Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

MCSE is a type of exam given to earn a certificate as a Microsoft Certified Systems Engineer. This certification course will help you in strengthening your resume with the skills of networking. The below test comprises of questions related to MAC layer, internet hosts, multicasting, Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Resource Reservation Protocol (RSVP), IP addresses, Orthogonal Frequency-Division Multiple Access(OFDMA) and router. Let us have a look on some of these questions that will help you in clearing MCSE certifications.

  1. Medium access control layer provides a channel access control mechanism known as ____________?

    1. Ethernet
    2. Medium Access Protocol
    3. Channel Access Protocol
    4. Ring Network
    5. CSMA/CD Protocol

    Answer: B

  2.  Which is the protocol that allows internet hosts to share in multicasting?

    1. Internet Group Management Protocol (IGMP)
    2. Hyper-Text Transfer Protocol (HTTP)
    3. File Transfer Protocol (FTP)
    4. Internet protocol
    5. Ethernet protocol

    Answer: A

  3.  What is the purpose of DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ?

    1. It is used to provide a domain name
    2. It is used to provide reverse resource to the network
    3. It is used to assign IP addresses to computer in the network
    4. It is used to manage the network of different computers
    5. It is used to send any information from one network to another network

    Answer: C

  4.   What is the full form of RSVP?

    1. Reverse Service Protocol
    2. Reverse Reservation Protocol
    3. Resource Rapid Protocol
    4. Resource Reservation Protocol
    5. None of these

    Answer: D

  5. What is the use of PPP (Point to Point Protocol)?

    1. It is used to provide communication between two computers
    2. It is used to join two networks over a serial port
    3. It is used to provide communication between two computers over a serial cable
    4. It is used to send packets of data from one computer system to the other
    5. It is used to assign IP address

    Answer: C

  6. What is the maximum number of channels provided by conventional WDM in the third transmission window?

    1. 5
    2. 7
    3. 8
    4. 9
    5. 12

    Answer: C

  7. What is the full form of OFDMA?

    1. Orthogonal Frequency-Division Multiple Access
    2. Orbital Frequency-Division Multiple Access
    3. Orthogonal Frequency-Division Multiplexing
    4. Orthogonal Frequency-Division Mode Access
    5. None of these

    Answer: A

  8. What is the function of PING?

    1. It returns the number of packets lost, received and sent
    2. It returns the IP address as an output
    3. It returns the information about the data packets
    4. It checks that the system is in network or not
    5. All the above

    Answer: E

  9. What are the basic components of a router?

    1. Virtual terminal
    2. NVRAM
    3. Flash Memory
    4. ROM
    5. All the above

    Answer: E

  10. What is the area failure rate of RAID 1?

    1. Variable
    2. n(n-1)r2
    3. n(n+1)r
    4. rn
    5. 1-(1-r)n

    Answer: D

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.