Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› Microsoft Windows 2000 Network Environment

MCSE Sample Questions : Microsoft Windows 2000 Network Environment

Microsoft Windows 2000 Network Environment

  1. You are creating a backup plan for a branch office of your company.The network in this office exists as its own domain, and has a single domain controller.You want to ensure that the domain can be recovered if this server ever fails.What should you do?

    1. Schedule a backup job to back up the system state.
    2. Schedule a backup job to back up the NTDS and Sysvol folders.
    3. Schedule the NTDS utility to copy Active Directory files to a folder on the local hard disk.Schedule a backup job to back up this folder.
    4. Configure Active Directory replication to replicate Active directory components into a folder on the local hard disk.Schedule a backup job to back up this folder.

    Answer: A

  2. You have created a Windows 2000 domain.A user account named TestUser has been created in this domain that you will use to logon to the domain.You now want to modify the Active Directory Schema to hold additional user information.What three steps must be taken before you can modify the schema?(Choose all that apply)

    1. Join TestUser to the Enterprise Admins group.
    2. Join TestUser to the Domain Admins group.
    3. Set the Registry for Schema Update allowed on the domain controller.
    4. Change the Group Policy Schema Update Allowed setting in the default domain controllers policy.
    5. Open the Active Directory Schema Snap-In in MMC.
    6. Open the Active Directory Domains and Trusts Snap-in in MMC.

    Answer: A, C, E

  3. You are the network administrator for your company.Tom is in the human resources office in the east office.Tom is a member of the HREast Global Group, which has been granted access to a shared folder named HREastData.Tom is transferring to the west office.You remove Tom from the HREast Global Group, and add Tom to the HRWest Global Group.Tom informs you that he can still access files in the HREastData share.Other members of the HRWest group cannot access this share.What could be the reason why Tom can still access these files?(Choose all that apply)

    1. Tom is a Creator Owner of the files in the HREastData folder.
    2. Tom has been granted explicit permissions to the HREastData folder.
    3. Tom has been granted access through a domain policy.
    4. Tom is a member of another group that has access to the files.
    5. The HREastData folder is on a FAT32 partition.
    6. Tom is a recovery agent for the HREastData folder

    Answer: B, D

  4. You are the network administrator for your Windows 2000 Domain.The network has three locations: A central office, an East Coast office, and West Coast Office.Each location is configured as an Active Directory Site.Because bandwidth is limited, you configure site replication to occur at night.You schedule replication as follows: - A link called EastLink between the EastCoast site and the Central site has replication scheduled from 1:00 AM to 4:00 AM with a replication frequency of 120 minutes.- A link called WestLink between the WestCoast site and the Central site has replication scheduled from 3:00 AM to 6:00 AM with a replication frequency of 120 minutes.You notice that updates to Active Directory objects made in the West Coast office sometimes do not appear in the East Coast office for two days.You need to ensure that updates in any office are seen in all offices by the next day.What should you do?

    1. Change the replication frequency of EastLink to 90 minutes.
    2. Change the replication frequency of WestLink to 90 minutes.
    3. Change the replication schedule of EastLink to 1:00 to 4:30
    4. Change the replication schedule of WestLink to 2:30 to 6:00

    Answer: D

  5. You are the Administrator of a Windows 2000 Domain.Recently, you have noticed that some user accounts have been added into groups in which they did not belong.You want to configure auditing to identify the source of future unauthorized changes.What should you include in your audit policy?

    1. Object Access
    2. Directory Services Access
    3. Account Management
    4. Privilege Use

    Answer: C

  6. You are the network administrator for a community college.The Computer Sciences department has seven classrooms with twenty computers in each.Each semester, all computers in each classroom will the hard disks formatted, and will require a fresh install of Windows 2000 Professional.Each class will require custom configurations of the operating system and third party software installations to match the needs of the curriculum.To reduce administrative expense, you have decided to automate the installation process as much as possible.How should you proceed?

    1. Install and configure a RIS server.Create a different installation script for each class.Use RIS to deploy the installations.
    2. Install and configure a RIS server.Use RIPrep to create images for each class.Use RIS to deploy the installations.
    3. Create an unattended install configured for each class.Save the unattended install files to a floppy disk.Perform an unattended install from the Windows 2000 Professional CD.
    4. Create a shared folder on the network.Copy the I386 folder from the Windows 2000 CD to this folder.Use SysPrep to create images for each class.Perform an unattended install from this folder.

    Answer: B

  7. You are the network administrator for an accounting firm.The network consists of a single Windows 2000 domain.You have created a Servers OU that contains all of the member servers in your network.In the Servers OU you have created a ClientData OU that holds the computer accounts for three Windows 2000 servers that contain sensitive client financial information.You want to increase the security settings for these servers with the minimum effect on network performance.What should you do?(Choose three)

    1. Place a GPO on the Servers OU.
    2. Place a GPO on the ClientData OU.
    3. Increase maximum service ticket lifetime in the GPO
    4. Decrease maximum service ticket lifetime in the GPO
    5. Increase maximum lifetime that a user ticket can be renewed in the GPO.
    6. Decrease maximum lifetime that a user ticket can be renewed in the GPO.

    Answer: B, D, F

  8. You are the network administrator for a Windows 2000 network.The network contains a single domain which spans three sites.Each site has two domain controllers, and each site is configured as a site in Active Directory.You have recently begun publishing shared resources in active directory to facilitate network navigation.Users are complaining that Active Directory searches are too slow.What can you do to increase the response time for directory searches?

    1. Add at least one DNS server to each site.
    2. Decrease replication intervals between domain controllers.
    3. Make sure that one computer at each site is acting as a Global Catalog server.
    4. Make sure that only one computer is acting as a Global Catalog server.

    Answer: C

  9. You are the network administrator for a Windows 2000 domain in a small government office.Regulations do not allow most of your users to access the Internet.Ann, the public relations specialist uses a dial-up connection from her desktop computer to access the Internet.You need to prevent this connection from being shared by other users while still allowing Ann to connect to network resources and the Internet.What should you do?(Choose two)

    1. Create a Group Policy Object that defines a high security zone for Internet Explorer.
    2. Create a Group Policy Object that disables the configuration of Internet connection sharing.
    3. Create a Group Policy Object that removes the Internet connection object from the user's desktop.
    4. Ensure that everyone besides Ann has Read and Apply access to this GPO.
    5. Ensure that only Ann has Read and Apply access to this GPO.

    Answer: B, E

  10. You are the network administrator for a single domain Windows 2000 network.Corporate offices include a Central Office in New York, as well as several international regional offices.Each location is configured as an Active Directory site with a site link to the main office.You have noticed that your network is experiencing a high number of replication errors between the central office and the regional office in Panama City.You suspect that the poor quality of the Internet connection to this location may be the cause of the problem.What should you do?

    1. Create a SMTP site link between the Central Office and Panama City.
    2. Create an IP site link between the Central Office and Panama City.
    3. Create a SMTP site link bridge between the Central Office and Panama City.
    4. Create an IP site link bridge between the Central Office and Panama City.

    Answer: A

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20 | 21-30| 31-40
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.