Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

  1. You are the network administrator for your company's network.The network has 40 client computers that connect to the Internet through a T1 line.You also have six servers, including a web server, email server, and an FTP server.The standard primary DNS server is hosted by your Internet service provider (ISP).To speed name resolution, you have installed secondary DNS server on a Windows 2000 server and a Windows NT 4.0 server on your network.When monitoring traffic across the T1 link, you notice a high number of DNS Zone Transfer SOA Requests being sent.What is the likely cause of the problem?

    1. The primary DNS server must be set to notify the secondary DNS server when there are changes to the zone files.
    2. The Windows NT 4.0 server does not recognize replication scheduling.
    3. The primary DNS server should be set to disable dynamic updates.
    4. All three DNS servers need to be changed to Active Directory integrated zones

    Answer: A

  2. You are the network administrator for your company.The network consists of four Windows 2000 servers, two NetWare 3.1 servers, and a NetWare 4.1 server.You are installing a Windows 2000 Server that will serve as a Gateway to the NetWare servers.You install the TCP/IP and NWLink IPX/SPX compatible transport protocols on the server.As you begin mapping drive letters to the NetWare resources, you are able to map drives to the NetWare 4.1 server, but not to the NetWare 3.1 servers.What should you do?

    1. Configure the IPX settings to add the network number of the NetWare 3.1 servers.
    2. Configure the IPX settings for the 802.2 frame type.
    3. Configure the IPX settings for the 802.3 frame type.
    4. Configure the IPX settings for both frame types
    5. Configure the IPX settings to set the frame type to auto detect.

    Answer: D

  3. You are the administrator of your company network.There are over 200 client computers on your network.Client computers may be using Windows 2000 Professional, Windows NT 4.0, or Windows 98.Users have recently been complaining of network slowdowns.You believe the cause of the network congestion is excessive broadcasts by incorrectly configured Windows NT 4.0 Workstation and Windows 98 computers.You wish to use network monitor to capture the identity of any computers participating in network broadcasts.You know that this will be a large capture, and you do not want to exceed the limitations of the Network Monitor capture buffer.How should you change the Network Monitor Capture Buffer Settings?(Choose two)

    1. Increase the buffer size
    2. Decrease the buffer size.
    3. Increase the frame size.
    4. Decrease the frame size.

    Answer: A, D

  4. You are the network administrator for your company.Your network is configured as shown in the exhibit (See the exhibit below).Internet users access your corporate website www.yourcompany.com which is hosted on RAS1.Employees from within your company also access this web site as well as the intranet web site, FTP services, and a time synchronization program.You are worried about hackers accessing the FTP site or entering your network from the Internet.How can you best secure your network against attack?

    1. Enable a TCP/IP filter that allows only port 80 traffic on 132.47.6.68.
    2. Enable a TCP/IP filter that allows only port 80 and 21 traffic on 132.47.6.68.
    3. Permit all ports on the network adapter that uses the IP address of 132.47.6.68.
    4. Enable a TCP/IP filter that allows only port 80 traffic on 192.168.1.1.
    5. Enable a TCP/IP filter that allows only port 80 and 21 traffic on 192.168.1.1.
    6. Permit all ports on the network adapter that uses the IP address of 192.168.1.1.

    Answer: A, F

  5. You are the network administrator for a company that sells skateboards.The Internet developers have developed a program that will run as an ActiveX control in a browser window.This program will allow customers to access the website and use the program to customize and view the skateboards that they wish to order.You want to digitally sign the ActiveX control so that customers can be confident when allowing it to be installed in their browser.What should you do?

    1. Install an Enterprise Subscription Certificate Authority (CA) that uses a commercial CA as the parent.
    2. Install an Enterprise Certificate Authority (CA).
    3. Install an Enterprise Subordinate Certificate Authority (CA) that uses a commercial CA as the parent.
    4. Install a stand-alone Certificate Authority (CA).

    Answer: A

  6. You are the network administrator of your company network.The network is configured as shown in the exhibit (See the exhibit below).Your company occupies the lower two floors of an office building.A router between the floors separates the network.Each office has a mix of Windows 2000 Professional and Windows NT 4.0 Workstation computers.Client computers in each office register with the WINS server in their office.Some users in both offices report that they can access Internet resources, and resources in their local office, but cannot access some resources in the remote office.What is the most likely cause of the problem?

    1. Some client computers are configured as broadcast nodes.
    2. Client computers need both the addresses of both WINS servers in their TCP/IP properties.
    3. Each WINS server should be a WINS client of the other WINS server.
    4. The WINS servers need to be configured as replication partners

    Answer: D

  7. You are the network administrator for your company.You have allowed a software vendor to access your network through your Remote Access server to test a custom application.You have created a remote access policy to allow the vendor to use multi-link.Your outside sales people are now complaining that when they try to connect to any of the eight lines, they receive busy signals.You want to allow the vendor to continue to use multi-link, but you want to ensure that phone lines will be available when needed by sales staff.What should you do?

    1. Modify the vendor's remote access policy to only allow the use of the first four ports.
    2. Decrease the maximum number of ports used by the Routing and Remote Access server.
    3. Select the Require Bandwidth Allocation Protocol (BAP) checkbox.
    4. Modify the sales dial up profile to have a higher priority than the vendor.

    Answer: C

  8. You are the network administrator for your company.You are configuring a Windows 2000 Routing and Remote access server to allow sales people to have dial-up access to the network.You will also use this server for remote administration tasks and network monitoring.Sales staff should only be allowed to dial in between the hours of 8:00 am and 6:00 pm.You are adding the remote access policies to the remote access server.How should you apply the policies to allow access to the sales staff?

    1. Apply a policy to allow sales users access, and then apply a policy to deny sales users access outside of business hours.
    2. Apply a policy to deny sales users access outside of business hours, then apply a policy that will allow sales users access.
    3. Apply one remote access police to allow sales users access during business hours.
    4. Apply one remote access police to deny sales users access outside of business hours.

    Answer: B

  9. You are the network administrator for a Windows 2000 network.Client computers on your network receive their IP configuration information from DHCP.Each client computer is assigned to a single user.Company policy states that only managers should be able to connect to the Internet.To enforce this new policy, you want to configure the DHCP service to provide a default gateway address only to manager's computers.How can you configure DHCP clients and services to provide this option only to manager's computers?Which three actions should you take to achieve these goals?(Choose three.)

    1. On the manager's computers, use IPCONFIG to set the DHCP class ID setting.
    2. On the manager's computers, set the DHCP class ID setting in TCP/IP properties.
    3. On the DHCP servers, create a class ID for the manager's computers.
    4. On the DHCP servers, create a superscope.Create two scopes within the superscope, one scope with a name matching the Manager's ID, and another named default.
    5. Configure the scope options to issue a Default gateway to the manager's user class.
    6. Configure the scope options to issue a Default gateway to the manager's scope.

    Answer: A, C, E

  10. You are the network administrator for your company.Your network has two WINS servers configured as replication partners.Each of these WINS servers has limited disk space.You read an article in a magazine that a WINS server can often have blank spaces within its database.You would like to compact the WINS database on each of your WINS servers and hopefully free some disk space.How can you perform this task?

    1. On one WINS server, pause database replication.Run database consistency checking.Start replication again.
    2. Stop one WINS Server.Use the jetpack command-line tool to compact the WINS database.Start the WINS server again.
    3. Stop one WINS server.Backup the WINS database, and immediately restore it.Start the WINS server again.
    4. Stop and then start the WINS service.The database will compact automatically.

    Answer: B

Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.