Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions›› Microsoft Windows 2000 Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Professional

Microsoft Windows 2000 Professional

  1. You purchase a USB board, ISDN terminal adapter for your Windows 2000 Professional portable computer.You plug the device into the USB port.Plug and Play fails to detect the new device.You test the device on a Windows 2000 Professional desktop computer.You find that plug and play correctly detects the device.

    You want to resolve the problem so that you can use ISDN terminal adapter on your portable computer. What should you do?

    1. Use the Device Manager to enable the USB manager root hub.
    2. Use the Device Manager to enable the USB host controller in the current hardware profile.
    3. Contact the hardware manufacturer to obtain the upgrade for the Plug and Play BIOS.
    4. Turn off the computer plug in the ISDN terminal host adapter and restart the computer.

    Answer: C

    Explanation: The most likely cause of this problem is an old BIOS.By upgrading the BIOS the computer will be able to find the USB adapter.

  2. You install a new AGP video adapter in your Windows 2000 Professional Computer.You start the computer and notice that the video display has retained the default setting of 16 color, 640 x 480 resolution.You install the manufacturer's drivers for the new video adapter.You then restart thecomputer.During the startup process, the monitor goes blank.After several minutes the screen is still blank.You restart the computer and experience the same problem again.You want to enable Windows2000 Professional to start successfully.

    What should you do?

    1. Start the computer in the debug mode.Restore the original adapter driver settings.
    2. Start the computer in the Safe Mode.Rename the AGP device by using Device Manager.
    3. Start the computer by using the Recovery Console.Rename the AGP driver.
    4. Start the computer by using the emergency repair disk.Restore the original driver settings.

    Answer: C

    Explanation: You would use the Windows 2000 installation CD in order to boot into the Recovery Console.In the Recovery Console you can then rename the AGP driver.This will prevent Windows 2000 from loading the driver.The computer will then restart without the driver and will prompt you for the correct driver.

  3. You are the administrator of a small server based network.While installing Windows 2000 Professional on your computer, you configure the network adapter card for each computer to use TCP/IP and assign static IP setting information.During installation the setup detects and installs the 10/100 Mbps UTP only network adapter card on computers #6 and #8, and a 10 Mbps/UTP combination adapter card on the other 7 computers.You accept the default settings for the network adapter card and finish installing the network adapter card.All computers are connected to a 10/100 switch that has category 5 UTP cabling.After installation you find that only computer #6 and #8 can communicate with each other.You want all 9 computers on your network to be able to communicate with each other.

    What should you do?

    1. Configure the 10/100 switch to transfer only at the 100 Mbps rate.
    2. Configure the 10/100 Mbps network adapter card to switch all the computers to the 10 Mbps rate.
    3. Change the combination network adapter card to use the BNC transceiver setting.
    4. Change the combination network adapter card to use the UTP transceiver setting.

    Answer: D

    Explanation: In this scenario, the combination network adapter cards are set to use BNC connectors.You would then need to manually reconfigure the network adapters for UTP cabling.

  4. You are the administrator for your company's network.The network is configured as shown in the exhibit.

    You want to install Windows 2000 Professional on 20 new PXE-compliant computers on the marketing segment of your network.The new computers do not have operating systems installed. You create a RIS image.You load the image onto the RIS server.You then start the new computers. You find that the new computers cannot connect to the RIS server.You verify that the new computers cannot connect to the RIS server.You verify that the existing client computers in the network can connect to the network servers, including the RIS server.You want to enable the new computers to connect to the RIS server.

    What should you do?

    1. Add a Windows 2000 Server computer running WINS to the network.
    2. Add a Windows 2000 Server computer running DHCP to the network.
    3. Add the domain Everyone group to the RIS OS image security settings.
    4. Place the new computers on the same segment as the RIS server.

    Answer: B

    Explanation: RIS has the following requirements:

    • DNS server
    • DHCP server
    • Active Directory (Windows 2000 Domain Controller)
    The exhibit shows the presence of Active Directory and DNS, but a lack of a DHCP server.We must therefore add a DHCP server.

  5. You need to install Windows 2000 Professional on a new computer in your network.You use the setup manager wizard to configure a fully automated installation script file.You begin an unattended installation and leave the office.

    When you return, the installation has reached the GUI-mode setup and you see the following error message "Unattended setup is unable to continue because a setup parameter specified by your system administrator or computer manufacturer is missing or invalid."

    You need to complete the installation.What must you do?

    1. In the unattended section of the answer file, set the OemPreinstall property to Yes.
    2. In the NetBinding section of the answer file, specify the Enable variable.
    3. In the UserData section of the answer file, specify the ProductID variable
    4. In the GUIUnattended section of the answer file set the OemSkipWelcome property to 1.

    Answer: C

    Explanation: For a fully unattended installation to complete, the ProductID or product registration key, must be specified in the UserData section of the answer file.The syntax of this key is ProductId = "XXXXX-XXXXX- XXXXX-XXXXX-XXXXX".If this key is missing the error message is returned.

  6. You are the administrator of your company's network.The network is configured as shown in the exhibit.

    You want to install Windows 2000 Professional on 10 non-PXE-compliant computers on the marketing segment of your network.The 10 computers do not have operating systems installed. You attempt to load the computers by using an existing RIS image that is on the RIS server.You find that the 10 computers cannot connect to the RIS server. You verify that existing client computers on the network can connect to network servers, including the RIS server.You then check the network servers and find that the Windows NT Server 4.0 computer running WINS has stopped responding due to hard disk failure.You want to enable the computers to connect to the RIS server.

