Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

Microsoft Certified Systems Engineer is one of the best certification launched by Microsoft in order to validate a network associates abilities. This section of question and answer deals with RAID, operating system, troubleshooting, protocol, TCP/IP, OSI model, and a) Organizationally Unique Identifier (OUI). Let us have a look on these questions one by one.

  1.  What is the fault tolerance of RAID 6?

    1. 0 drive
    2. 1 drive
    3. 2 drives
    4. 3 drives
    5. 4 drives

    Answer: C

  2. ____________ is a process of initializing, loading and finding the operating system?

    1. Booting
    2. Troubleshooting
    3. Internetworking
    4. Network Browsing
    5. None of these

    Answer: A

  3. Name the widely known protocol that is used for interconnecting computers?

    1. User Datagram Protocol
    2. File Transfer Protocol
    3. Hyper-Text Transfer Protocol
    4. Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP)
    5. Interior Gateway Routing Protocol

    Answer: D

  4. Which is the layer of OSI model that is responsible for breaking down the large messages into small packets and later on reassembling them together and sending them to their destination?

    1. Physical layer
    2. Data link layer
    3. Transport layer
    4. Application layer
    5. Network layer

    Answer: C

  5. Name the non-volatile storage in the computer system?

    1. Files
    2. Floppy disk
    3. Hard disk
    4. RAM
    5. Folder

    Answer: B and C

  6. What is the minimum number of drives in RAID 6?

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5

    Answer: D

  7. What is the space complexity of RAID 6?

    1. 1
    2. 1 - 1/n
    3. 1 - 2/n
    4. 1 - 3/n
    5. None of these

    Answer: C

  8. What is the full form of OUI?

    1. Organizationally Unique Identifier
    2. Orthogonal Unique Identifier
    3. Organizationally Unique Identification
    4. Orthogonal Unique Identification
    5. None of these

    Answer: A

  9. Let us assume that there is a server that contains 3 MAC addresses, then how many network cards does it require?

    1. 2
    2. 3
    3. 4
    4. 6
    5. 10

    Answer: B

  10. Which command is used to view the IP Configuration of a network on a server?

    1. Ping
    2. Ipconfig
    3. Ipconfig /all
    4. Ping -all
    5. None of these

    Answer: C

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.