Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Server

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Server

Microsoft Windows 2000 Server

  1. You install a 32-bit network management system on a Windows 2000 Server computer.After performing some monitoring tasks with the application, the application stops responding.In Task manager, you notice that CPU utilization is 100 percent.You use Task manager to stop the application, but CPU utilization does not decrease.You suspect that a feature of the application may still be running.What should you do next?

    1. Use Task Manager to shut down and restart the server.
    2. Use Computer Management to stop and restart the service.
    3. Use Task Manager to end any related child processes.
    4. Use Task Manager to end and automatically restart the Explorer.exe process.

    Answer: C

  2. You have a Windows 2000 server that runs two 16-bit data processing programs, which are critical to operations of one department of the company.The vendor has provided you with a monitoring program to clean up temporary files used by these programs.The program is named Monitor.exe.The vendor's instructions specify that these programs should not be run in the same memory space as the data processing programs.How can you accomplish this?(Choose two possible solutions)

    1. Create a batch file that that contains the command: START Monitor.exe /separate.Use this batch file to start the application.
    2. Create a batch file that that contains the command: Monitor.exe /start=separate.Use this batch file to start the application.
    3. Create a shortcut to Monitor.exe, and select the Run in separate memory space option in the shortcut properties.Use this shortcut to start the application.
    4. In task manager, right click on the application name, and select the 'Run in a separate memory space' option.

    Answer: A, C

  3. You are the administrator for the corporate.local domain.For administrative purposes, you have created an organization unit structure as shown in the exhibit (See the exhibit below).You create a Group policy to configure custom desktop settings and folder redirection for the CORP OU.These settings include a desktop wallpaper setting.The manager of the sales department now wants to provide a different desktop wallpaper setting for members of the sales department.All sales department user accounts are in the SALES OU.How should you configure Group Policy to accomplish this?

    1. Create a new Group Policy object (GPO) in the Sales OU that includes the Sales Wallpaper.Block policy inheritance for the new GPO.
    2. Create a new Group Policy object (GPO) in the Sales OU that includes the Sales Wallpaper.Ensure that policy inheritance is enabled for this GPO.
    3. Create a new Group Policy object (GPO) in the Corp OU that includes the Sales Wallpaper.Block policy inheritance for the new GPO.
    4. Create a new Group Policy object (GPO) in the Corp OU that includes the Sales Wallpaper.Ensure that this policy has priority over the original policy.

    Answer: B

  4. You are setting up a network for a new company.The network will consist of 2 Windows 2000 domain controllers, 16 Windows 2000 servers, and approximately 300 Windows 2000 Professional client computers.The domain controllers will be named DC1 and DC2.The network will use TCP/IP as the only network protocol, and will span two subnets.Most shared resources will reside on the servers, though some shared printers will be attached directly to user's computers.You want all computers to be registered on the DNS service.You also want the DNS service to continue to be available even if one server fails.How should you configure DNS services?(Choose two)

    1. Configure DC1 to hold a standard primary DNS zone.
    2. Configure DC1 to hold a standard secondary DNS zone.
    3. Configure DC1 to hold an Active Directory Integrated DNS zone.
    4. Configure DC2 to hold a standard primary DNS zone.
    5. Configure DC2 to hold a standard secondary DNS zone.
    6. Configure DC2 to hold an Active Directory Integrated DNS zone.

    Answer: C, F

  5. You are tasked with providing Internet services for a small branch office of your company.The office has a network with one Windows 2000 Server computer and twenty Windows 2000 Professional computers.Each of the client computers has a statically assigned IP address in the 172.16.5.0 network range.You use the Network Address Translation (NAT) feature of Routing and Remote Access on the server to provide this connectivity.When you test this setup, you discover that you can connect to Internet resources by IP addresses.However, you cannot connect to sites by using fully qualified domain names.You want users to be able to access Internet web sites by name.What should you do?

