Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Environment

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Environment

Microsoft Windows 2000 Network Environment

  1. You are the network administrator for a Windows NT 4.0 based network.The network has a single Windows NT 4.0 DNS server.In preparation for a Windows 2000 migration, you need to ensure that network DNS services will accept dynamic updates from client computers.You install a Windows 2000 DNS server.Company policy requires you to keep the Windows NT 4.0 DNS server active in the zone.How can you enable dynamic DNS updates on this network?

    1. Configure the Windows 2000 DNS server as a secondary DNS zone to the Windows NT 4.0 primary zone.
    2. Create an Active Directory Integrated zone on the Windows 2000 DNS server and import the existing DNS zone file.Configure the Windows NT DNS server as a secondary DNS server in the zone.
    3. Create a Standard Primary zone on the Windows 2000 DNS server and import the existing DNS zone file.Configure the Windows NT DNS server as a secondary DNS server in the zone.
    4. Configure the Windows 2000 DNS server as a forwarding only DNS server.Configure this server to forward all updates to the Windows NT 4.0 DNS server.

    Answer: C

  2. You are planning DNS services for the installation of a Windows 2000 network.The network will span two subnets with a domain controller in each subnet.You include the following options in your plan: An Active Directory intergraded zone will be configured on each domain controller. The zone properties on each server will be set to allow dynamic updates. You will specify the names and addresses of each DNS server on the Name Servers tab of the Zone Properties dialog box.Which result(s) do these actions produce?(Choose all that apply)

    1. DNS zone transfer traffic will be minimized on the network.
    2. DNS services are maintained with minimal administrative effort.
    3. Unauthorized host computers cannot create host records in this zone.
    4. Only zone updates from authorized DNS servers will be accepted.
    5. All zone transfer information will be secured as it crosses the network.

    Answer: A, B, C, D, E

  3. You are the administrator of a Windows 2000 network named Acme.local.The network has a single Windows 2000 server, which acts as a Domain Controller, DNS server, and DHCP server.The network contains 20 Windows 2000 Professional client computers, and 15 Windows NT 4.0 client computers.All client computers use DHCP for their IP configuration.There are also 15 Windows 2000 Professional computers on a remote subnet.You have a need to share resources on the Windows NT 4.0 client computers, but when you attempt to connect to those shared resources from client computers running Windows 2000 Professional on the second subnet, you are unable to resolve the host names of the Windows NT 4.0 Client computers.What can you do to correct this problem?

    1. On the DHCP server, set the DNS Domain Name scope option to Acme.local.
    2. In the DNS server properties, change 'Allow Dynamic Updates' to Yes.
    3. Configure the Acme.local zone as an Active Directory Integrated zone.
    4. In the DHCP Server properties, enable updates for DNS clients that do not support dynamic updates.

    Answer: D

  4. You are planning a Windows 2000 network that will span two buildings in an office complex.Your network plan is shown in the exhibit (See the exhibit below).Each subnet will contain services for file storage, DNS, and a domain controller.The domain controller in the east subnet runs a custom contact management application, which prohibits the installation of DNS on that server.You want to ensure a secure DNS topology, and each site should have a complete copy of the DNS zone file.How should you configure DNS for this network?(Choose all that apply)

    1. Place an Active Directory integrated zone at the west location.
    2. Place a Standard Primary zone at the west location.
    3. Place an Active Directory integrated zone at the east location.
    4. Place a Standard Primary zone at the east location.
    5. Place a Standard Secondary zone at the east location.
    6. Place a Caching only DNS server at the east location.

    Answer: A

  5. You are the network administrator for a network that spans three buildings in an industrial park.Your network has three DNS servers, as shown in the exhibit (See the exhibit below).You find that someone has accessed your primary DNS server, and modified resource records.This action has resulted in users in Building 2 and building 3 not able to access network resources.You have corrected the resource records on NS-1, and now need to have these changes propagated to NS-2 and NS-3.What should you do?

    1. In the DNS settings on NS-1, click Update Data Files
    2. On NS-2 and NS-3, select the Transfer from Master option.
    3. On NS-2 and NS-3, Select the Clear Cache option.
    4. On all servers, run the IPCONFIG /FLUSHDNS command.

