Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Sentence Completions

GRE Sample Questions

Verbal Section : Sentence Completions

  1. Penguin became a different company in the year 1936 and set up -- -- -- -- -- in the Crypt of the Holy Trinity Church on Marylebone Road, using a fairground glide to obtain deliveries from the street above. In twelve months, it had sold an incredible 3 million paperbacks. Customary publishers tended to view Penguin with misgiving and -- -- -- -- --, as did some authors.

    1. Premises – Uncertainty
    2. Ground – Doubt
    3. Location – hesitation
    4. Place - Indecision
    5. Position – Hesitancy

    Ans :A

  2. The planets, the majority of the satellites of the planets and the asteroids -- -- -- -- -- around the Sun in the similar direction, in almost spherical orbits. When looking down from on top of the Sun's North Pole, the planets -- -- -- -- -- contradict in a clockwise direction. The planets orbit the Sun in or close to the similar plane, called the ecliptic.
    1. Rotate – Track
    2. Revolve – Orbit
    3. Spin – Path
    4. Circle – Range
    5. Encircle – Lane

    Ans :B

  3. The term volcano came from the Vulcano desert island, which had been named after Vulcan, the Roman god of fire. There are many -- -- -- -- -- kinds of volcanoes as well as composite volcanoes, shelter volcanoes, clinker cones, splash cones, and compound or complex volcano. These dissimilar types of volcanoes come in unusual shapes and -- -- -- -- -- in various ways.
    1. Dissimilar – Explode
    2. Unlike – Blow up
    3. Distinct – Burst
    4. Disparate – Rapture
    5. Unrelated – delight

    Ans :A

  4. Kiwifruit is the most vitamin and nutrient rich of the top 27 fruits eaten in the world nowadays. It also has the -- -- -- -- -- compactness of any fruit which is rich in vitamin C and magnesium limited mineral in the food delivered of wealthy countries and a nutrient useful for cardiovascular physical condition. Amongst the top three high potassium low sodium fruits, kiwi fruit is regarded as the one of the -- -- -- -- -- fruit, having a large amount of potassium compared to banana or any other citrus fruits.
    1. Maximum – Best
    2. Great – Most excellent
    3. Grand – Finest
    4. Impressive – Premium
    5. Imposing – Quality

    Ans :A

  5. It’s alluring to blame fruit growers, sellers and wholesalers for making the pear a substandard eating experience but in -- -- -- -- --, pear is a very complicated fruit to trade. They ripen from the inside out and the only sign that they are ready to eat is a slight give or smoothness around the stem. Eat them -- -- -- -- -- and they will be dry and tasteless. Leave them too long and they may become brown and soft in the middle.
    1. Actually – Fast
    2. Really – Quick
    3. Truly – Speedy
    4. Reality – Quickly
    5. Certainly – Rapid

    Ans :D

  6. Diamond is the strongest and hardest natural metal. The Mohs solidity scale, on which diamond is 10 and sapphire is 9, doesn't sufficiently attest to this -- -- -- -- -- solidity, as diamond is exponentially stronger compared to corundum. Diamond is very least compressible and -- -- -- -- -- substance.
    1. Unbelievable – Strongest
    2. Incredible – Hard
    3. Absurd – strong
    4. Illogical – Stiff
    5. Irrational – Rigid

    Ans :A

  7. More than $50 billion of people are blown on cosmetics -- -- -- -- -- every year and hundreds of hours are spent using creams, powders and lotions. Even with the current downturn in the country, makeup fans have basically turned to drugstores, instead of -- -- -- -- -- cosmetics boutiques, to holdup their tonics, wands and face cosmetics, according to a current consumer details by Euro monitor International.
    1. Universal – Small
    2. Widespread – Low- priced
    3. Extensive – Posh
    4. General - Cheap
    5. Worldwide – Expensive

    Ans :E

  8. Starfish are also -- -- -- -- -- as sea stars and are not actually fish in spite of the name been given to them because of its shape. These are known as echinoderms, which are found plentiful in the deep Oceans and low waters as well. If you have ever bumped into a starfish and turned it over, you will find bulges on the base. These are called as tube feet, which have basically two functions - one being able to travel around the -- -- -- -- -- floor and the other to open up a clam or scallop.
    1. Identified - Deep Sea
    2. Branded – Pond water
    3. Famous – Shallow water
    4. Famed – River water
    5. Celebrated – Water

    Ans :A

  9. All stars starts from clouds of freezing molecular hydrogen that -- -- -- -- -- fall down. As they cloud crumples, it wreckage into many pieces that will go on to form alone stars. The objects collect into a ball that persists to fall down under its individual gravity until it can -- -- -- -- -- fire nuclear fusion at its main core. This original gas was formed throughout the Big Bang, and is always about 75% hydrogen gas and 24% helium.
    1. Gravitationally – Catches
    2. Automatically – Hold
    3. Mechanically – Grab
    4. Involuntarily – Clutch
    5. Unwillingly – Grasp

    Ans :A

  10. Venus is like the Earth’s wicked twin. Although it’s alike in -- -- -- -- -- and weight to the Earth, the environment of Venus sets it separately. The mass of the environment is 95 times that of the Earth’s environment. If you could stand on the plane of Venus, you would actually -- -- -- -- -- 92 times the force you have on Earth. This is the similar as going almost a kilometer beneath the surface of the ocean.
    1. Dimension – Experience
    2. Length – Feel
    3. Height – Know
    4. Size – Experience
    5. Altitude – Skill

    Ans :D

GRE Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.