Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions›› Microsoft Windows 2000 Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Professional

Microsoft Windows 2000 Professional

  1. From your Windows 2000 Professional computer, you need to map drive G to the default administrative share on drive C of a server named AppSrv.

    What can you do to map the drive?

    1. Run the net share C$=G:\ command.
    2. Run the net use G: \\AppSrv\C$ command.
    3. Browse to AppSrv in Windows Explorer, and map drive G to the C$ share.
    4. Browse to AppSrv in My Network Places, and map drive G to the C$ share.

    Answer: B

    Explanation: The root of each volume on a hard disk is automatically shared, and the share name is the drive letter appended with a dollar sign ($).The appended dollar sign causes the share to be hidden.One method of mapping a share to a logical drive is to open the command prompt and type the command: NET USE devicename: \\computername\sharename.In this scenario, the command translates to the command: net use G: \\AppSrv\C$

  2. You are using Windows Installer to deploy an application to 750 Windows 2000 Professional computers on your network.The network includes an organizational unit (OU) named Sales.A Group Policy object (GPO) is created for the Sales OU.The software deployment of the application is unsuccessful.During the deployment, some users in the Sales OU report that the installation is aborting with random errors midway through the installation process.The remaining users in the Sales OU report that the software is installing, but is giving them general protection fault errors.

    What should you do?

    1. Repackage and redeploy the application's .msi file to the Sales OU.
    2. Repackage and redeploy the application's .mst file to the Sales OU.
    3. Redeploy the application by using the Group Policy object (GPO) for the Sales OU.
    4. Restart Windows Installer on all computers in the Sales OU.Then redeploy the application's .zap file to the Sales OU.

    Answer: A

    Explanation: It seems likely that the software package in this scenario is not a native Windows Installer package, since there are multiple errors in the installation process.Repackaged application (.msi) files could be used to repackage applications that do not have a native Windows Installer package (.msi).

  3. You are the administrator of a Windows 2000 Professional portable computer that is shared by users in the Sales department.You want to configure a roaming user profile for each user.You want each individual user profile setting to be available from any location, including by using a dial-up connection.

    You log on to the computer by using the local administrator account.You create user accounts for the users in the Sales department.When you attempt to configure each individual user account profile to be a roaming profile, you find that you cannot.You receive the change profile type dialog box as shown in the exhibit.. You want to be able to configure each user account to use a roaming user profile.

    What should you do?

    1. From System in Control Panel, select the Change Type option, and then select the Roaming profile option.
    2. From Users and Passwords in Control Panel, select the Advanced tab, and then define the path for the profile location.
    3. Use the Network Connection wizard to create a virtual private network (VPN) connection to the network, and define a mandatory profile path on each domain user account.
    4. Connect the portable computer to the network, and configure the user accounts for a roaming user profile.

    Answer: D

    Explanation: Roaming profiles are used for users who log on to the network from different computers but who require the same desktop setting regardless of which computer they use to logon from.To be able to configure a roaming user profile the computer must be physically connected to the network and you must be logged onto to the network, as the roaming user profile has to be stored on the network so that the user can have access to the profile regardless of which computer he or she is logging onto the network from.

  4. You are delegated administrative control of the Administration organizational unit (OU).The Administration OU has 12 Window 2000 Professional computers that were recently purchased.Each computer has a fax modem.Each computer has the Fax service installed with default values and settings.

    A user named Helene reports that she can use Microsoft Word 2000 to send faxes, but she cannot receive any faxes by using the fax printer.She also informs you that she cannot reconfigure the Fax service on her computer.

    You want to reconfigure the Fax service correctly.You want to accomplish this with the least amount of administrative effort.You logon to Helene's computer by using local Administrator account.

    What should you do next?

    1. Use Fax Service Management to start the Fax service, and configure the Fax service to start automatically.
    2. Use Fax Service Management to select the Fax Management service, and enable the device to receive faxes.
    3. Use Fax in Control Panel to reinstall the Fax service, and configure the Fax services to receive faxes.
    4. Use Fax in Control Panel to add a fax printer, and configure the fax print device to receive faxes.

    Answer: B

    Explanation: To configure a fax device to receive faxes first open the Fax Service Management Console from the Control Panel select the Fax applet, choose the Advanced Tab, select Fax Service Management Console, open Devices, right-click on the Fax device, select Properties then select Enable receive.

  5. You install Windows 2000 Professional on your portable computer.You use a docking station for your portable computer when you are in the office.

    You install an ISA-based SCSI adapter in your docking station.You insert your computer into the docking station and start the computer.The SCSI adapter is not detected during the startup process.

    You start the Add/Remove hardware wizard.When the wizard process is finished, the SCSI adapter is not listed.You want to allow Windows 2000 Professional to detect SCSI adapter.

    What should you do?

