Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

Microsoft Windows 2000 Network Infrastructure

  1. You are the network administrator for your company.As part of an ongoing Windows 2000 migration process, you add a Windows 2000 DNS server to replace a retired UNIX DNS server.You add standard primary zones to the Windows 2000 DNS server for your company's domain name.Client computers are now able to resolve network resources through this DNS server.While troubleshooting an unrelated issue on your network, the tracert utility returns an error: 'Unable to resolve target system name.' What could be the cause of the error?(Choose two)

    1. A host record has not been established for the target system.
    2. The computer that you are using does not have DNS server configured.
    3. A PTR record does not exist in the forward lookup zone.
    4. A PTR record does not exist in the reverse lookup zone.
    5. The forward lookup zone has not been set up for the domain
    6. The reverse lookup zone has not been set up for the domain

    Answer: D, F

  2. You are the network administrator for a local newspaper.The company has two news offices networked as shown in the exhibit (See the exhibit below).Clients in both offices continually monitor two national news sites for breaking stories and archived news.Users in the east office complain of a slow connection, while users in the west office have no trouble at all.You are not able to upgrade the connection between the offices at this time.What can you do to make the connection more efficient(Choose two)

    ?

    1. Increase the TTL setting on NS1.
    2. Increase the TTL setting on NS2.
    3. Decrease the TTL setting on NS2.
    4. Make NS2 a DNS forwarding server.
    5. Make NS2 into a Standard secondary zone for NS1.

    Answer: A, E

  3. You are the network administrator for a county government with three offices.The main office houses the IT department.The east and west offices contain only client computers and a RAS server.Someone at a remote office used network monitor to capture sensitive information on the network.You must now ensure that no other copies of network monitor are running on the network.You have installed network monitor on your computer at the main office.What additional step must you take?

    1. Install the SNMP protocol on your computer.
    2. Install the SNMP protocol on your computer and one computer in each remote office.
    3. Install Network Monitor on a computer in the east and west offices.
    4. Permit all ports in the TCP/IP filter on the Remote Access Server.

    Answer: C

  4. You are the network administrator of your company network.The network is configured as shown in the exhibit (See the exhibit below).Your company occupies the lower two floors of an office building.A router between the floors separates the network.Each office has a mix of Windows 2000 Professional and Windows NT 4.0 Workstation computers.Client computers in each office register with the WINS server in their office.Some users in both offices report that they can access Internet resources, and resources in their local office, but cannot access some resources in the remote office.What is the most likely cause of the problem?

    1. Some client computers are configured as broadcast nodes.
    2. Client computers need both the addresses of both WINS servers in their TCP/IP properties.
    3. Each WINS server should be a WINS client of the other WINS server.
    4. The WINS servers need to be configured as replication partners

    Answer: D

  5. You are the network administrator for your company.Your network serves 185 client computers with 14 servers.The servers are a mix of Windows 2000, Windows NT 4.0, and a UNIX server.You have two WINS servers on the network, and all Windows client computers are WINS clients.A software vendor has provided you with a program for users to read a database stored on a UNIX computer.The program relies on the NetBIOS naming convention.After you install the program, you find that users are not able to reach the UNIX server database using NetBIOS names.Users are able to connect to other NetBIOS resources on Windows 2000 servers, and can also reach the UNIX server by its host name.What can you do to ensure that users are able to access the database through the application?

    1. Install a WINS proxy agent on the UNIX computer.
    2. Install a WINS proxy agent on a Windows-based computer.
    3. Create static mappings for the UNIX computer on the WINS server.
    4. Create static mappings for the Windows-Based computers on the WINS server.

    Answer: C

  6. You are hired by a company to consolidate networks.The company has several offices, and each office has its own workgroup of Windows 2000, Windows NT or Windows 98 computers.You decide to join all of the computers to a Windows 2000 domain.You first install a DHCP server to assign TCP/IP information automatically.The next day, you add a WINS server and a Windows 2000 domain controller.You ensure that the domain controller is a WINS client, and you add the WINS server as a scope option on the DHCP server.Several computers still cannot connect to the domain controller by name.What should you do?

    1. Stop and then start the DHCP service.
    2. Authorize the WINS server in Active Directory.
    3. Use the ipconfig /renew on any computer that cannot locate the domain controller.
    4. Use the ipconfig /refresh on any computer that cannot locate the domain controller.

    Answer: C

  7. You are the network administrator for your company.Your company has two offices across the street from one another.Each office contains a WINS server.When changes are made to resources in one office you would like the changes to be replicated to the other office immediately.How can you configure WINS to ensure that replication will be immediate?

    1. Configure the WINS servers to enable burst handling with the number of requests for burst handling set to 1.
    2. Configure both WINS servers to use persistent connections for push replication partners.Set the number of changes before replication to 1.
    3. Configure the WINS servers as push/pull partners of each other.Specify a replication interval of 1 minute.
    4. Configure one WINS server to use the WINS database of the other WINS server.

    Answer: b

  8. You are the network administrator for the Windows 2000 network shown in the exhibit (See the exhibit below).Each location has its own WINS server.You wish to configure WINS replication so that changes are replicated to all other locations as quickly as possible.How should you configure WINS replication?

    1. Create a replication plan where each site will replicate to the site numbered just below and above its own site number.Configure site 1 to replicate Web site 6.
    2. Configure all sites to replicate with the WINS server in Chicago
    3. Configure each WINS server to use active directory for replication.
    4. Configure the Chicago WINS server as a primary WINS server.Configure all other WINS servers as secondary WINS servers to the Chicago WINS server.

    Answer: B

  9. You are the network administrator for a Windows 2000 network that is shown in the exhibit (See the exhibit below).There are three offices distributed throughout the city.All client computers belong to one single Windows 2000 domain and receive their TCP/IP configuration information from a local DHCP server.Client computers include both Windows 2000 Professional and Windows NT 4.0 Workstation computers.Recently, the WINS server in the east office suffered a hard drive failure.For the time that the server was down, many clients in the East office were not able to access network resources.You want to ensure that all clients can communicate in the event of a single WINS server failure.What can you do to accomplish this goal?(Choose two)

    1. Configure the East and West WINS server as replication partners of the North WINS Server.
    2. Configure the East and West WINS servers as secondary servers to the North WINS Server.
    3. Place a WINS proxy in each office.
    4. Configure the DHCP servers to provide each client computer with the IP addresses of all WINS servers.
    5. Configure Active Directory replication of WINS services for the three sites.
    6. Enable BOOTP forwarding on the router.

    Answer: A, D

  10. You are the network administrator for your company.Your network is configured as shown in the exhibit (See the exhibit below).All computers in Building A are members of a Windows 2000 domain.Computers in Building B function in a Workgroup.You must now join the computers in Building B to the domain.When you attempt to connect the first computer to a domain, you receive the error: 'Invalid domain name'.You configure the computer as a client to the WINS server in Building A.Now when you attempt to connect the computer to a domain, you receive the error: 'Domain controller cannot be located'.What should you do to overcome this problem?

    1. Configure the router to forward NetBIOS broadcast packets.
    2. Configure the Building B computers with the address of the DNS server in building A.
    3. Configure the Building B computers for NetBIOS over TCP/IP.
    4. Configure DC1 as a WINS client.

    Answer: D

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.