Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Environment

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Environment

Microsoft Windows 2000 Network Environment

  1. You are the administrator of a Windows 2000 domain.You are having a problem with unauthorized users adding computer accounts to the domain.You want only domain administrators to be able to add computer accounts into the domain.What should you do?(Choose all that apply)

    1. For the default domain policy, change the Add Workstations to the Domain setting to include only Domain Admins.
    2. For the default domain controllers policy, change the Add Workstations to the Domain setting to include only Domain Admins
    3. Remove the Authenticated Users group from the permissions of the computers container in the domain.
    4. Add the Domain Admins group with Full Control permissions to the computers container in the domain.

    Answer: B, C, D

  2. You are upgrading your corporate network from Windows NT 4.0 to Windows 2000.The network consists of several Windows NT 4.0 domains.You have already upgraded the master domain to Windows 2000, and named that domain Acme.Local.You are now installing a second Windows 2000 domain named Sales.Acme.Local.While running the Active Directory Installation Wizard, you receive the error: 'The domain name specified is already in use on the network'.What could cause this message to appear?(Choose all that apply)

    1. There is already a domain named Sales.Acme.Local.
    2. There is already a domain named Sales.
    3. The name Acme.Local is already in use.
    4. There is a global group named Sales.
    5. There is a computer named Sales.
    6. A DNS zone already exists for Sales.Acme.Local.

    Answer: B, E

  3. You are the network administrator for a small accounting firm.You have recently upgraded a Windows NT 4.0 domain controller named NTDC to Windows 2000.This server is five years old, and you are concerned that the hardware may fail.You install a New Windows 2000 server named AD1, and add it as a domain controller in the domain.You now want to add another new Windows 2000 server named AD2 to replace NTDC.How should you add the new server while removing the old server?

    1. Install AD2 as a member server in the domain.Run DCPROMO to install Active Directory on AD2.Copy the WINNT\System32\NTDS folder from NTDC to AD2.Shut down NTDC.
    2. Install AD2 as a member server in the domain.Run DCPROMO to install Active Directory on AD2.Run DCPROMO to remove Active Directory from NTDC.
    3. Shut down NTDC.Install Windows 2000 on the new server, and name the server NTDC.Run DCPROMO to install Active Directory on this server.Rename the server AD2.
    4. Shut down NTDC.Install Windows 2000 on the new server, and name the server NTDC.Use Windows backup to restore the System State from the old server onto the new server.Rename the server AD2.

    Answer: B

  4. You are the administrator of a Windows 2000 domain with two domain controllers named DC1 and DC2.You have an OU in your domain called Templates, which contains 25 different account templates that are used to create new user accounts.While training a new intern on account creation procedures on DC1, the Templates OU is accidentally deleted.How can you recover the Templates OU?

    1. In Active Directory Users and Computers, select 'Undo last change'
    2. On DC2, force replication of Active Directory Objects with DC1.
    3. Restart DC1 in Active Directory Restore mode, and perform an authoritative restore from the last backup.
    4. Turn on the Advanced Options in Active Directory Users and Computers, and move the Templates OU from the Lost and Found container to the Active Directory domain root.

    Answer: C

  5. You are the network administrator of the Acme.Local Domain.Your domain spans three locations, as shown in the exhibit (See the exhibit below).Each location contains one Windows 2000 domain controller.Because of the slow WAN links between locations, you are concerned that Active Directory replication traffic may interfere with business traffic.What can you do to ensure that Active Directory traffic is minimized across the slow WAN links?(Choose all that apply)

    1. Create an Active Directory site for each location.
    2. Create an Active Directory site for the domain.
    3. Move each domain controller's computer account from the domain controllers OU to the appropriate site.
    4. Create a new server object for each domain controller in the appropriate site.
    5. Move the server object for each domain controller from the default site to the appropriate site.

    Answer: A, E

  6. You are the administrator of a windows 2000 network.Your single Windows 2000 domain spans three locations.You have set up Active Directory sites for each location.Two remote locations are linked to a central location by 128K connections.Each location has a domain controller.Users at remote locations are complaining that user logon times are extremely slow.After investigating, you find that most users are logging into the domain controller at the central location.You want users to log into the domain controller at their location.What should you do?

