Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions›› Microsoft Windows 2000 Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Professional

Microsoft Windows 2000 Professional

  1. You use Windows 2000 Professional on a desktop computer.You schedule a task to run an MMC snap-in to perform configuration tasks to another computer.You notice that the task is completing incorrectly.

    You manually start MMC.You add the snap-in and are then able to successfully run the task.You verify that all of your other tasks are working correctly.

    You want to enable your task to complete successfully.

    What should you do?

    1. Use Scheduled Tasks to configure the task to run under the security context of your account.
    2. Configure the Task Scheduler service account to use the local Administrator account and password.
    3. Use Computer Management to start the Messenger service and to configure the Messenger service to start automatically.
    4. Use Computer Management to start the Task Scheduler service and to configure the Task Scheduler service to start automatically.

    Answer: A

    Explanation: As the task worked correctly when you were logged in with your user account, it should complete successfully if run in the same security context as your account.

  2. You are the network administrator for your company.An employee named Bruno uses a Windows 2000 Professional portable computer.When he starts the computer, Windows 2000 prompts him to select either a docked or an undocked mode.

    Bruno primarily works out of the office and does not use a docking station when he is in the office.He asks you to configure his portable computer so that it will not prompt him to select a docked or an undocked mode.

    What should you do?

    1. Modify the portable computer's BIOS settings, and disable support for the docking station.
    2. Modify the portable computer's hardware profiles, to remove the Docked hardware profile
    3. Modify the portable computer's device settings to disable the Unplug Devices icon in the system tray.
    4. Modify the portable computer's hardware profiles, and position the Docked hardware profile to the top of the list of hardware profiles.

    Answer: B

    Explanation: When two or more hardware profiles exist the user will be given the option to choose between them when booting the computer.As the docked hardware profile is not used, it should be removed.Then Bruno would not be prompted to choose a hardware profile.

  3. You attach a USB camera to your Windows 2000 Professional computer.Your Windows 2000 Professional detects the camera and prompts you to install the manufacturer's device driver.You insert the manufacturer-provided floppy disk.

    After installing the device drivers, you restart the computer.When Windows 2000 Professional loads, you notice that your USB board does not respond.You suspect that the camera drivers are not certified for Windows 2000 Professional.You want to configure your computer to enable your USB keyboard and to prevent uncertified drivers from being installed in future.

    What should you do?

      (Choose two)

    1. Configure Windows 2000 Professional to enable driver signing.
    2. Configure Windows 2000 Professional to disable driver signing.
    3. Start the computer by using the Recovery Console.Restore the system state data.
    4. Start the computer in Safe Mode.Replace the camera driver with Windows 2000 Professional certified drivers by using Device Manager.
    5. Start the computer in debug mode.Replace the camera driver with Windows 2000 Professional certified drivers by using the Device Manager.

    Answer: A, D

    Explanation: You would need to start the computer in Safe Mode so that the camera driver can be replaced with a certified driver.Thereafter, to prevent uncertified drivers from being installed in the future, you can enable the driver signing policy and set it to block.This will prevent any future attempt to install an unsigned driver on the system.

  4. You configure your Windows 2000 Professional portable computer to redirect your My Documents folder to your home folder.You want to ensure that you can access all of your files in your My Documents folder when you are not connected to the network.

    What should you do?

      (Chose two)
    1. Use Windows Explorer to enable Offline Files.
    2. Use Windows Explorer to create shortcut to access Offline Files folder as desktop.
    3. Use Windows Explorer to configure the properties of your home folder to be available offline.
    4. Use Synchronization Manager to configure your home folder to be available offline.
    5. Create a shortcut in My Network Places to access your home folder.

    Answer: A, C

    Explanation: To ensure that you can access all of our files in your My Documents folder when you are not connected to the network, you must enable caching at the server by using Windows Explorer. At the client computer you must connect to a network share and configure it to be available for off-line access.

  5. You are the network administrator for your company.A user reports that the USB ports on his Windows 2000 Professional portable computer function only when the portable computer is in its docked position at the office.He asks you to configure the computer so that the USB port works when the portable computer is docked and when it is undocked and running on battery power.You verify that the portable computer supports ACPI power management.

    What should you do?

    1. Modify the portable computer's power management settings to ensure the USB ports are not shut down when the computer is running on battery power.
    2. Modify the portable computer's BIOS settings to disable ACPI when the computer is running on battery power.
    3. Modify the portable computer's undocked hardware profile, and enable the USB root hub.
    4. Disable the BIOS power management features in the portable computer's BIOS settings.
    5. Obtain external power supplies for the user's USB devices.Ensure that these power supplies are connected when the portable computer is undocked.
    6. Undock the portable computer, and reinstall the drivers for the USB port.

    Answer: C

    Explanation: To ensure that the USB port works when the portable computer is docked and when it is undocked and running on battery power, you should configure the portable computer with two hardware profiles.You must configure the undocked hardware profile to enable the USB root hub.

