Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer) that has been introduced by Microsoft includes the knowledge of Windows NT Workstation, booting process, different protocol such as UDP, TCP/IP, FTP, etc, implementation of security threats, wireless LAN concepts, troubleshooting of Windows Operating System, etc. Below is the set of questions that includes the knowledge of networking, so let us have a look on such question answer that would certainly help you in cracking the interview, thereby getting a good job.

  1. What is the message that a computer broadcast to each workgroup or domain, when it becomes the Master Browser?

    1. Domain announcement
    2. Election packet
    3. Backup files
    4. Data packet
    5. Request announcement

    Answer: A

  2. What is the use of PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol) in Windows NT Workstation?

    1. Establishing communication between multiple users
    2. Communicating with multiple links
    3. Establishing a secured network connection over the internet
    4. Connect three or more different network together
    5. None of these

    Answer: C

  3. Which is the component that enables graphical capabilities for OS/2 subsystem?

    1. Presentation manager
    2. Metafile conversion interpreter
    3. DirectX
    4. OS/2
    5. None of these

    Answer: A

  4. What is the full form of ISDN?

    1. Internet Services Digital Network
    2. Integrated Services Domain Network
    3. Integrated Services Digital Network
    4. Internet Services Domain Network
    5. None of these

    Answer: C

  5. Which is the default transport protocol for Windows NT?

    1. UDP
    2. FTP
    3. RIP
    4. TCP/IP
    5. IPX/SPX

    Answer: D

  6. What component of Window NT must be present in order to enable the client to use NetWare utilities?

    1. CSNW (Client Services for Netware)
    2. NWLink
    3. GSNW (Gateway Services for NetWare)
    4. NetBIOS
    5. None of these

    Answer: A

  7. To display the display network information and routing timers, which protocol is used?

    1. show IP protocol
    2. show IP router
    3. TCP/IP
    4. Internet Protocol
    5. None of these

    Answer: A

  8. When the Peer Web Services is installed, then what information services can be hosted?

    1. Email
    2. Web
    3. TCP
    4. FTP
    5. Gopher

    Answer: B AND D

  9. What is the full form of SNMP?

    1. Simple Network Management Protocol
    2. Simple Networking Management Protocol
    3. Simple Network Memory Protocol
    4. Simple NetWare Management Protocol
    5. Simple NetWare Memory Protocol

    Answer: B

  10. What is the purpose of DHCP in a network?

    1. Automatic configuration of TCP/IP clients
    2. Peer web services
    3. Client service for NetWare
    4. Maintaining internet routing table
    5. Transferring emails

    Answer: A

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.