Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) is an examination that focuses on the topics such as Windows NT Workstation, IP addressing, network security and management, different types of protocol such as RIP, EIGRP, OSPF, etc, NetWare connectivity, and Network Environment. Let us have a look at this set of questions along with the correct answers provided at the end of each questions. This questionnaire session will surely going to enhance your knowledge in the field of networking and technology.

  1. What is multiprocessing?

    1. It is using of multiple microprocessor in different computers
    2. It is using of one or more microprocessor in same computers
    3. It is running of one and more processes at a single time
    4. It is running of one and more processes at a single network
    5. None of these

    Answer: B

  2. Which of the one supports Windows NT?

    1. Coherent multiprocessing
    2. Incoherent multiprocessing
    3. Symmetrical multiprocessing
    4. Asymmetrical multiprocessing
    5. All of these

    Answer: C

  3. What is the core of Windows NT known as?

    1. Process manager
    2. Executive mode
    3. Read write mode
    4. Kernel
    5. Privilege mode

    Answer: D

  4. What is the use of Sysdiff utility?

    1. Creating user and group
    2. Converts program group to shortcut menu
    3. Creating different files to automate to install third party application
    4. Creating an mirror image of the hard disk on the computer
    5. Establishing low-level security for resource access

    Answer: C

  5. What is the purpose of unattend.txt duration the installation process?

    1. It gives the answer for the prompt that is meet during Setup
    2. It support during third party installation
    3. It provides information about different drives on the computer network
    4. It creates a computer account, the name of the computer along with the domain name
    5. None of these

    Answer: A

  6. When Windows NT workstation is installed, which two user accounts are created?

    1. Super user
    2. Administrator
    3. End user
    4. Guest
    5. None of the above

    Answer: B and D

  7. How to set the date and time of Windows NT workstation computer?

    1. Go to date and time tab of WinMSD
    2. Go to system time
    3. Through the time/date applet
    4. Go to date/time tab of system applet
    5. None of the above

    Answer: C

  8. Name the control panel applet that is used to configure Window NT Workstation with the UPS?

    1. System
    2. Device
    3. Power
    4. UPS
    5. None of these

    Answer: D

  9. Which control panel applet is used to start, pause and stop the Windows NT Workstation system services?

    1. System
    2. Services
    3. Network
    4. Devices
    5. All the above

    Answer: B

  10. Which is not the feature of Windows NT Workstation?

    1. Fault tolerance
    2. Disk Striping
    3. RAID
    4. Disk Duplexing
    5. None of these

    Answer: A

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.