Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

MCSE Sample Questions ›› General MCSE Sample Questions

MCSE Sample Questions : General MCSE Sample Questions

General MCSE Sample Questions

Microsoft Certified Systems Engineer involves implementation of security threats, booting concept, use of routing protocols, and implementation of network connection. This questionnaire section includes questions on RAID (Redundant Array of Independent Disks), Interrupt handler, space complexity of RAID, Interrupt request, (NDIS) Network Driver Interface Specification and booting. These questions will help you to clear the MCSE exam. Let us have a look on some of the general question, which are as follows:

  1. What is the minimum number of drives in RAID 2?

    1. 2
    2. 3
    3. 4
    4. 5
    5. 6

    Answer: B

  2. What is the area failure rate of RAID 0?

    1. 1-r
    2. rn
    3. n(n-1)(n-2)r3
    4. n(n-1)r2
    5. 1-(1-r)n

    Answer: E

  3. What is another name of Interrupt handler?

    1. Interrupt Service Handler
    2.  Interrupt System
    3. Interrupt Service Routine
    4. Interrupt Service Router
    5. Interrupt System Handler

    Answer: C

  4. What is RAID 1 referred as -----------?

    1. Mirroring
    2. Imagine
    3. Stripping
    4. Partial Mirroring
    5. Block Level Striping

    Answer: A

  5. What is the space complexity of RAID 2?

    1. N(n-1)
    2. 1 - 1/n . log2(n-1)
    3. 1 - 2/n
    4. 1 - 1/n
    5. log2(n-1)

    Answer: B

  6. What is the full form of IRQ?

    1. Internet request
    2. Internal request
    3. Interrupt request
    4. Internet router
    5. None of these

    Answer: C

  7. What is the area failure rate of RAID 6?

    1. n(n-1)r2
    2. n(n+1)r2
    3. n(n-1)(n-2)
    4. n(n-1)
    5. n(n-1)(n-2)r3

    Answer: E

  8. Whish two companies joined together to developed Network Driver Interface Specification (NDIS)?

    1. Microsoft and Oracle
    2. Microsoft and 3Com Corporation
    3. Apple and Microsoft
    4. Novell and Microsoft
    5. Apple and 3Com Corporation

    Answer: B

  9. What is the full form of PIC?

    1. Process interrupt Control
    2. Programmable interrupt controller
    3. Programmable internet control
    4. Programmed interrupt controller
    5. Process interrupt controller

    Answer: B

  10. Booting is a defined as -------------

    1. Loading and initialization of operating system
    2. Loading and finding of operating system
    3. Finding and initialization of operating system
    4. Loading, finding and initialization of operating system
    5. None of these

    Answer: D

« Previous || Next »

MCSE Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.