Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

  1. You are the network administrator for your company.A UNIX server has just been added to your network to provide support for a medical billing application.You attempt to Telnet into the server UNIX1.YOURCOMPANY.NET, but the session fails to connect.You determine that someone had entered the incorrect IP address for the host entry of the UNIX server.You correct the host entry on the DNS server, but still cannot Telnet into the UNIX computer by name.What should you do first?

    1. Reload the YOURCOMPANY.NET zone on the DNS server.
    2. Add an associated PTR record for UNIX1.
    3. Run the Ipconfig /registerdns command on your computer.
    4. Run the Ipconfig /flushdns command on your computer.

    Answer: D

  2. You are the network administrator for your company.Your company has one central location and 41 small remote offices.Your network consists of a Windows 2000 domain with WINS, DNS, and DHCP services running on various servers.Your network also includes a proxy server to connect to the Internet.The Webmaster for your company is setting up a Windows 2000 Server named Media1 to serve video multicasts to display training videos to the remote office locations.You need to make multicast addresses available to clients.What should you do?

    1. On the DHCP server, create and activate a scope so that it has a range of Class D addresses
    2. Enable IGMP routing on the proxy server.
    3. Configure a DNS entry for Media1 with the IP address of 224.1.1.1.
    4. Configure each client computer to use the IP address of Media1 as a multicast source.

    Answer: A

  3. You are the network manager for an accounting firm.Your network consists of one Windows 2000 domain with default OU structure.All user documents are stored on a server named FileStore.The Client Services Manager has a Windows 2000 Professional computer named USER14.Due to the sensitive nature of the documents that the Client Services Manager works with, you are asked to ensure that all communications between FileStore and USER14 are encrypted.You take the following actions: - You create an OU named secure users and put USER14 in it.- You create an OU named secure servers and place FileStore in it.- You assign the default Secure Server IPSec policy to the domain.What effect will these actions have?

    1. All communications between FileStore and USER14 are encrypted.
    2. Internet communications are not encrypted
    3. Communications between other users and FileStore are not encrypted
    4. Performance overhead for encryption is minimized.

    Answer: A, B

  4. You are the network administrator for a manufacturing firm.Your network consists of three locations with IP address assignments shown in the exhibit (See the exhibit below).A new manufacturing process is being added to Plant 2, which will require an additional 1900 host addresses.These host addresses will all need to be in the same subnet.You want to provide the additional addresses to the network while minimizing the need to change any existing IP addresses.What should you do?

    1. Change the network address of Manufacturing Plant 2 to 172.16.32.0/21
    2. Change the network address of Manufacturing Plant 2 to 172.16.32.0/20
    3. Change the network address of Manufacturing Plant 2 to 172.16.32.0/16
    4. Change the network address of Manufacturing Plant 2 to 172.17.32.0/16

    Answer: B

  5. You are the network administrator for an engineering firm.Several of the engineers work on LINUX computers.Your company has implemented a Web-based time tracking software that uses Internet Information Server on a Windows 2000 computer that also serves as your Enterprise Certificate Authority (CA).The engineers report that they are not able to receive a certificate and are not able to access the time tracking site.Users of Windows 2000 and Windows 98 computers are not experiencing this problem.What should you do?

    1. In the Internet Services Manager, open the properties for the CertSrv virtual directory.Set the authentication type to Basic Authentication.
    2. In the Internet Services Manager, open the properties for the CertSrv virtual directory.Set the authentication type to Microsoft Integrated.
    3. Add File and Print Services for UNIX to the server.
    4. Edit the ACL on the user certificate template to grant the everyone group enroll access.

    Answer: A

  6. You are the network administrator for a web design firm.The network consists of a single Windows 2000 domain.Client computers receive their IP configuration information from a DHCP server.You want to give employees the ability to connect to the network from home.You install a remote access server, and configure remote access policies for the employees.When you test the dial-up connection, you find that the computer that you use to dial into the network receives an IP address, but does not receive a DNS server address, and cannot connect to network resources.What should you do to resolve the problem?

    1. Enable IP routing in the remote access server's Properties dialog box.
    2. Disable IP routing in the remote access server's Properties dialog box.
    3. Use the IPCONFIG /RENEW command on the test computer.
    4. Configure the remote access server to act as a DHCP Relay Agent.

    Answer: D

  7. You have been hired to set up a file server on the network shown in the exhibit (See the exhibit below).You are configuring the server with a static IP address on Subnet B.From what you see of the network, what subnet mask should you use?

    1. 255.255.255.128
    2. 255.255.255.192
    3. 255.255.255.224
    4. 255.255.255.240

    Answer: C

  8. You have been hired to help a company set up a company wide weekly audio multicast.The network layout is shown in the exhibit (See the exhibit below).You add the Internet Group Management Protocol (IGMP) routing protocol to both RRAS servers.You contact the company's Internet Service Provider and learn that the routers between the two offices do not support multicast routing.What can you do to enable multicasts from the south office to reach users in the north office?

    1. On the south RRAS server, create a default static route to the North RAS server.
    2. Use Network Address Translation on both RRAS servers.Configure a Class D address space to the internal interface.
    3. Create an IP-in-IP interface between the two servers.Assign the IP-in-IP interface to the IGMP routing protocol.Run the interface in IGMP proxy mode
    4. Add the RIP for IP routing protocol to both servers.Configure the servers to be unicast neighbors of each other.

    Answer: C

  9. You are the administrator of a Windows 2000 domain.You have set up a Remote Access server to give clients the ability to access the network resources through a dial-up connection.Clients will use this connection to access Internet resources.To keep clients from accessing resources within your network, you decide to assign them an external DNS server with an address of 13.14.15.16.You set up a DHCP server with a scope and custom options just for the dial-up connections.You assign the external DNS server as a scope option.When clients connect, they are not receiving the custom scope options; instead they receive your internal DNS server address 192.168.100.21.What should you do to ensure that remote access clients receive the correct DNS assignment?

    1. Configure the DHCP server to dynamically update DNS configuration settings.
    2. Authorize the DHCP server in the Remote Access Policy.
    3. Install the DHCP Relay Agent on the Remote Access Server.
    4. On the DHCP server, configure the DNS scope option for the Default Routing and Remote Access class.

    Answer: D

  10. You are the network administrator for your company.You are asked to set up a server to host the company Internet web site.You install Internet Information server on a server that is connected to the Internet.Your network is shown in the exhibit (See the exhibit below).The company Webmaster sets up a corporate web site with a shopping cart and secure product-ordering page.When the website is tested, users on the Internet receive an error when trying to place orders on the web site.What is the likely cause of the problem?

    1. TCP/IP port 80 is blocked by a TCP/IP filter.
    2. TCP/IP port 443 is blocked by a TCP/IP filter
    3. The Webmaster does not have appropriate permissions to the Internet server.
    4. The server is using an IPSec policy that is too strict.

    Answer: B

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.