    What should you do?(Choose two)

    1. Repair and restart the WINS server.
    2. Repair the WINS server and upgrade the server to Windows 2000 Server.
    3. Configure the Active Directory server to run DHCP.
    4. Configure a static entry in WINS that points to the RIS server.
    5. Create and use a RIS boot disk.
    6. Run RIPrep.exe to create a non-PXE-compliant startup disk.

    Answer: C, E

    Explanation: RIS has the following requirements:

    • DNS server
    • DHCP server
    • Active Directory (Windows 2000 Domain Controller)

    C: The exhibit shows the presence of Active Directory and DNS, but lack of a DHCP server.We must, therefore, add a DHCP server.
    E: Clients with non-PXE compliant network cards cannot be booted over the network and, therefore, require a RIS boot disk to be able to connect to the RIS server.A non-PXE boot disk can be created by using the RBFG.EXE utility.

  7. You are the administrator of a Windows 2000 Professional computer that has a shared printer.Several departments in your company use the shared printer.

    The Sales department frequently prints multiple-page presentation graphics, which take a long time to print.Users in other departments who have short messages to print must wait an unnecessarily long time for their jobs to print.

    You want to improve the efficiency of printing for all users who use the shared printer.You want to accomplish this with the least amount of administrative effort.

    What should you do?

    1. Configure the priority of the printer to 50.Add a new printer, and set the priority to 1.For the new printer, deny print permission for users in the Sales department.
    2. Configure the priority of the printer to 50.Add a new printer, and set the priority to 95.For the new printer, deny print permissions for users in the Sales department.
    3. Monitor the print queue and raise the priority of all print jobs that are sent by users who are not members of the Sales department.
    4. Delete the old printer.Add a new printer, and set the priority to a higher value.Pause the print queue only when graphic intensive print jobs are printing.

    Answer: B

    Explanation: The Sales department has long-running printing jobs that are blocking the print device for long periods of time.In order to give the other departments' print jobs higher priority than the Sales department's print jobs, we create a new printer with higher priority.We deny print permission for the Sales department on the new printer.

  8. Your Windows 2000 Professional computer has 10 shared folders that are available to other network users.A user reports that he cannot access a shared folder named Shared.

    You want to respond to the user's problem as quickly as possible by using an administrative tool.However, you cannot remember the server location of Shared.What should you do?

    1. Use Windows Explorer to display the file paths of your shared folders.
    2. Use Storage in Computer Management to view logical drive properties.
    3. Use Event Viewer in Computer Management to search for shared folder error messages.
    4. Use System Tools in Computer Management to display the file paths of your shared folders.

    Answer: D

    Explanation: The System Tools component of the Computer Management console can be used to locate shared folders.The Computer Management console can be accessed through the Administrative Tools applet in the Control Panel.In the Computer Management console, expand System Tools, expand Shared Folders and then open Shares to display all shared folders.

  9. Your Windows 2000 Professional computer is configured to support two monitors.You install a DOS-based application on your computer.The application uses the Windows 2000 Professional default settings Autoexec.nt and Config.nt.

    Your primary and secondary video adapters are both set to 16-bit color, 1024x 768 resolutions, and default refresh rates.You create a shortcut for the DOS-application on the secondary monitor and use the default PIF settings.

    You attempt to run the DOS-based application on the primary monitor.The application opens, but the display area is scrambled.You then attempt to run the DOS-based application on the secondary monitor.The application does not open.Both monitors function correctly when you run Windows-based applications.

    What should you do?

    1. Change the color setting for both video adapters to 256 colors.Reconfigure the shortcut properties to run the DOS-based application in full-screen mode.
    2. Change the refresh rate setting to optimal for both video adapters.Reconfigure the PIF settings for the DOS-based application to start in the window.
    3. Change the drivers for the secondary video adapter from WDM-compliant drivers to DOS drivers. Reconfigure the PIF settings to run the DOS-based application in full-screen mode.
    4. Update the drivers for the primary video adapter.Change the secondary video adapter to use 640 x 480 resolution and 256 colors.

    Answer: A

    Explanation: Some legacy DOS applications can only run in 256-color mode.You should therefore set the video adapter to 256 colors.Furthermore, if a DOS application fails to display on a secondary monitor, one possible solution would be to set the DOS application to run in full-screen mode.

  10. You are the administrator of the corp.arborshoes.com domain.Users in the domain run Windows 2000 Professional on their desktop computers.

    A user named Katrin in the Sales organizational unit reports that her mouse is not working correctly. You logon to the domain from Katrin's computer using a domain administrative account.You use Device Manager to display the current information for the mouse drivers.

    You discover that Katrin's computer is using an older version of the mouse driver.You have a current driver by the manufacturer of mouse.You install the current driver by the usage of Device Manager and restart the computer.

    You test the mouse and it is still not functioning correctly.You check the problem and see that the previous driver is still installed. You want to be able to install the correct mouse driver.

    What should you do?

    1. Set the Sales OU policy for security to warn and allow the installation to override the local security defaults.
    2. Set the domain policy for security to block but allow the installation to override local and Sales OU security defaults.
    3. Set the local computer policy for security on Katrin's computer to warn but allow the installation to override the domain and the Sales OU security defaults.
    4. Disable plug and play on Katrin's computer.Restart the computer and manually setup the system resources for the mouse.

    Answer: A

    Explanation: Setting the OU security policy to warn, will allow Katrin to install the mouse driver.The OU policy will override any security policy that has been set at the local, site and domain level.The policy hierarchy from the lowest to the highest is local, site, domain, OU.The OU policies override local, site and domain policies.

Next »

MCSE sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-149 |
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.