    1. Increase the replication interval between the sites
    2. Decrease the replication interval between the sites
    3. Create Active Directory site links between the sites
    4. Create a subnet in Active Directory for each site.
    5. Create user objects for all user computers in the appropriate site.

    Answer: D

  7. You are tasked with setting up a Windows 2000 network for a new medical research company.The company has a main corporate office in New York, and two research facilities located in Atlanta and Seattle.All locations will have local administrators to administer local servers and network resources.For security reasons, however, only administrators in the main office will be able to create and manage user accounts.What steps should be taken to establish this Active Directory environment?(Choose all that apply)

    1. Create a domain tree with one domain for each location.
    2. Create a single domain for the entire network and an OU for each location.
    3. Create an OU to hold user accounts.
    4. Deny Domain Admins the right to create user accounts in the remote domains.
    5. Grant local administrators the right to administer the OU for their location.
    6. Grant only Enterprise Admins the right to manage the Users OU.

    Answer: B, C, E

  8. You are the network administrator of a Windows 2000 domain.A new domain controller has just been added to your domain.You are concerned about the disk performance of your old domain controller.The disk activity on this server is high, and the hard disk is nearing capacity.You decide to add a second hard disk to this server.You want to store Active Directory data on this new drive.How should you do this?

    1. Use the NTDSUTIL in directory services restore mode to move the Active Directory data to a folder on the new drive.
    2. Mount the new drive as the c:\WINNT\NTDS folder.
    3. Run DCPromo on the server, and specify a folder on the new drive as the location for Active Directory files.
    4. Use Windows Backup to back up the system state.Restore the system state to the new drive.

    Answer: A

  9. You have just upgraded your network from a Windows NT 4.0 master domain environment to a single Windows 2000 domain.The network spans five cities, as shown in the exhibit (See the exhibit below).You have installed three domain controllers at the Chicago location and two domain controllers at each other location.You have noticed that the network often becomes slow.Network logins and data access across the WAN links become slow for a few minutes at a time.What can you do to provide users with more consistent network performance?(Choose all that apply)

    1. Install additional domain controllers at each location.
    2. Configure Active directory sites and site links between locations.
    3. Configure one server at each location as a bridgehead server.
    4. Configure a Site link Bridge between the Flagstaff and Atlanta locations.
    5. Configure less frequent replication on each site link.
    6. Create connection objects between all domain controllers in each site.

    Answer: B, C, E

  10. You are the network administrator for an Internet marketing firm.The network is shown in the exhibit (See the exhibit below).Your company employs 15 permanent employees that work in the office at the same computer each day.The company also employs 20 contract web designers.Web designers generally work from their home, but are often required to come into the office to work.You have configured a remote access server to allow dial-up access for the designers, as well as 10 workstations in the office for use by designers.All designer user accounts have been created in an OU named designers.Permanent employee user accounts are in the Users container.You want to accomplish the following goals: - Designers should receive their personal desktop settings whenever they log into the network from home or from a local workstation.- Designers should be able to access their My Documents directory whenever they log into the network from home or from a local workstation.- The designers My Documents should be stored on a server, and should not be copied to their computer during logon.- Permanent employees should have their user settings stored on their local computer.You take the following actions: - Create two shared folders on FILE1: USERS and DOCS - Set the Profile Path for each user to \\FILE1\USERS\%username% - Create a GPO on the Designers OU named MyDocs.- In the MyDocs GPO, specify a folder redirection setting for all users for the path \\FILE1\DOCS\%username% Which of these goals have you accomplished?(Choose all that apply)

    1. Designers should receive their personal desktop settings wherever they log on.
    2. Designers should be able to access their My Documents directory whenever they log into the network from home or from a local workstation.
    3. The designers My Documents should be stored on a server, and should not be copied to their computer during logon.
    4. Permanent employees should have their user settings stored on their local computer.

    Answer: A, B, C

« Previous

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.