    1. Configure the client computers with the address of a WINS server.
    2. Configure the client computers with the address of a DNS server on the Internet.
    3. Configure the client computers to receive IP addresses automatically.
    4. Configure the NAT server not to block DNS packets.

    Answer: B

  6. You administer a Windows 2000 Server in your network.The server is configured with one hard disk that holds the system partition, and a second disk with a single partition that holds user data.There are two shared folders on disk two: Home, and Corp.The Home shared folder contains users home folders.The Corp folder contains files that can be accessed by all users in the department.A disk quota of has been applied to the drive.Quota settings are shown in the exhibit (See the exhibit below).Tom is attempting to save a document to his home folder.When Tom attempts to save the document, he receives the message: 'The disk is full or too many files are open.' What should Tom do to allow this document to be saved?

    1. Compress the files in his home folder.
    2. Change the security setting of some of the files in his home folder to grant Full Control permission to a user who has not reached the quota level.
    3. Move some of the files from his home folder to the Corp shared folder.
    4. Remove files from his home folder.

    Answer:

  7. You are the network administrator for a company that occupies two buildings.A router separates the networks in the two buildings.This router does not support RFC 1542 BOOTP forwarding.All client computers receive their IP addressing information automatically.You want to establish a DHCP redundancy plan.On each DHCP server, you configure a DHCP scope for the opposite network.Your current network layout is shown in the exhibit (See the exhibit below).You want all client computers to receive IP addressing information even if one DHCP server fails.What should you do?

    1. Configure EAST2 and WEST2 as DHCP servers without any scopes.
    2. On EAST2 and WEST2, install Routing and Remote Access, and configure RIP routing protocol.
    3. Install the DHCP Relay Agent service on EAST1 and WEST1.
    4. Install the DHCP Relay Agent service on EAST2 and WEST2.

    Answer: D

  8. Your company is divided into two physical areas: an administration area, and a manufacturing facility.A single Windows 2000 domain serves users for both areas.The company has hired a new efficiency expert named Sally Mander.Sally will utilize office space in both areas of the company.In each area, Sally has a computer running Windows 2000 Professional.Sally will need to be able to access her My Documents directory from either computer.Sally informs you that she may need to encrypt files in this folder.What steps should you take to ensure that Sally can access all of her files from either location?(Choose all that apply)

    1. Create a roaming profile for Sally.
    2. Share Sally's My Documents folder on one computer.Use folder redirection on the other computer to point to the shared folder.
    3. Establish a folder redirection policy for the \Documents and Settings\SMander folder
    4. Install a matching encryption certificate on each computer that Sally uses.
    5. Create a logon script for Sally's account that includes the cipher /e /s command.

    Answer: A

  9. You are the server administrator for your company.One server has two hard drives configured as a mirror.The first hard disk has failed.You replace the first hard disk and decide to boot the computer to the mirrored drive.When the computer boots, you receive an error message that reads: 'Windows 2000 could not start because the following file is missing or corrupt: \system32\ntoskrnl.exe.Please re-install a copy of the above file.' What should you do to resolve the problem?

    1. Start the computer in Safe mode.Re-create the mirror.
    2. Start the computer by using the Recovery Console.Modify the Rdisk parameter in the operating system path in C:\Boot.ini.
    3. Start the emergency repair process to repair system files.
    4. Start the computer in safe mode with command prompt.Modify the Rdisk parameter in the operating system path in C:\boot.ini.

    Answer: B

  10. You install a multi-process network-monitoring suite named Super Net on a Windows 2000 server computer.A week later, the application stops reporting traffic statistics.The server appears to be running fine, and CPU usage is low.You decide to restart the application.When you attempt to close the application, it will not exit.What should you do?

    1. End the task named Super Net.
    2. End the Supernet.exe process.
    3. End the Supernet.exe process tree.
    4. Restart the Windows 2000 Server.

    Answer: C

« Previous

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.