computer Run Active Directory Installation Wizard to create a Windows 2000 domain.Specify the same domain name as the existing Windows NT 4.0 domain.In active directory, force synchronization of domain controllers.
    4. Install Windows 2000 Server on the new computer as a member of the domain.Use DCPROMO.EXE to promote the computer to PDC of the domain.

    Answer: A

  3. You provide support for a Windows 2000 network.The network consists of six Windows 2000 server computers and over 100 Windows 2000 Professional computers.You want to install the latest service pack to each computer as it logs onto the domain.How can you do thia with the least administrative effort?

    1. Create a Windows Installer package to run in the Remote Installation Service.
    2. Create a Windows Installer package to run a Group Policy.
    3. Create a login script to run Windows Update.
    4. Place the service pack files in a Distributed file system (DFS).

    Answer: B

  4. You are installing a new modem on a Windows 2000 computer.You download and install a driver for the modem.After some difficulty with the modem, you realize that the wrong driver has been installed for the modem.Where can the modem driver be properly removed until the correct driver can be located?

    1. The Add/Remove Hardware applet in Control Panel.
    2. In the Hardware Profile Editor.
    3. Delete the registry entry for the modem.
    4. In Administrative Tools, Component Services.

    Answer: A

  5. You are the network administrator for Acme Inc.Your Windows 2000 network consists of several domains.Resources in each domain are grouped in Organizational Units (Ous).The Acme.net, Corp, and Research domains are all located in the same building.There is also a remote domain, which is located in another city.The remote domain connects to the network by means of a 56k connection.Network topology is shown in the exhibit.(See the exhibit below).You have an immediate need to deploy the latest Windows 2000 Service pack to computers in the remote network.You want to do this with the minimal effect on network traffic across the wan link, and minimal administration effort.What should you do?

    1. Configure a Group Policy for the LightSpeed.com domain.Configure a service pack software package for the Group Policy.
    2. Configure a Group Policy for the remote domain.Configure a service pack software package for the Group Policy.
    3. Configure a Group Policy for each OU in the LightSpeed.com domain.Configure a software package for each Group Policy.
    4. Configure a Group Policy for each OU in the remote domain.Configure a software package for each Group Policy.

    Answer: B

  6. You are the administrator for a Windows 2000 Network.You have added a new web site to a Windows 2000 server, which is running Internet Information Service (IIS).This web site will be used by members of several different departments.The department members will use Microsoft Front Page to post information to the site as part of the corporate intranet.How should you ensure that the users will be able to update web pages on this server?

    1. Run the fpremadm command on the server to install server extensions.
    2. Run the fpsrvadm command on the server to install server extensions.
    3. Use the Front Page CD on the server to install server extensions.
    4. Use Internet Services Manager to install server extensions for the web site.

    Answer: D

  7. You are installing a new computer named SRV2.ACME.NET on your Windows 2000 network.Part of the network is shown in the Exhibit (See the exhibit below).You are configuring the TCP/IP settings for SRV2.ACME.NET.You have assigned the IP address 172.15.20.21 with a 16-bit subnet mask.Which default gateway address should be entered?

    1. 172.15.20.21
    2. 172.15.20.100
    3. 172.14.30.100
    4. 172.14.20.100
    5. 172.10.10.12
    6. 172.10.10.100

    Answer: B

  8. You are the administrator of a Windows 2000 network.Your company has three locations in three different states.You are doing an audit of network resources, and wish to view the settings for printers on a print server named PRINTSVR in the domain east.acme.net.How can you easily perform this review?

    1. Use your Web browser to connect to PrintSrv.east.acme.net/printers.
    2. Access PrintSvr.east.acme.net in windows explorer.
    3. Run the net view \\PrintSrv command.
    4. In the printers applet in control panel, select 'Connect to', and specify PrintSrv.east.acme.net.

    Answer: A

  9. You are the administrator of a Windows 2000 network.Since only some of the employees of the company need to access the Internet, a Proxy server is used to control access to the Internet.You have recently added a Windows 2000 Server with Internet Information Server to host a corporate intranet web site.You find that many users receive a proxy service message when attempting to access the intranet web site.What should you do to allow all users to access the intranet web site?

    1. Move the intranet server to the client segment of the network.
    2. Move the proxy server to the server segment of the network.
    3. Configure each client computer to bypass the proxy server for local addresses.
    4. Configure each client computer to use port 81 for the proxy server.

    Answer: C

  10. The sales manager for your company needs to be able to dial into the network from remote locations to access documents throughout the day.You install a modem on a Windows 2000 computer and configure Routing and Remote Access to accept incoming calls.The sales manager is still not able to connect using the dial-up connection.Where can you look to gather information that would be helpful in troubleshooting this problem?(Choose all that apply)

    1. Phone and Modem Options in Control Panel.
    2. Modem properties in Device Manager.
    3. The Routing and Remote Access snap-in.
    4. The Windows registry.
    5. The IPCONFIG command.
    6. In the Hardware Profiles.

    Answer: A,B,C

Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.