    Answer: B

  6. Your Windows 2000 network has two domains: Acme.local and Corp.Acme.local.The Corp.Acme.local domain has a single domain controller.You need to add a second domain controller to the Corp.Acme.local domain to provide redundancy.A Windows 2000 server named Server1 is a member server in the Acme.local domain.You want to make this server a Domain controller in the Corp.Acme.local domain.What should you do?

    1. Reinstall Windows 2000 Server on Server1 as a domain controller in the Corp.Acme.local domain.
    2. Move Server1's computer account to the Domain Controllers OU in the Corp.Acme.local domain.
    3. Join Server1 to the Corp.Acme.local domain, and run DCPROMO on the server.
    4. Join Server1 to the Corp.Acme.local domain.Use Server Manager to promote Server 1 to a Domain Controller.

    Answer: C

  7. You are the network administrator of a Windows 2000 network with four domains as shown in the exhibit (See the exhibit below).Department Managers within the company need to access a financial reporting application on a server named FinServer1 in the East domain.You create a domain local group called FinAppEast in the east domain, and configure access to the application.You add Global groups containing managers from all of the other locations into this domain local group.What can you do to ensure that no other groups are added to the FinAppEast Domain local group?

    1. Create a Group Policy Object for the east.Acme.Local domain that restricts group access to the FinAppEast group.
    2. Create a Group Policy Object for the Acme.Local domain that restricts group access to the FinAppEast group.
    3. Create an OU in the east.Acme.Local Domain, and place FinServer1 in the OU.Create a Group Policy Object on the OU that restricts group access to the FinAppEast group.
    4. Create an OU in the Acme.Local Domain, and place FinServer1 in the OU.Create a Group Policy Object on the OU that restricts group access to the FinAppEast group.

    Answer: A

  8. You are the network administrator for a medical research group.The help desk staff in the administration office complain that many users are making unauthorized configuration settings to their computers.All users in the administration office have user accounts in the Corp OU.The help desk users are members of the CorpHelp group.You implement a Group Policy named NoControlPanel for the Corp OU that limits user's abilities to access objects in control panel.Now the help desk users complain that they are not able to access control panel either.What can you do to ensure that help desk personnel can access control panel, but other users cannot?

    1. Create a group named NoControl, and add all regular computer accounts in the administration office to this group.Assign the Apply Group Policy for the NoControlPanel GPO only to this group.
    2. Create a group named NoControl, and add all regular user accounts in the administration office to this group.Assign the Apply Group Policy for the NoControlPanel GPO only to this group.
    3. Grant the CorpHelp group full control access to the NoControlPanel Group Policy Object.
    4. Add the CorpHelp group to the security list on the NoControlPanel Group Policy Object, and ensure that the Apply Group Policy setting is not checked.

    Answer: B

  9. You are the network administrator for a Windows 2000 Domain.Your company has recently added a satellite office to the network.The new office contains one domain controller and twenty client computers.You configure this new location as a site in Active Directory.A 128K connection connects the satellite office with the main office.As operations commence in the new office, you learn that Active Directory replication traffic is causing bottlenecks on the WAN link.How can you reduce the effect of Active Directory replication traffic across the WAN link during business hours?

    1. Configure the intersite transport to use a SMTP link.
    2. Configure slow link detection on the Domain Controllers Organizational Unit.
    3. Configure intersite replication to occur less frequently during business hours.
    4. Configure the Domain controller in the new site as a bridgehead server.

    Answer: C

  10. Your Windows 2000 network has an organizational unit (OU) named Sales that contains all user accounts for users in the sales department.Sue has been hired as a help desk technician for the Sales department.Sue needs to be able to add, delete, and edit user accounts in the Sales OU.You want to ensure that sue has only the permissions necessary to accomplish these tasks.When adding Sue's account to this OU, what should the 'Apply Onto' setting for these permissions be?

    1. This object only
    2. This object and all child objects
    3. Child Objects only
    4. User Objects

    Answer: B

Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.