    1. Restart the Add/Remove hardware wizard. Manually add the SCSI adapter driver.
    2. Restart the computer in Safe Mode. Restart the Add/Remove Hardware wizard to detect the SCSI adapter.
    3. Configure Windows 2000 Professional to use driver signing. Restart the Add/Remove Hardware wizard to detect the SCSI adapter.
    4. Copy the SCSI adapter drivers to WinNT\driver CACHE\i386 folder.Restart the Add/Remove Hardware wizard to detect SCSI adapter.

    Answer: A

    Explanation: When the automated detection of hardware through the use of the Add/Remove hardware wizard fails, the hardware must be installed manually by selecting the Have Disk option.The information on the disk provided by the hardware manufacturer can then be used to install the hardware.

  6. You are the administrator of your company's network.A user named Lilly prints dozens of documents daily from her Windows 2000 Professional computer.Lilly reports that she receives a dialog box announcing that each print job she sends has printed successfully.

    Lilly's default printer is a shared printer that is connected to Windows 2000 Server computer.She wants to have this notification turned off because she prints so many documents.

    What should you do?

    1. In the server properties of the printer system folder, clear the Notify when remote documents are printed option.
    2. In the server properties of the printers system folder, clear the Notify computer, not user, when remote documents are printed option.
    3. In the default printer properties, select the Ports tab, and clear the Enable bidirectional support option.
    4. In the default printer properties, select the Advanced tab, and clear the Advanced printing features option.

    Answer: A

    Explanation: To turn off the notification that a print job has printed successfully you must clear the "Notify when remote documents are printed" option on the Advanced tab of the Print Sever properties.The Print Server properties can be accessed via the File menu in the Printers folder.

  7. You are the administrator of your company's network.A use named Michael has limited dexterity, which prevents him from using a standard keyboard to complete his daily computing tasks.You want to configure his Windows 2000 Professional computer to use the appropriate accessibility options.

    You logon to Michael's computer by using Michael's user account, which is a member of local users group.You configure the stickykeys, filterkeys and togglekeys options.You then log off.

    Michael logs on to the computer by using this user account.Michael is able to use the accessibility option that you have configured.However, when he returns from lunch, the accessibility options are automatically turned off.

    What should you do?

    1. Use Accessibility Options in Control Panel to reconfigure accessibility idle time settings.
    2. Use Accessibility Options in Control Panel to enable the FilterKeys option to reconfigure the time setting.
    3. Use Utility Manager to configure the accessibility options to start automatically when Windows 2000 Professional loads.
    4. Use Utility Manager to increase accessibility idle time setting for Michael's accessibility options, and save the settings.

    Answer: A

    Explanation: By choosing Accessibility Options in Control Panel, then selecting the General tab, you are able to increase the idle time settings.By doing this Michael would be able to return before the accessibility features automatically are turned off.The Accessibility Options can be found by clicking on the Start Menu, on Accessories, and then on Accessibility.

  8. From your Windows 2000 Professional computer, you need to print from a 16-bit accounting application to a network printer named Printer02.Printer02 is attached to a print server named PrtSrv.The accounting application allows you to print only to a local LPT port.

    You currently have two printers attached to your local LPT1 and LPT2 ports.You need to be able to print to the network printer and to both local printers.You install the driver for the network printer on your computer.

    What must you do next to enable printing on the network printer?

    1. Create a new local printer port named PrtSrv\Printer02, and configure the printer to use the new port.
    2. Create a new local printer port named PrtSrv\Printer02. In the properties for the new port, select the option to print directly to the printer. Configure the printer to use the new port.
    3. Run the net use Lpt3: \\PrtSrv\Printer02 command.
    4. Run the net print\\PrtSrv\Printer02 command.

    Answer: C

    Explanation: The net use command is the only method available for accessing a network printer from client computers that are running 16-bit DOS applications.

  9. You install Windows 2000 Professional on your computer at home.You create a new dial-up connection to connect to your company's remote access server.You configure the connection to use both of your external modems and to use Multilink to bind the modems together.

    You start the dial-up connection to connect to the remote access server.You notice that only one of the modems is connected to the remote access server.

    What should you do?

    1. Configure the dial-up connection to use a SLIP connection.
    2. Configure the company's remote access server to accept Multilink connections.
    3. Replace your modems with new modems that support Multilink.
    4. Grant your user account Multilink permission on the company's remote access server.

    Answer: B

    Explanation: To use multilink modems, multilink must be enabled at the client and at the server.In the scenario, multilink is enabled at the client only.You therefore need to enable it at the server as well.

  10. You are responsible for migrating client computers from Windows 98 and Windows NT Workstation 4.0 to Windows 2000 Professional.You have installed Windows 2000 Professional and reinstalled the necessary applications on 10 computers.You have returned these computers to their users.

    The users of these computers report that their word processing application will not start.

    What should you do?

    1. Set the permissions on the application to execute.
    2. Add the application to the run key in the registry.
    3. Apply the Securews.inf security template on the users' computers.
    4. Apply the Compatws.inf security template on the users' computers.

    Answer: D

    Explanation: The Compatws.inf template relaxes access controls for the Users group and is therefore well suited for Windows 2000 clients that need compatibility with older applications.

« Previous || Next »

MCSE sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-149 |
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.