  6. You are the administrator of a Windows 2000 network.You use a user account named user1 to log on to a Windows 2000 Professional computer.The computer is used by different students in a classroom.

    User1 does not have administrative rights.However, you prefer to use this account for most of your daily activities, because it is not a security breach if you fail to log off.

    You want to schedule a task to run the command file named AddUser.cmd that automatically adds six more student user accounts.

    What should you do?

    1. Schedule the task to run under the administrative account.
    2. Log on by using the local administrator account.Then schedule the task to run under user1.
    3. Take ownership of the AddUsers.cmd.Then schedule the task to run under user1.
    4. Grant user1 read and execute permission for AddUsers.cmd.Then schedule the task to run under User1.

    Answer: A

    Explanation: As the task needs to add users accounts, it requires administrative rights, or at least rights to add user accounts.You must therefore schedule the task to run under the administrative account.

  7. You install a 16-Bit ISA sound card on your Windows 2000 Professional computer.You install the manufacturer's device driver for the sound card.You then restart the computer. During the start up process, the computer stops loading.

    You restart the computer, and again the computer stops loading Windows 2000 Professional.You start the computer in Safe Mode.

    What should you do next?

    1. Remove the sound card device driver by enabling driver signing.
    2. Remove the sound card device driver by disabling driver signing.
    3. Disable the sound card device driver by using the disable command.
    4. Disable the sound card device driver by using Computer Management.

    Answer: D

    Explanation: You need to disable the sound card as the problem has occurred after the sound card was installed.You can disable the sound card in Safe Mode by right clicking on the sound card in the Device Manager settings of the System applet and selecting the Disable option.The System applet can be accessed through the Control Panel. Note: The Device Manager can be accessed from the Computer Management console

  8. You are the administrator of your company's network.A user named Stephen in the graphics department logs on to his Windows 2000 Professional computer.He installs a shared color laser printer. The color laser printer is connected to a computer named Server1.

    The next day Stephen returns and logs on to a Windows NT Workstation 4.0 computer.Stephan reports that when he attempts to print a document to the shared color laser printer, the printer is not included in the list of available printers.

    You want to allow Stephen to send print jobs to the shared color laser printer from any computer on the network.

    What should you do?

    1. Configure a roaming user profile for Stephen's user account.
    2. Configure the server properties of the printer system folder to connect to the shared printer.
    3. Install the printer driver for the print device on the Windows NT workstation computer.
    4. Upgrade the Windows NT Workstation computer to Windows 2000 Professional, and then import the profile settings for Stephen's user account.

    Answer: A

    Explanation: A user profile, and a roaming user profile for example, contains folders and data that stores the user's current desktop environment, application settings, and personal data.It also contains all the network connections that are established when a user logs on to a computer.This includes network printers.By configuring a roaming user profile, Stephen would be able to connect to the laser color printer from every computer in the network.

  9. You are the administrator of a Windows 2000 network that has 1,500 Windows 2000 Professional computers.Microsoft Office 2000 was assigned to all the computers on the network by using a Group Policy Object (GPO).

    You deploy the Office 2000 service release to all the Windows 2000 Professional computers on the network.The service release, in addition to other software that had been assigned, fails to install on only one of the computers.

    What should you do?

    1. Redeploy the service release by using a .Zap file.
    2. Redeploy the service release by using a .mst file.
    3. Restart Windows installer on the domain controller.
    4. Restart Windows installer on the computer that failed to install the service release.

    Answer: D

    Explanation: As the deployment works on 1,499 out of 1,500 computers, the most likely problem lies with that particular computer.The first option in attempting to solve the problem is to restart the Windows installer on that computer.

  10. Your computer has Windows 2000 Professional installed.Your office has a power outage while you are running the Windows 2000 disk defragmenter.When you restart your computer, you receive the following error message: "Bad or missing operating system".

    What should you do?

    1. Start the computer in Safe Mode, and reformat the hard disk
    2. Start the computer in debug mode, and reformat the hard disk
    3. Start the computer by using the Emergency Repair Disk, and repair the Master Boot Record.
    4. Start the computer by using the Windows 2000 Professional CD-ROM. Then use the Recovery Console to repair the Master Boot Record.

    Answer: D

    Explanation: In this scenario the master boot record has become corrupted and has to be repaired.If the computer system is not able to boot, you will have to use the Recovery Console.The Recovery Console is a command-line interface that can be used to access a hard disk of a Windows 2000 computer system.It can be accessed from the Windows 2000 Professional installation CD-ROM and can be used to repair an installation of Windows 2000 Professional by repairing the registry or by disabling a device driver or service.To repair an installation of Windows 2000 Professional using the Recovery Console, boot the computer from the Windows 2000 Professional installation CD-ROM.On the Welcome to Setup screen, press R to open the Repair Options screen, and press C to activate the Recovery Console.You can then use the FIXMBR command to the repair the boot sector.

« Previous || Next »

MCSE sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-149 |
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.