Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

MCSE is acronyms as "Microsoft Certified Systems Engineer" which is a certification in the field of networking developed by Microsoft. This certification will help you in getting a good job in any of the IT Companies, since networking is a domain that is required by all the companies. The test conducted within this certification includes questions on routing, signaling, Transfer control protocol/internet protocol (TCP/IP), Internet protocol, Simple Network Management Protocol, Internet Protocol Suite, Transmission Control Protocol and File Transfer and Access Management Protocol. Now let us have a look on some basic and sample questions on MCSE, as it will help in clearing the examination for MCSE certification.

  1. A communication protocol is a messaging system that allows exchanging of messages between the computer systems. What are the things that are included in this communication protocol?

    1. Signaling
    2. Authentication
    3. Error detection and correction
    4. All of the above
    5. None of these

    Correct Answer: D

  2. In Transfer control protocol/internet protocol (TCP/IP) model, the network interface is related to which protocol?

    1. Ethernet protocol
    2. Internet protocol
    3. HTTP (Hyper-text transfer protocol)
    4. FTP (File transfer protocol)
    5. Telnet

    Correct Answer: A

  3. Internetworking is a process by which two computer networks are joined together so that the packets and information can be passed on between networks. This term internetworking is related to which layer of the OSI (Open System interconnection) model?

    1. Application layer
    2. Network layer
    3. Data link layer
    4. Presentation layer
    5. Session layer

    Correct Answer: B

  4. What is the full form of SNMP?

    1. Simple Network Management Protocol
    2. Simple Networking Management Protocol
    3. Simple Network Mail Protocol
    4. Simple Network Mailing Protocol
    5. None of these

    Correct Answer: A

  5. What is another name for TCP/IP model?

    1. Interconnection model
    2. Network model
    3. Internet Protocol Suite
    4. All the above
    5. None of these

    Correct Answer: C

  6. Which protocol is used for transferring data and information from one network to the other network?

    1. Transmission Control Protocol
    2. Internet protocol
    3. Ethernet protocol
    4. Hyper-text transfer protocol
    5. File transfer protocol

    Correct Answer: A

  7. What is the full form of FTAM?

    1. File Transmission and Access Mail Protocol
    2. File Transport and Access Management Protocol
    3. File Transfer and Access Control Protocol
    4. File Transmission and Access Management Protocol
    5. File Transfer and Access Management Protocol

    Correct Answer: E

  8. Multiprotocol Label Switching (MPLS) works as OSI layer. So, between which two layers does MPLS works on?

    1. Physical Layer and Data Link Layer
    2. Data Link Layer and Network Layer
    3. Network Layer and Transport Layer
    4. Transport Layer and Session layer
    5. Session Layer and Presentation Layer

    Correct Answer: B

  9. What is the full form of UNDI?

    1. Universal Network Device Interface
    2. Uniform Network Device Interface
    3. Universal Network Device Interconnection
    4. Uniform Network Drive Interconnection
    5. Universal Network Drive Interface
    6. Uniform Networking Device Interconnection

    Correct Answer: A

  10. Which are the layers that act as an interface for MAC sub-layer?

    1. Network Layer and  Data Link Layer
    2. Application Layer and Network Layer
    3. Logical Link Control Layer and Network's Physical Layer
    4. Physical Layer and Data Link Layer
    5. Logical Link Control Layer and  Data Link Layer

    Correct Answer: C

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.