Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions›› Microsoft Windows 2000 Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Professional

Microsoft Windows 2000 Professional

  1. You install Windows 2000 Professional onto an NTFS partition on your computer.During the installation, you manually specify the OEM driver for the tape device SCSI controller.After the installation, you run the Winnt32 /cmdcons command.Then you successfully install the latest Windows 2000 service pack.

    Next, you install an updated driver for the tape device SCSI controller.When you restart the system and log on to the computer, you receive a stop error.

    You need to restore the functionality of the SCSI controller with the least amount of administrative effort.

    What should you do?

    1. Restart the computer in Safe Mode.Reinstall the functional SCSI controller driver.
    2. Restart the computer into Recovery Console.Replace the faulty SCSI controller driver with the functional one.
    3. Start the computer by using a Windows 2000 Professional disk.Replace the faulty SCSI controller driver with the functional one.
    4. Install a parallel copy of Windows 2000 Professional in a separate folder.Copy the functional SCSI controller driver into the original system folder, and restart the computer to the previous installation.

    Answer: A

    Explanation: The SCSI controller controls the tape device not any hard drives.This makes it possible to boot to Safe Mode and reinstall the functional driver.The SCSI driver could also be disabled in Safe Mode.

  2. You need to create a web share on your Windows 2000 Professional computer named Admin01.You create a folder named reports.Then you configure web sharing on Reports.You name the share WebReports and allow Read permissions on the share.

    You test the web share by pointing to http://admin01/WebReports from another computer.You receive the following error message, 'You are not authorized to view this page.'

    You need to be able to access the folder.

    What must you do?

    1. Allow write permission on WebReports.
    2. Allow directory browsing permissions on WebReports.
    3. In the IIS console, enable anonymous access to WebReports.
    4. In the IIS console, set the execute permissions option to script and executables on WebReports.

    Answer: C

    Explanation: The proper NTFS permissions, read permission, have already been granted.To access the folder through Internet Explorer the folder must be published in Internet Information Services (IIS), and authentication through IIS must be provided.By enabling anonymous access in the IIS console the folder would be accessible through Internet Explorer.

  3. You are the administrator of your company's network.Your company is based in Russia and conducts the majority of its business in Russian.Users in your company create, view, and edit documents in English (US), French, and Spanish to communicate with vendors internationally.

    Users run the Russian localized edition of Windows 2000 Professional on their desktop and portable computers.A user named Katrin wants to create word processing documents in both English and Spanish by using Notepad in Windows 2000 Professional.She requests your assistance in enabling English and Spanish on her computer.

    What should you do?

    1. Instruct Katrin to select the desired input locale for either English or Spanish within Notepad.
    2. Instruct Katrin to select the input locale indicator on the taskbar and select either English or Spanish.
    3. Instruct Katrin to use Regional Options in Control Panel to add input Locales and keyboard layouts/IME for both English and Spanish.
    4. Create a Local Computer Policy for Katrins computer to include both English and Spanish.

    Answer: C

    Explanation: Multiple input languages can be enabled on a Windows 2000 computer.An additional input language can be enabled by clicking on the Regional Options applet in Control Panel, selecting the Input Locale tab, then pressing the Add button, and selecting the desired input language from the drop down list.

  4. You are the network administrator for Adroit and you support the portable computer users.An Account Executive named Hildegard frequently travels to meet with customers and uses her portable computer to demonstrate the company's new software products.Hildegard needs to update these products frequently so customers can evaluate the latest software releases.

    You need to allow Hildegard to install the product updates while limiting her ability to perform other administrative duties on her portable computer.

    What should you do?

    1. Add Hildegard's user accounts to the Pre-Windows 2000 Compatible Access group.
    2. Add Hildegard's user account to the local Power Users group.
    3. Allow Hildegard's user account Full Control permission to the Program Files folder. Propagate the permissions to all the subdirectories and files in that directory.
    4. Allow Hildegard's user account Write permissions to the Program Files folder. Propagate the permissions to all the subdirectories and files in that directory.

    Answer: B

    Explanation: As a member of the local Power Users group, Hildegard would be able to install and update applications.

  5. You are the network administrator.Two users named Eric and Julia share a Windows 2000 Professional computer.Eric's user account is a member of the local Administrators group.

    Eric needs to share files with Julia.Eric wants Julia to be able to change any of the shared files and to create her own files if necessary.Eric wants to prevent Julia from changing the permissions on files that Eric creates.

    To accomplish his goal, Eric creates a folder named C:\Data.He changes the NTFS permission on C:\Data to allow his local user account Full Control permissions and to allow Julia's local user account default permissions.Eric places 10 files in the folder.

    When Julia logs on to the computer using her local user account and opens a file in C:\Data, she cannot save the changes to the file.Julia also cannot create any new files in the folder.

    You need to help Eric configure the correct permissions of C:\Data.

    What should you instruct Eric to do?

    1. Add Julia's user account to the local Power Users group.
    2. Add Julia's user account to the local Administrators group.
    3. Allow Julia's user account Write permissions to C:\Data.
    4. Allow Julia's user account Full Control permission to C:\Data.

