Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions›› Microsoft Windows 2000 Professional

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Professional

Microsoft Windows 2000 Professional

  1. You want to configure a multiboot system with Windows NT Workstation and Windows 2000 Professional.

    What should you do?

      A. When installing Windows 2000 Professional run chkdisk in Windows NT Workstation.

      B. Disable the disk compression in Windows NT Workstation. C. Install service pack four or later in Windows NT Workstation. D. Install the distributed file system client on the Windows NT Workstation.

    Answer: C

    Explanation: In this scenario a computer should be configured for a dual boot between Windows NT Workstation and Windows 2000 Professional.Windows 2000 Professional uses the NTFS 5.0 file system while Windows NT Workstation 4.0 uses the NTFS 4.0 file system.Windows NT Workstation requires Service Pack 4 or later to be able to use the NTFS 5.0 file system.

  2. You are the administrator of your company's network.A user named Paul in the service department has a Windows 2000 Professional computer.Paul needs to access the files that are in a shared folder on his computer.A local group named Sales has permissions to access the data.Paul is a member of the Sales local group but he cannot access the file he needs.

    What should you do?

    1. Grant Paul NTFS permission so that he can access any parent folder to files in the shared folder.
    2. Share the Sales folder and grant Paul shared folder permission to access the shared Sales folder.
    3. Remove Paul from any other group that has been explicitly denied access to the Sales folder.
    4. Delete the Sales local group and recreate it.Add individual user accounts from the Sales department back into Sales local group.

    Answer: C

    Explanation: The Sales group, which Paul is a member of, has permission to access the files.However, Paul still cannot access the files.It would seem that Paul has a permissions conflict.A user can be granted file permissions in a number of contexts: as a user or as a member of a user group.When a user has different file permissions in a multiple contexts, the most restrictive permission is applied.Furthermore, the deny permission overrides all other permissions.As Paul does not have access to the file you must therefore assume Paul has explicitly been denied access to the file in some context, as member of one or more groups that have been denied access to the file.You would thus have to remove Paul from such a group so that the restriction is not applied to Paul.

  3. You upgrade your computer from Windows NT Workstation to a Windows 2000 Professional computer. Your computer is a member of the justtalks.com domain.Prior to this upgrade your computer was configured by a system policy to require at least a 12 alphanumeric character password.After the upgrade your computer will not apply the security policy.

    What should you do?

    1. Use secedit.exe to refresh the security policy.
    2. Use Local Computer Policy to configure the local security policy.
    3. Use Security Configuration and Analysis to support the security files as a .pol file.
    4. Use Computer Management to configure the security policy setting.

    Answer: B

    Explanation: In this scenario the Windows NT Workstation 4.0 and Windows 2000 Professional computers have incompatible security settings.The security setting could be correctly configured with a local computer policy.From Control Panel, open the Administrative Tools, open Local Security Policy, select Security Settings, select Account Policies, select Password Policies, and select and Configure Minimum Password Length.

  4. You are the administrator of your company's network.The software department is preparing to rewrite an accounting application so that it will run on Windows 2000 Professional computers.All of the computers in the software department currently use Windows 98.You want to configure the computers in the software department so that the users can use both Windows 98 and Windows 2000 Professional during the project.

    You also want to ensure that the computers are configured for optimal disk performance.In addition you want to ensure that users in the software department can access all of the files on their computers by using either operating system.

    What should you do?

    1. Create and format a FAT 32 partition.
    2. Create and format an NTFS volume.
    3. Configure Windows 2000 Professional to enable disk compression.
    4. Configure Windows 2000 Professional to enable dynamic volume

    Answer: A

    Explanation: All files need to be accessed from both Windows 98 and Windows 2000.Windows 98 only supports the FAT and the FAT32 file systems.It cannot support the NTFS file system.Therefore the partition must be formatted with the FAT32 file system.

  5. You are the administrator of your company's network.A user named Peter requests assistance with his Windows 2000 Professional portable computer.Peter is preparing for his test and wants to optimize the battery life for his portable computer.

    You want to configure Peter's computer to save the contents of memory on hard disk and then shutdown when Peter presses the sleep button.

    What should you do?

    1. Configure the power settings to use the standard option.
    2. Configure the power settings to use the power off option.
    3. Configure the power settings to use the hibernate option.
    4. Configure the power settings to use always on power scheme.
    5. Configure the computer to use the portable laptop power scheme.