    Answer: C

    Explanation: Write permissions would allow Julia to save changes to files and create new files as is required. Furthermore, she would not be able to change any file permissions.

  6. You are the network administrator for Adroit.Laura is a sales representative for the company.She travels on a regular basis and dials into the company network from her Windows 2000 Professional portable computer.Adroit recently implemented a new computing security policy that mandates all remote connections be established by a two-way authentication method.You configure a Windows 2000 Server computer to run Routing and Remote Access Server for Windows 2000 to meet the requirements of the new security policy.Laura reports she now cannot initiate a dial-up connection. Laura needs to dial in to the company network.

    What should you do?

    1. Apply the Hisecws.inf Security Template to Laura's computer.
    2. Apply the Compatws.inf Security Template to Laura's computer.
    3. Instruct Laura to configure her dial-up connection to use multi-link.
    4. Instruct Laura to configure her dial-up connection to use MS-CHAP v2.
    5. Instruct Laura to configure her dial-up connections to use L2TP.

    Answer: D

    Explanation: It seems that the new security policy on the RRAS server is preventing Laura from initiating dial- in access.The security policy requires two-way authentication.MS-CHAP V2 supports two-way authentication. It would most likely enable Laura to connect.

  7. You are the network administrator for Adroit.You are configuring a network consisting of 100 client computers and six subnets for Adroit's new office.You configure the first two subnets and configure client computers on both subnets for testing.You test the initial configuration and discover that not all of the client computers can communicate with each other. The two subnets are show in the following diagram. All client computers must be able to communicate with each other.

    What should you do?

    1. Change the subnet mask of all the client computers and on the two gateways to 255.255.255.240.
    2. Change the subnet mask of all the client computers and on the two gateways to 255.255.255.255.
    3. Change the IP address for Gateway2 to 131.107.5.214 and the IP address for Adroit21 to 131.107.5.210.
    4. Change the IP address for Adroit11 to 131.107.5.190 and the IP address for Adroit12 to 131.107.5.191.

    Answer: C

    Explanation: Adroit21 and Adroit22 on subnet 2 use the default gateway of 131.107.5.214, while Gateway2 currently has the IP address of 131.107.5.207.We must make these settings match.For example, by changing the IP address of Gateway2 to 131.107.5.214. Furthermore, the IP address of Adroit21 belongs to another subnet than Adroit22 and Gateway2.We must adjust the IP address of Adroit21.

  8. You are the network administrator for Adroit.You manage Windows 2000 Professional computers on four subnets and Windows 2000 Server computers on a dedicated subnet.All of the client computers are configured as DHCP clients.

    You receive a call from Andrew who cannot access a file server.You run the ipconfig /all command from Andrew's computer.The results are shown in the exhibit. Other client computers on the same subnet can connect to the file server.You confirm that the DHCP service is operating correctly. You need to help Andrew connect to the file server.

    What should you do?

    1. Configure the routers to forward BOOTP traffic.
    2. Add IP addresses to the appropriate scope in the DHCP server.
    3. Run the net start DHCP command on Andrew's client computer.
    4. Configure a default gateway of 169.154.72.1 on Andrew's client computer.
    5. Configure a LMHOSTS file entry for the file server on Andrew's client computer.

    Answer: B

    Explanation: The exhibit shows that Andrew's computer has been self-configured with an APIPA address, an address in the 169.254.xx.xx range.His computer has not been able to receive IP configuration from a DHCP server.This is the reason he cannot access the file server. It is plausible, but not very likely, that the DHCP server has run out of IP addresses to lease.However, this is the only possible cause in this scenario (see incorrect answers).We should therefore add more IP addresses to the DHCP scope.Andrew's computer would then be able to lease a proper IP address, and would be able to access the file server.

  9. You are the network administrator for a Adroit.Your network consists of 25 Windows 2000 Professional client computers and four Windows 2000 Server computers in a native-mode Windows 2000 domain.All of the computers are on a single subnet.The client computers are configured for dynamic IP address allocation.The network is configured as shown in the exhibit.

    A developer named Julia reports that she cannot connect to file server Filesrv1 from her client computer named Computer22.When she attempts to browse \\Filesrv1 from the Run line she receives the message, "The network path was not found".No other users are reporting problems connecting to Filesrv1.From Julia's client computer, you browse \\192.168.14.5 from the Run line and successfully connect to the server.You run the ipconfig /all command.The relevant results are shown in the following table. You want Julia to be able to access resources on Filesrv1 by using the computer name.

    What should you do?

    1. Configure the client computer with a default gateway of 192.168.14.2.
    2. Configure the client computer with a subnet mask of 255.255.0.0.
    3. On the Internet Protocol (TCP/IP) Properties sheet, select the Obtain DNS server address automatically option.
    4. On the Internet Protocol (TCP/IP) Properties sheet, select the Obtain an IP address automatically option.

    Answer: C

    Explanation: The computer obtains its IP address and subnet mask automatically, but the DNS server address is statically configured.The DNS server configuration is incorrect.It should be set to 192.168.14.4 not 192.168.14.7.We could either do this statically, or by enabling the DHCP server to configure the DNS address.

« Previous

MCSE sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-149 |
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.