    Answer: C

    Explanation: When your computer hibernates, it saves the current system state to the hard disk, and then shuts down the computer.When the computer is restarted after it has been hibernating, it loads the saved system state and thus all applications that were open will be reloaded at the same point they were when the computer went into hibernation.

  6. You are delegated administrative control of the Graphics organizational unit.You install Windows 2000 Professional on 25 PXE-compliant computers in the Graphics organizational unit by using disk- duplicating software.The reference computer was configured to have the Windows 2000 default desktop settings.Users in the Graphics organizational unit have home folders specified in their user account settings.The home folders are located on the \\server1\users network share.You want to change the default path of the users' My Documents folders to their respective home folders whenever users log on to the network.

    You want to accomplish this with least amount of administrative effort.

    What should you do?

    1. In the properties of the My Documents folder select move and define the UNC path\\server1\users.
    2. Reconfigure the domain user account properties on the profile tab and define the UNC path \\server1\users.
    3. Enable a local computer policy to redirect the My Documents folder and define the UNC path \\server1\users\%username%.
    4. Create a group policy object for the Graphics organizational unit to redirect the My Documents folder and define the UNC path \\server\user\%username%.

    Answer: D

    Explanation: To change the default path of the users' My Documents folders to their respective home folders whenever users log on to the network, a Group Policy Object (GPO) must be linked to the graphics Organization Unit (OU) and can be used to redirect the My Documents folder to the user's network share.All users in the graphics OU will then have their My Documents folder redirected.

  7. You install Windows 2000 Professional on your portable computer.You create a new dial up connection to connect to your company's remote access server.You connect to the remote access server by using the dial up connection.You can connect to the servers on the same segment as the remote access server.You cannot access the shared resources that are on the remote segments from the remote access server.

    What should you do?

    1. Configure the company remote access server to accept multilink connections.
    2. Configure the TCP/IP program for the dial up connection to disable IP header compression.
    3. Configure the TCP/IP properties for the dial up connection to use the default gateway on the remote network.
    4. Grant your user account dial in permission on the company remote access server.

    Answer: C

    Explanation: If the RAS client does not use the same Default Gateway as the RAS server, it will be able to reach the computers on the same segment as the RAS server, but it will not be able to reach other remote segments.

  8. You are using Windows 2000 Professional on your desktop computer.You are working on the company's financial report and you want other users on the network to able to modify your documents for the report.You want users to share the financial report folder on the network.Because the network contains confidential information you want to prevent users from the enabling off line access for the network share that contains the financial report.

    What should you do?

    1. Use Windows Explorer to receive the offline files.
    2. Using Windows Explorer, disable the cache for the reports on the network share.
    3. Use the Windows NT explorer to grant the special access for the reports on the network share.
    4. Use the synchronization manager to configure synchronization not to occur when users are connected to the LAN connection.

    Answer: B

    Explanation: To prevent users from enabling off line access for the network share that contains the financial report, you must disable caching for the report folder.This will prevent users from enabling off line access for this share.

  9. You are using a Windows 2000 Professional computer.You create a shortcut for the folder named PROJECTS on the network share.You want to make shortcuts to the projects folder available, when you are not connected to the network.You attempt to configure the shortcut to be available offline.However you do not see an option to make the folder available offline.

    What should you do?

    1. Use Windows Explorer to enable the cache for the project folder.
    2. Use Windows Explorer to configure the projects folder on the network share to be available for offline access.
    3. Connect to the network before trying to make the shortcut available online.
    4. Create shortcuts to each file in the projects folder and then make the shortcut files available offline.

    Answer: B

    Explanation: An option to make the folder available offline is only available when the folder is configured for offline availability.

  10. You want to use Windows 2000 backup to perform a weekly backup of the user data on a Windows 2000 Professional computer.You want to ensure that the registry, boot files and COM plus objects are also backed up.

    What should you do?

    1. Configure the Windows backup to backup the system partition.
    2. Configure the Windows backup to backup the System State Data.
    3. Create a script written in MS Visual Basic scripting addition language to run rdisk.exe/s before the back up starts.
    4. Create a batch file to run rdisk.exe/s before the backup starts.

    Answer: B

    Explanation: The System State Data backup is a backup of the registry, the Active Directory store on Domain Controllers only, the SYSVOL folder, the COM+ Class Registration database, system startup files, and the Certificate Services if Certificate Services are installed.To enable System State Data backups click on Start, select Accessories, select System Tools, select Backup, select Scheduled Jobs, choose Add Job, select Next: Only backup System State Data.Continue and finish the Wizard.

« Previous || Next »

MCSE sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-149 |
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.